Fri värdering

Hej,
fyll i dina uppgifter så
värderar jag din bostad
omgående.

Vänligen,
TOVE STÅL
REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Tack - jag kontaktar dig inom kort

Vikingagatan 41, 2 tr

CHARMIGT TJUGOTAL I PITTORESKA RÖDABERGEN!

I röd klassicistiskinspirerad tjugotalsbyggnad, i Rödabergsområdets pittoreska idyll, gömmer sig denna yteffektiva tvåa. Med optimal planlösning, nytt badrum, smakfullt kök och sociala sällskapsytor ges här ett mycket kvalitativt boende med oerhörd charm!

Basfakta

2 rum om 49 kvm
3.990.000 kr Utgångspris / bud
2.830 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud)

Mäklare

TOVE STÅL | tove@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-092 25 50 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Mäklare

TOVE STÅL
tove@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-092 25 50 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Gå ner

Vikingagatan 41, 2 tr

CHARMIGT TJUGOTAL I PITTORESKA RÖDABERGEN!

I röd klassicistiskinspirerad tjugotalsbyggnad, i Rödabergsområdets pittoreska idyll, gömmer sig denna yteffektiva tvåa. Med optimal planlösning, nytt badrum, smakfullt kök och sociala sällskapsytor ges här ett mycket kvalitativt boende med oerhörd charm!

Basfakta

2 rum om 49 kvm
3.990.000 kr Utgångspris / bud
2.830 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud)

Mäklare

TOVE STÅL | tove@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-092 25 50 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Mäklare

TOVE STÅL
tove@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-092 25 50 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Interiör

Intill Solvändan, i utkanten av Rödabergsområdets pittoreska idyll gömmer sig denna charmerande tvåa. Med anor från tidigt tjugotal ges ett mycket kvalitativt boende. Två parfönster i följd bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp vilket tillsammans med den yteffektiva planlösningen skapar en härlig känsla av luft och rymd. Tack vare viss öppenhet mellan vardagsrum och kök ges en naturlig plats för umgänge i goda vänners lag. Vardagsrummet ger utrymme för såväl större soffgrupp som matsalsbord för sociala tillställningar. Sovrummet rymmer plats för dubbelsäng alternativt enkelsäng, sängbord och garderob. Köket är mycket yteffektiv för den matlagningsintresserade med såväl goda förvaringsutrymmen som generösa arbetsytor. Badrummet totalrenoverade under 2017 där allt nyligen blev helt klart. Även här har klassiska, tidlösa materialval fått ta plats i forma av mörkgrå klinker och vitt kakel med separat duschutrymme bakom infällbar glasduschvägg. Sist men inte minst finner vi en riktig "walk in closet" för optimal, dold förvaring. I övrigt ges tillgång föreningens helt fantastiska innergård, en blomstrande oas om sommaren med möbelgrupper, gräsytor och grill.
Här kan ni med enkelhet bo två, utan att behöva känna att ni bor trångt.

Varmt välkomna på visning!

OMRÅDESBESKRIVNING
Uppe på kullen ovan Vanadisplan reser sig de klassicistiskt inspirerade byggnaderna vilka tillsammans bildar det omtalade Rödabergen. En småstadsidyll med ett charmerande lugn, trots stadens puls endast ett par kvarter bort. Vikingagatan 41 ligger i utkanten av området med blomstrande Solvändan strax utanför porten, en mysig, välkänd park i Rödabergsområdet.
För den som önskar bekvämlighet och service är detta ett fantastiskt område i ständig utveckling. Runt hörnet finns Torsplan och bakom växer nya Hagastaden upp i snabbt tempo. Vid Torsplan ett par kvarter ner från porten ligger en mycket bra galleria med allt från välsorterade matvarubutiker med charkdisk till apotek, café, snabbmatskedjor, gym och mycket mycket mer.
För den som önskar god restaurangmat är Marcos värt ett besök, en charmig kvarterskrog i huset. Annars finns flertalet välkända och omtalade restauranger ett par kvarter ner vid Sankt Eriksplan. För den som älskar färskt bröd rekommenderas ett besök till Haga Bageri (Gulddraken 2015) vilken ligger precis runt hörnet.
I kvarteren finns mycket goda kommunikationer med bussar, tunnelbana, flygbussar samt pendeltåg vilka knyter samman hela Stockholms innerstad med dess omnejd.
Hagaparken är det mest välkända och välbesökta vad det gäller natur och grönska. Hagaparken är en välkänd oas med sol och bad om sommaren och plogad skridskobana om vintern. Om sommaren ges här såväl picknickmöjligheter för avslappning i det gröna som joggingspår, kajakuthyrning samt tennisbanor för den sportintresserade. Även vackra promenadstråk finns att tillgå vid Karlbergs slott och Karlbergskanalen, där ni kan promenera längs med kanalen och hela vägen runt Kungsholmen för en långpromenad.

LÄGENHETEN DISPONERAS ENLIGT FÖRLJANDE:
- Välkomnade och öppen hall med goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob. Plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla. Ljusmålade väggar och klassiskt parkettgolv är sedan genomgående för resten av lägenheten förutom i köket där det ligger mörkt klinkergolv.

- Vidare in genom hallen kliver vi in det ljusa sällskapsrummet. Tack vare öppenhet mot sovrummet ges rikligt med ljusinsläpp från två parfönster i fil. Fönsterna ligger med utsikt mot Torbjörn Klockares gata samt en glimt av grönskande Solvändan. Tack vare god planlösning passar rummet utmärkt för det sociala umgänget. Här ges plats för såväl större matbord som soffgrupp och mediamöblemang.

- I en smakfull öppenhet mot vardagsrummet ligger köket. Ett modernt och välutrustat kök med goda arbetsytor och gott om förvaring. Härligt ljusinsläpp via överglasfönster mot sovrummet vägg i vägg. Vita skåpluckor, svart arbetsbänk i granit med svart stänkskydd ovan. Fullt maskinellt utrustat med diskho, spis, spisfläkt, ugn, kyl/frys (ny kyl från 2017) och integrerad diskmaskin.

- Med ingång från vardagsrummet når ni sovrummet. Ett mysigt sovrum med vackert fönsterparti och utsikt över Rödabergområdets pittoreska idyll. Plats för dubbelsäng alternativt enkelsäng med sängbord och garderob.

- Från sällskapsrummet ges ingången till lägenhetens stora "walk in closet". Ett perfekt, rymligt utrymme för dold förvaring.

- Nyrenoverat, stilrent badrum från 2017. Svart klinkergolv och vita helkaklade väggar. Utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp och separat duschutrymme bakom glasvägg. Spotlights i taket.

Lägenheten är pantsatt.
Tillträde enl. ök.

Förening

Fastigheten
Bostadsrättföreningen Kannan 13 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2004. Föreningen omfattar adresserna Torbjörn Klockares gata 1-9, Vikingagatan 39-45, Norrbackagatan 70 och Tempeltrappan 2. Föreningen består av totalt 120 lägenheter, varav 110 är upplåna med bostadsrätt, 10 lägenheter samt 6 lokaler vilka är upplåtna med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Avgiften sänktes med 5% 2011. Det finns ett principbeslut från årsstämman 2009 om att justera andelstalen för samtliga lägenheter som kommer innebära ökade avgifter för vindsvåningarna och lägenheter på Torbjörn Klockares gata 7, samt en lägre avgift för övriga lägenheter. Detta kommer ske i etapper 2017-2020. Se dokument som visar hur avgifterna kommer successivt kommer att förändras från 2017-01-01 fram till 2020, aktuell lägenhet har lägenhetsnummer 413.

Det kan vara ok med delat ägande, släkt/föräldrar/barn men max 2 ägare per lägenhet.
Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 138 kr samt en pantsättningsavgift om ca 455kr/pant.

Ekonomisk förvaltning sker genom SBC.

Föreningen har en informativ hemsida, http://kannan13.se/

Bilder

Vardagsrum med matplats
Sovrum med spröjsat parfönster
Smakfulla materialval i köket
Nyrenoverat badrum från 2017
Vardagsrum med matplats
Vardagsrum
Detaljbild vardagsrum
Vardagsrum
Matplats i vardagsrummet
Från vardagsrummet mot köket/ Kök
Vardagsrum mot sovrum
Vy in mot sovrummet
Sovrum
Mysigt sovrum
Från hall mot kök och vardagsrum
Entre/ Detaljbild vardagsrum
Föreningens pittoreska innergård sommartid
Föreningens innergård sommartid
Vy mot porten från innergården
Vikingagatan 41
Solvändan

Planritning

Karta

Intresseanmälan
Vikingagatan 41, 2 tr

TOVE STÅL

REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 08-666 00 00
Mobil: 070-092 25 50
Epost: tove@innerstadsspecialisten.se