Fri värdering

Hej,
fyll i dina uppgifter så
värderar jag din bostad
omgående.

Vänligen,
Youssef Bakali
REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Tack - jag kontaktar dig inom kort

Södermannagatan 10, 1 ½ tr

SOFO - STOR BALKONG - GOTT SKICK - MYCKET STABIL BRF

Välkomna till en av Sofo's mysigaste 1,5:or med supercentralt läge mitt emellan Medborgarplatsen och Nytorget, lättmöblerad balkong med gårdsläge, snyggt kök med matplats, sovalkov med plats för 160 cm säng med underliggande förvaring samt stambytt badrum i förening med mycket god ekonomi och goda lokalintäkter. Missa inte denna!

Basfakta

1 rum om 33 kvm
1952 kr/mån inkl värme, VA + 76 kr balkongavgift

Mäklare

Youssef Bakali | youssef@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-935 36 24 | 08-666 00 04
Anmäl intresse

Mäklare

Youssef Bakali
youssef@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-935 36 24 | 08-666 00 04
Anmäl intresse

Gå ner

Södermannagatan 10, 1 ½ tr

SOFO - STOR BALKONG - GOTT SKICK - MYCKET STABIL BRF

Välkomna till en av Sofo's mysigaste 1,5:or med supercentralt läge mitt emellan Medborgarplatsen och Nytorget, lättmöblerad balkong med gårdsläge, snyggt kök med matplats, sovalkov med plats för 160 cm säng med underliggande förvaring samt stambytt badrum i förening med mycket god ekonomi och goda lokalintäkter. Missa inte denna!

Basfakta

1 rum om 33 kvm
1952 kr/mån inkl värme, VA + 76 kr balkongavgift

Mäklare

Youssef Bakali | youssef@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-935 36 24 | 08-666 00 04
Anmäl intresse

Mäklare

Youssef Bakali
youssef@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-935 36 24 | 08-666 00 04
Anmäl intresse

Interiör

På ytterst välplanerad yta där varje kvadratmeter är effektivt tillvaratagen ges nu tillfälle att förvärva en genuin 30-talspärla i hjärtat av Södermalm! Hemmet präglas av ett rikligt ljusinsläpp genom de generösa fönstren med låg bröstning och hög höjd som tillsammans med det vitpigmenterade ekgolvet och den generösa takhöjden inger en påtaglig känsla av rymd. I det fantastiskt välplanerade köket med både god förvaring och generösa arbetsytor finns både matplats för 2-3 personer och pardörrar som öppnar upp mot en fantastisk balkong om ca 4 kvm i sydvästläge som bjuder på sol nästan hela dagen och härlig utsikt över föreningens gård som sommartid möbleras med utemöbler, grill och har en alldeles egen boulebana! Fräscht stambytt badrum med plats för tvättmaskin, mycket god förvaring i hallen med både två garderober och en rymlig klädkammare. Vardagsrummet erbjuder generösa sällskapsytor med got tom utrymme för soffa, fåtöljer, TV-hörna och invid det en optimal sovalkov med plats för en 160 cm säng och underliggande förvaring. Läget är perfekt med samtliga fönster mot lugn och skyddad gård samtidigt som SoFo's sköna puls finns direkt utanför porten.

Läget är fenomenalt med SoFo's kontinentala puls direkt utanför porten. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger med spännande smaker, några värda att nämnas är Urban Deli som även omfattar saluhall och butik, Nytorget 6 som har öppet från frukost till sena middagen, dessa två ligger port i port vid krogtäta Nytorget. Greasy Spoon på Tjärhovsgatan har blivit utnämnt till Stockholms bästa brunchställe och serverar perfekta eggs benedict hela dagen. Den som föredrar raw food hittar det på Matapoteket runt hörnet som serverar ekologiska luncher, eller varför inte promenera bort till omåttligt populära Pom och Flora. Invid Katarina Bangatas grönskande allé trängs uteserveringarna och i strykjärnshuset huserar Bananas, spanjoren El Clásico ligger längre bort på Skånegatan och uppe på Kocksgatan finner du Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, som serverar kulinariskt där smaker från Peru blandas med det japanska köket. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Lördagarna kan du gå och handla nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata. Bondegatan är full av guldkorn, t.ex. på Fab Lab där man blir inspirerad och handlar inredningsdetaljer, och nyligen öppnade äntligen Le Labo upp som skräddarsyr din egen doft. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergspaken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Sats SoFo ligger på Kocksgatan och är en av Sats största och modernaste träningsanläggning, optimerade för alltifrån crossfit till yoga. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer, pendeln och flertalet bussar. Du kommer aldrig vilja lämna ditt Södermalm.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL:
Yteffektiv entréhall med vitmålade väggar och lättskött golv i grått, precis invid entrén finns klädkrok för avhängning och till höger en pargarderob samt en djup klädkammare till vänster. Entrédörren är en säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM:
Underbart ljust och rofyllt vardagsrum med utsikt över föreningens välskötta gård, med gott om utrymme för sällspasmöbler. Här finns även utrymme för matbord för 4 personer, och en sovalkov som erbjuder utrymme för en 160 cm säng.

KÖK:
Drömkök med allt man kan önska! Här finns god förvaring bakom skåp och lådor i blått utförande, serveringsbänk och skafferiförvaring, öppna hyllplan samt väggfast matbord med plats för 2-3 personer. Den maskinella utrustningen består av vit kyl/frys, spis med keramisk häll, rostfri fläkt samt uttag för micro. Vackra pardörrar i klarglas öppnar upp mot den härliga sydvästvända balkongen som bjuder på sol från cirka 11 till 17.30 på sommaren.

BADRUM:
Rymligt och fräscht stambytt badrum med rymlig duschhörna, WC, spegelskåp och tvättställ. Här finns även utrymme för den som önskar installera tvättmaskin.

Förening

Fastigheten
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Båtsmannen större 3 med adresserna Södermannagatan 10-12 samt Kocksgatan 29-31 (ej tomträtt). Föreningen består av 36 lägenheter varav 34 upplåts med bostadsrätt och 2 upplåts med hyresrätt (dold tillgång i föreningen). Vidare finns även 4 lokaler som upplåts med hyresrätt och bidrar med goda intäkter till föreningens ekonomi.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Frubo och teknisk förvaltning HSB Stockholm.

2016: Elbesiktning av allmänna ytor och lokaler, målning av trapphus, fasadpartier.
2015: Ommålning av tak, installation av nytt passersystem med accessbrickor. Byte av termostater.
2013: Ny undercentral samt byte av ventiler. Översyn av tak, installation av ny vattenpump.
2011: Balkonger mot innergård, gårdsrenovering. 2009: Ommålning av trappuppgångar och tvättstuga.
2006: Byggnation av vindslägenheter samt renovering av tak.
1989-1990: Rörstambyte, elstigare, fasad och fönster.

Framgent planeras fasaden att renoveras, troligtvis under våren 2018. Denna åtgärd är redan finansierad.
Föreningen har mycket god ekonomi, 2017 amorterade föreningen 1.7 mkr på lånen som nu uppgår till 18.2 mkr samt att kassan är mycket stabil med 2 mkr.

Vid överlåtelse uttar föreningen en överlåtelseavgift om 1.592,50 kr av säljaren och vid pantsättning 682,50 kr per pant av pantsättaren.
Delat ägandeskap accepteras om en fördelning på minst 25/75 %.

För mer information läs gärna föreningens senaste årsredovisning samt besök deras hemsida:
https://www.hsb.se/stockholm/brf/batsmannenstorre/om-foreningen/

Bilder

Härlig gårdsutsikt i sydväst - skyddat läge med Sofo's puls utanför porten!
Välkomna till Södermannagatan 10 med drömkök med gårdsvänd balkong
Lättmöblerade ytor på den stora balkongen - en oas på sommaren!
Vackra pardörrar i klarglas öppnar upp mot balkongen
Härligt kök med mycket god förvaring och matplats för 2-3 personer
Härligt ljust och luftigt vardagsrum med vackert parfönster
Fantastisk takhöjd och flödande ljus
Dagsljuset flödar genom bostaden
Gott om utrymme för soffa och fåtöljer samt matbord för 4 personer
Umgängesytor att trivas i
Separat sovdel i sovalkoven som rymmer en 160 cm säng
Smart förvaring under sängen
Trivsamt vardagsrum
Härligt ljusflöde från både vardagsrummet och kökets balkongdörrar
Det stilfulla köket med bevarade originalsnickerier
Moderna vitvaror och god förvaring
Härligt fullstort kök bjuder in till matlagning
Stambytt badrum med plats för tvättmaskin
Yteffektiv hall med imponerande förvaring i både pargarderob och klädkammare
Välkomna till Södermannagatan 10!
Närmaste café finns i huset!

Planritning

Karta

Intresseanmälan
Södermannagatan 10, 1 ½ tr

Youssef Bakali

REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 08-666 00 04
Mobil: 070-935 36 24
Epost: youssef@innerstadsspecialisten.se