Sigtunagatan

Visa alla bilder

Vackert sekelskifteshem med balkong, bastu och 4 eldstäder intill Vasaparken

Med himmelkontakt och ett fantastiskt ljusinsläpp i två väderstreck finns denna unika lägenhet som verkligen sticker ut i mängden. Bostaden kännetecknas av stora och härliga sociala ytor med fyra fönster i fil med ett fantastiskt och påkostat kök i öppen planlösning mot matsal och vardagsrum vilket lämpar sig perfekt för sociala sammankomster. Mot innergården finns en privat sovrumsdel med anslutande walk in closet, separat arbetsrum och ett stort badrum en suite med både bastu, massagebad och golvvärme. Lägg därtill en solig balkong mot gården, separat gäst-WC i hallen och fyra fungerande eldstäder så har ni en unik bostad att trivas i. Härligt läge på populära Sigtunagatan, endast ett kvarter från grönskan i Vasaparkan med omedelbar närhet till såväl Odenplan som till Birkastans härliga serviceutbud. Bostadens planlösning är perfekt för det kräsna paret med högt ställda krav men kan göras om till en familjevänlig fyra för den som behöver 3 sovrum ( se alternativa planritningen).

Adress
Sigtunagatan
Antal rum
3 rum om 110.3 kvm
Avgift
4 382 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Bahar Nabavi
HANDA66F3AC90664809B10ED6F019377117
Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 070-967 11 06 bahar@innerstadsspecialisten.se
Sällskapsytor om ca 55 kvm i öppen planlösning Sigtunagatan
Förstora bild
Sällskapsytor om ca 55 kvm i öppen planlösning
Fönster i två väderstreck Sigtunagatan
Förstora bild
Fönster i två väderstreck

Vi bjuder på
framgångskonceptet
– Picture Perfect!

Tecknar ni ett förmedlingsuppdrag med oss mellan 24 juni till 31 juli 2022 ingår framgångskonceptet Picture Perfect vid försäljning.

Perfekt för paret som värdesätter ljus, rymd och sociala ytor Sigtunagatan
Förstora bild
Perfekt för paret som värdesätter ljus, rymd och sociala ytor
Nuvarande planlösning Sigtunagatan
Förstora bild
Nuvarande planlösning
Alternativ planlösning Sigtunagatan
Förstora bild
Alternativ planlösning
Planritning
Förstora bild
Nuvarande planlösning
Planritning
Förstora bild
Alternativ planlösning
Med ett utomordentligt läge i Vasastans trevligaste kvarter, med såväl Vasaparken som Odenplan utanför porten finns detta fantastiska hem. Det här är lägenheten för den som lägger stor vikt vid sociala sällskapsytor och vill bo luftigt. Det vackra och påkostade köket har en tillhörande köksö med plats för barstolar och anslutande matsalsbord. Här kan man förbereda maten och samtidigt underhålla gästerna som garanterat kommer att minnas den trevliga tillställningen länge.

Bostaden erbjuder ett fenomenalt ljusinsläpp från sju generösa fönster i två väderstreck med himmelkontakt och fin utsikt mot färggranna fastigheter samt takåsar. Lägenheten har ett högt läge, bevarad sekelskiftescharm med stuckaturer, fyra fungerande eldstäder varav en vacker kakelugn och till och med en egen bastu vilket ger bästa tänkbara boendekvalitet under årets vintermånader. Sommartid kan man njuta av den väl tilltagna balkongen med sol från tidig morgon till lunch.

En mycket harmonisk och samtidigt hemtrevlig planlösning i kombination med ett oslagbart läge på en av Vasastans allra mest eftertraktade adresser gör lägenheten till ett sant drömboende.

Lägenheten disponeras enligt följande,

HALL
Välkomnande hall med tambur som rymmer förvaring av ytterkläder och skor. Väggarna pryds av ljusa tapeter (Josef Frank för Svenskt Tenn) och ljusa trägolv. Ytterligare förvaring finns i anslutning till entrén. Säkerhetsdörr till såväl lägenheten som till det egna förrådet.

GÄST-WC
Bakom en praktisk skjutdörr finns en fräsch, nyrenoverad gästtoalett med sandfärgad klinker på golvet och en smakfull tapet på väggarna. Här finns handfat och WC.

KÖK
Det fantastiska köket är från ett skånskt snickeri och påkostat i en vacker ljusgrå nyans. Köket ligger i öppen planlösning mot matsalen och vardagsrummet. Ytorna präglas av ljus och rymd genom stora och vackra fönster mot himmel och takåsar. Vackraste möjliga bänkskivor i marmor (Carrara) pryder samtliga arbetsytor på såväl köksbänken som den stora köksön. Gott om förvaring bakom klassiska, speglade skåpsluckor och moderna vitvaror. I taket finns infällda spotlights. I köket finns en fungerande braskamin och en vedeldad spis som både är vacker och funktionell.

MATRUM
Köket övergår i matsalen som rymmer ett generöst matbord för ca 8-12 personer. I matsalen finns en elegant tapetserad fondvägg i gråblå nyans som framhäver den vackra kakelugnen. Plats för sideboard eller bokhyllor för den som önskar. Sällskapsytorna har genomgående parkettgolv, ljusa väggar och fina stuckaturer samt takrosetter.

VARDAGSRUM
Ett ljust och luftigt vardagsrum med två stora fönster, en fungerande öppen spis och stora lättmöblerade ytor. Vardagsrummet har parkettgolv, ljusmålade väggar och en fondvägg med framtaget tegel.

ARBETSRUM
Två nätta trappsteg leder upp till bostadens sovrumsdel och välkomnar med ett trevligt arbetsrum. Här finns plats för ett skrivbord framför en inbyggd bokhylla. Extra förvaring i en generös inbyggd garderob. Från arbetsrummet når man sovrummet och badrummet.

BADRUM
Stort, äldre badrum med mörkt klinkergolv med golvvärme, ett stort och nedsänkt massagebadkar, WC, tvättmaskin och stort handfat. Förvaring finns i ett inbyggt högskåp med dubbeldörrar.

BASTU
Nyrenoverad bastu med ingång från badrummet. Lyxigt med träpanel på väggarna och ljusgrått klinkergolv.

SOVRUM
Luftigt och ljust sovrum med tyst gårdsläge och en fungerande öppen spis. Sovrummet har massor av ljusinsläpp från fönster och glasade dubbeldörrar ut till balkongen. Här finns plats för byråer, dubbelsäng, nattduksbord och en fåtölj. Infällda spotlights i taket.

BALKONG
En underbar balkong i öster med utsikt över himmel och takåsar. Här finns plats för balkongmöbler och växter. Sol från tidig morgon till lunch.

WALK IN CLOSET
I anslutning till sovrummet finns en rymlig walk in closet för förvaring av skor och kläder. Här finns ett fönster samt hyllor och avhängning. Belysning består av infällda spotlights.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett generöst vindsförråd.
Adress
Sigtunagatan, 113 22 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 17
Antal rum
3 + kök
Boarea
110.3 kvm (Föreningens information)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 3 av 4. Hiss finns ej.
Ekonomi
Andelstal 9.25%
Månadsavgift
4 382 kr/mån Inkl. vatten. Ett bredbandstillägg om 165 kr och balkongtillägg om 50 kr tillkommer.
Driftkostnad
25 217 kr/år
- Hushållsel
22 000 kr
- Försäkring
3 217 kr
Till lägenheten hör ett generöst vindsförråd.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Till medlemmarnas förfogande finns en festlokal, bastu, barnvagnsrum, cykelrum samt en gemensam gård med trädgårdsmöbler, grill och cykelställ.

Den gemensamma tvättstugan nås via källaren och maskinparken består av 2 tvättmaskiner., torktumlare och torkskåp.
Namn
Brf Rosen 11
Byggnadsår
1899
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Direkt El
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
716421-7924
Föreningens ekonomi
Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.(avstämt med styrelsen 2022-03-22)
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
17 st
Antal lokaler
3 st
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1995 Fasad, tak, stambyte samt elstigar
2002 Innergården
2004 Tvättstugan
2005 Balkonger byggdes
2007 Anslutning till fjärrvärmesystem
2007 Installation av postboxar på bottenvåning
2007 Ommålning av fönster, renovering av trapphus, byte till säkerhetsdörrar
2008 Upprättning av energideklaration
2009 OVK-besiktning
2009 Installation, Bredbandsbolaget
2010 Stamspolning av hela huset
2011 Installation värmeväxlare
2012 Målning och renovering av tak
2014 Stamspolning av hela huset
2014 Brandskyddskontroll
2014 Service, värmepumpar
2015 Installation av snörasskydd på taket
2015 Uppgradering bredband till 250/100 Mbit
2016 Punktvisa reparationer av fasaden
2017 Punktvisa reparationer av fasaden mot gatan
2017 Ventilationsutredning
2018 Byte till ny torktumlare i tvättstugan
2020 Renovering och ommålning av fasade på gatusida
2020 Byte av fönster på gatusida
2021 Byte av balkongdörrar
2021 Byte av ventilationsfläktar på tak
2021 Byte av fönster på gårdssida
2021 Renovering av fasad på gårdssida

Planerade renoveringar:
2022 Ventilationsarbete
Föreningen arbetar med kartläggning av vilka kanaler som är i bruk i syfte att täta dessa och förbättra fastighetens ventilation. Upphandling pågår.
Parkering
Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
TV/bredband
Kabel-TV levereras via Tele2 och bredband levereras via Bredbandsbolaget.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Andel i föreningen
9.25%
Andel av årsavgiften
9.25633%
Allmänt om föreningen
Brf Rosen 11 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 17 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns 3 hyresrättslokaler som årligen inbringar cirka 420 Tkr (ÅR 2020).

Föreningen förvärvade fastigheten år 1992 och äger marken.

Föreningen har en god ekonomi med långfristiga skulder om cirka 8,5 Mkr vilket ger en skuldsättningsgrad om cirka 7130 kr / kvm. Föreningen har en kassa om drygt 500 Tkr. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.(avstämt med styrelsen 2022-03-22)
Läget är svårslaget. Med såväl Odenplan som Birkastan runt hörnet har man ett nästintill outsinligt urval av restauranger, caféer och barer. Frukost på populära Mellqvist eller någon av de många bagerierna runtomkring, lunch på Tranan, middag på Lilla Ego och goda drinkar på trendiga Yuc. Vill man på riktigt njuta av allt det vackra och goda som Stockholm har att erbjuda är en sekelskifteslägenhet i dessa kvarter det enda rätta. Behöver du ett avbrott från pulsen eller bara grönt omkring under joggingturen finns Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken på bekvämt promenadavstånd. Här finns också mycket goda kommunikationer i form av både tunnelbana och bussar samt pendeltåg och flertalet innerstadsbussar. Närservice i form av livsmedelsaffärer i toppklass, bank, apotek, systembolag och delikatessbutiker finns inom ett par minuters promenad.

Slutpris