Fri värdering

Hej,
fyll i dina uppgifter så
värderar jag din bostad
omgående.

Vänligen,
AMANDA HANSSON
REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Tack - jag kontaktar dig inom kort

Test - Birkagatan 31, 3 tr

Basfakta

4 rum om 84 kvm
3.900 kr/mån

Mäklare

AMANDA HANSSON | amanda@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-253 45 49 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Mäklare

AMANDA HANSSON
amanda@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-253 45 49 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Gå ner

Test - Birkagatan 31, 3 tr

Basfakta

4 rum om 84 kvm
3.900 kr/mån

Mäklare

AMANDA HANSSON | amanda@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-253 45 49 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Mäklare

AMANDA HANSSON
amanda@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-253 45 49 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Interiör

Med ett toppläge i populära Birkastan finns nu möjlighet att förvärva denna förstklassiga sekelskifteslägenhet. Här erbjuds den klassiska sekelskiftescharmen i kombination med nyrenoverad vardagskomfort och platsbyggda lösningar. Bostaden karaktäriseras av gedigen takhöjd (3.30), genomgående vackra golv samt tidstypiska detaljer såsom djupa fönster, snickerier, spegeldörrar och kakelugn. Rikligt ljusinflöde tack vare bostadens höga läge och fönster i olika väderstreck samt möblerbar balkong mot gård i bästa sydväst läge.

Lägenhetens stora sällskapsytor utgör hemmets kärna och erbjuder kök i öppen planlösning mot vardagsrum samt ett generöst matsalsrum som är perfekt för sociala tillställningar. Hela bostaden är i genomgående gott skick med snygga och noggrant utvalda material. Köket är exklusivt renoverat med flertalet smarta lösningar samt en köksö som bjuder in till middagar. Badrummet är fenomenalt planerat med skräddarsydda lösningar. Genomgående mycket goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet platsbyggda garderober/skåp i såväl kök som hall och sovrum. Dessutom finns det både ett källarförråd samt vindsförråd tillhörande lägenheten.

Här bor ni i en välskött fastighet anno 1904 i en mycket stabil förening med låg belåning. Ett lugnt och ostört kvarter med direkt närhet till pulsen på Rörstrandsgatan och dess populära caféer och restauranger. Utmärkta kommunikationer med T-bana och bussar runt hörnet på St: Eriksplan.

Kommande försäljning - Kontakta mäklaren för mer info!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnade hall med ljusa trägolv, vitmålade väggar och gott om förvaring i platsbyggda garderober. Plats för mindre hallmöbler.

BADRUM
Stilrent och fenomenalt planerat badrum med exklusiva materialval. Badrummet är renoverat med flera skräddarsydda lösningar. Här finns dusch med glasvägg, WC samt tvättmaskin.

KÖK
Ljust och stilrent kök med gott om förvaring bakom skandinaviskt ljusa luckor. Gedigna arbetsytor i svart granit(?), social köksö med plats för två matstolar, moderna vitvaror i form av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och fläkt samt häll. Vackra platsbyggda hyllor som går hand i hand med bostadens sekelskiftescharm.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat och luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot köket och med utgång till den härliga balkongen. Vardagsrummet har plats för soffa, fåtöljer och TV-möbel/sideboard och via pardörrar når man master bedroom.

MASTER BEDROOM
Rogivande och tyst beläget sovrum med trägolv, gråa väggar med vita snickerier. Här finns plats för en dubbelsäng och byrå/skåp samt annat möblemang. Sovrummet erbjuder utomordentliga förvaringslösningar i form av tre inbyggda garderober. Fönster belägna mot den tysta innergården.

BALKONG
Stor och rymlig balkong mot innergården med bästa sydväst-läge. Här finns plats för utemöbler samt växter.

MATSAL
Stor social matsal med rikligt ljusinflöde. Rummet har plats för matsalsbord för upp till 8 personer samt en soffhörna invid den vackra kakelugnen. Väggarna är målade i grön harmonisk färg och på golvet ligger ljust trägolv.

SOVRUM 2 / ARBETSRUM
Mysigt arbetsrum med ljusa trägolv, målade väggar och stort fönster. Här finns platsbyggda hyllplan för förvaring och plats för säng samt skrivbord. Rummet kan med fördel användas som barnrum. För den som önskar omdisponera lägenheten till en trea finns möjligheter att ta ner väggen mellan matsalsrummet och arbetsrummet.

Till lägenheten disponeras två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Områdesbeskrivning:
På populära Birkagatan bor ni i hjärtat av Birkastan med omtalade Rörstrandsgatan runt hörnet. Rörstrandsgatan erbjuder ett av Stockholms mest spännande krog- och restaurangutbud. Rörstrandsgatan har nu två somrar i rad varit bilfri vilket gjort det till en levande gågata med rikt folkliv.

Sankt Eriksplan är en ypperlig knutpunkt vad gäller kommunikationer. Här nås flertalet busslinjer i olika riktningar som knyter samman stora delar av Stockholms stad, tunnelbanans gröna linje, pendeltåg vid Vanadisplan samt Odenplan och flygbussarna vid Vasaparken.
Om ni promenerar Rörstrandsgatan ner och sedan vidare längs Vasaparken på Odengatan når ni den välkända knutpunkten Odenplan med härlig atmosfär, massor av butiker och restauranger samt ypperliga kommunikationsmöjligheter.

Promenerar ni Rörstrandsgatan rakt ner från porten når ni härliga Vasaparken. Karlbergs Slott har ni strax nedanför porten med fantastiska promenadstråk längs med kanalen ända bort mot Kungsholmen. Med ca 15 minuters promenad når ni även Hagaparken och Brunnsviken med promenadstråk, joggingspår, tennisbanor, bad och diverse utomhusaktiviteter.
Stockholms centralstation når man till fots på ca 20 minuter.

Förening

Fastigheten
Brf Modellen 7 är en äkta förening med 22 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal på markplan. Föreningen har en välskött fastighet och en mycket låg belåning (1175 kr/m2) samt outnyttjad råvind (dold tillgång). Föreningen äger marken.

Det finns inga beslutade avgiftsändringar i dagsläget.

Delat ägande godkänns. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Ekonomisk förvaltning sker genom Rådrum AB.

Föreningen har en informativ hemsida, http://modellen7.bostadsratterna.se/

Bilder

Välkommen till Birkagatan 31, 3 tr
Otroligt ljusinflöde med utgång till balkong
Möblerbar balkong med bästa sydväst-läge
Utsikt över vackra takåsar
Vardagsrum med otrolig rymd (3.30 i takhöjd)
Nyrenoverat kök med social köksö
Vy mot kök
Snygg inbyggd förvaring
Genomgående stilrena materialval
Social köksö mellan kök och vardagsrum
-
Inbjudande sällskapsrum i anslutning till köket
Ljust och lättmöblerat rum
Vackra pardörrar till sovrum
Master bedroom med generös förvaring
Rogivande kulör
Vackra fönster och vitmålade snickerier
Utmärkt förvaring
Stilren platsbyggd bokhylla i mellanhallen
Vacker matsal med fantastiskt ljus
Matsal med härligt ljusinflöde från stora fönster
Socialt rum som bjuder in till middagar
Vackert golv och fungerande kakelugn
-
Ett rum att trivas i
Rogivande soffhörna invid kakelugn
Arbetsrum som fungerar utmärkt som barnrum
Ett påkostat badrum med exklusiva materialval
Stilrent badrum
Inbjudande hall med utmärkt förvaring
Vackert trapphus
Insynsskyddade balkonger mot gård
Trevlig innergård med grill
Vacker fastighet anno 1904
Rörstrandsgatans uteserveringar runt hörnet

Planritning

Karta

Intresseanmälan
Test - Birkagatan 31, 3 tr

AMANDA HANSSON

REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 08-666 00 00
Mobil: 070-253 45 49
Epost: amanda@innerstadsspecialisten.se