Tomtebogatan 19

Visa alla bilder

Underbar sekelskiftestvåa i toppskick med låg avgift

*** ACCEPTERAT PRIS *** Med bästa tänkbara läge i populära Birkastan finns denna sekelskiftespärla anno 1908 som enklast kan beskrivas som ett sant drömhem. Ljus planlösning med ett härligt burspråk och fönster i fil samt underbara färgsättningar. Höga fönster, stuckaturer, 3 meter i takhöjd, speglade dubbeldörrar och vackra snickerier finns vackert bevarade samtidigt som kök och badrum håller allra högsta standard. Lägg därtill bekvämligheter såsom diskmaskin, gott om förvaring och en otroligt låg avgift. Varmt välkommen till ett hem utöver det vanliga som garanterat kommer att älskas av den stilmedvetna som sätter högt värde på ett kompromisslöst läge. Måste upplevas på plats!

Adress
Tomtebogatan 19
Antal rum
2 rum om 59 kvm
Utgångspris / Bud
6 895 000 kr
Avgift
817 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Isabella Bolin
HAN6A1AB32798EE4BD8AFF9134566713966
Reg. Fastighetsmäklare 0734 10 70 08 Maila mig
Extra kontakt
Beatrice Anderberg Reg. Fastighetsmäklare 0709 66 60 39 Maila mig
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
 Tomtebogatan 19
Förstora bild
Planritning
Förstora bild
Bästa läge på hörnan Tomtebogatan/Vikingagatan i omåttligt populära Birkastan. Lyxigt luftiga ytor med hela 4 stora fönster i fil, pardörrar och ljuslaserade trägolv i fiskbensmöster. Detta hem är en ren sekelskiftesdröm på bästa adress med vackra detaljer och en optimerad planlösning. Umgängesytorna är sociala och luftiga vilket inbjuder till såväl mingel och stora middagar. Smakfullt hem som vackert binds samman av rofylldhet, ljusflöde, luftiga ytor, spegeldörrar, stora spröjsade fönster med speglade nischer och generös takhöjd om 3 meter vilket förhöjer atmosfären och känslan ytterligare. Kök i stilrent utförande, rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring, badrum i toppskick. Lägg därtill de spatiösa sällskapsytorna med plats för soffgrupp och middagsmöbel så har ni en representativ och härlig tvåa som lämpar sig för såväl den lilla familjen, paret som singeln som uppskattar full bekvämlighet och generösa umgängesytor för att kunna samla vänner och familj. Bo bekvämt på lyxig yta med hela stadens utbud direkt utanför porten. Välkommen hem till denna vackra hörnfastighet i en mycket välskött förening!

HALL
Redan i hallen slås du av bostadens volym och taket är vackert dekorativt med lister. Från hallen nås bostadens samtliga rum och det finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och visst möblemang. Ljuslaserad fiskbensparkett och grå väggar med vita snickerier och väggpaneler.

SÄLLSKAPSRUM
Drömmigt och helt underbart sällskapsrum med generös yta och ett härligt burspråk med dubbla fönster med höga speglade nischer. Pardörrar mot sovrum och delvis öppen planlösning mot köket. Lättmöblerad yta som inbjuder till stora middagar och mingel med sin härliga takhöjd om ca 3 meter som i kombination med de stora fönstren ger en härlig atmosfär och rymd.

KÖK
Sobert kök med Carrara och ljusa toner. Trivsamt och arbetsvänligt kök med full bekvämlighet och mycket god förvaring och arbetsytor. Full maskinell utrustning med inbyggnadsugn, induktionshäll, fläkt och integrerad kyl/frys och diskmaskin. En ren dröm för den matlagningsintresserade och den som inte är kock för dagen kan sitta på den platsbyggda bänken vid fönstret och njuta. Grå väggar och ljuslaserad fiskbensparkett.

SOVRUM
Rogivande sovrum där pardörrar från sällskapsrummet och extra brett fönster med speglade nischer skapar den rätta känslan. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Mycket god förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas. Även i detta rum går den vackra ljuslaserade fiskbensparketten igen och väggarna är målade i sobert grönt. För den som behöver ytterligare sovrum kan detta rum delas efter tycke och smak då det redan har två ingångar.

BADRUM
Badrum i toppskick. Genomgående samma klinker på golv som kakel på väggar skapar ett sobert intryck. Generös takdusch med glasvägg, handfat med kommod med badrumsskåp i spegelglas ovan samt vägghängd wc. Infällda spotlights i taket med tillhörande dimmer samt golvvärme.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 10-15 kvm.
Adress
Tomtebogatan 19, 113 39 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 18
Antal rum
2 + kök
Boarea
59 kvm
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Våningsplan
Våning 2 av 5. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 2.45614%
Månadsavgift
817 kr/mån inkl. kallvatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband. Betalas kvartalsvis.
Driftkostnad
10 000 kr/år
- Hushållsel
8 000 kr
- Försäkring
2 000 kr

Utöver driftskostnad för hushållsel tillkommer ca 1200 kr/mån för uppvärmning och varmvatten.

Namn
Bf Matteus UPA
Byggnadsår
1908
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Direkt El
Org.nummer
702001-4168
TV/bredband
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Tele2. TV och bredband ingår i avgiften.
Andel i föreningen
2.45614%
Gemensamma utrymmen
Till medlemmarnas förfogande finns en nyrenoverad innergård från 2022 med utemöbler och grill. På gården finns även ett cykelförråd. Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren och innefattar 2 tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp.
Allmänt om föreningen
Bostadsföreningen Matteus UPA äger och förvaltar fastigheten med adresserna Vikingagatan 9 och 11 samt Tomtebogatan 19. I föreningen ingår 25 lägenheter, 5 affärslokaler inkl. en källarlokal. Lokalerna inbringar ca. 1.020.804 kr/år.

Föreningens ekonomi är mycket stabil och klassas som skuldfri och har dessutom en stark kassa om ca. 1.749.033 kr.

Ändringar av avgifterna är varken planerade eller nödvändiga (avstämt med föreningen 2022-10-18).

Föreningen godkänner endast en 100 % ägare. Vid sambo/äkta makar blir den ena medlem i föreningen och samboavtal eller liknande rekommenderas för att reglera detta juridiskt sinsemellan.

Vid överlåtelse debiteras köparen 1.208 kr i överlåtelseavgift samt 483 kr per lån i pantsättningsavgift, dessa är engångskostnader.

Föreningen är en bostadsförening, vilket innebär att den grundades innan 1935 och lyder under lagen av ekonomiska föreningar (ej att förväxlas med oäkta förening).
Här bor du med ett lugnt läge i hjärtat av Birkastan med dess härliga charm och rika utbud av butiker och nöjen. Området med Rörstrandsgatan i spetsen är välkänt då det erbjuder ett av Stockholms mest spännande krog- och restaurangutbud. I närheten finns även många grönområden som erbjuder härliga promenader, Vasaparken och Karlbergs slottspark med motionsspår och badmöjligheter. På cykel når du lätt Hagaparken med härliga gräsmattor, tennisbanor, caféer och restauranger samt kanotklubb invid Brunnsviken. Mycket goda kommunikationer i närheten med bussar, tunnelbana, flygbuss från S:t Eriksplan och pendeltåg från Vanadisplan och Odenplan.

Slutpris