Västgötagränd 19, vån 7

Visa alla bilder
 Västgötagränd 19, vån 7  Västgötagränd 19, vån 7  Västgötagränd 19, vån 7

Ytterst välplanerad 1:a högst upp i huset med fantastiskt ljusinsläpp och utsikt

Mitt på Söder, med ett optimalt läge högst upp i huset finns denna ytterst välplanerade och ljusa 1:a med fokus på det sociala livet. Prydligt renoverad lägenhet med fyra fönster i fil, vilket skapar ett otroligt ljus och ger fri vy mot park och söders takåsar. Luftiga ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum inbjuder till umgänge med vänner och familj. Perfekt sovalkov som har plats för dubbelsäng och skapar extra känsla av rymd. Bra förvaring i walk in closet och vindsförråd endast en trappa upp! Genomgående i fint skick med nymålade ytskikt, enhetligt massivt ekgolv, fullt utrustat kök med matplats och rymligt helkaklat badrum. Här bor man bekvämt i en välskött, modern fastighet med stor hiss och med all tänkbar service samt kommunikationer utanför porten. Varmt välkomna!

Adress
Västgötagränd 19, vån 7
Antal rum
1 rum om 31.5 kvm
Utgångspris / Bud
2 995 000 kr
Avgift
2 206 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud
3 050 000 kr
Visa budhistorik
Gustav Ericsson Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 0723-155555 gustav@innerstadsspecialisten.se
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild

För allas hälsa och välmående

I rådande coronatider måste vi värna och visa hänsyn till varandra.

Vi håller öppna visningar som vanligt, men tar inte i hand och håller lite avstånd.

Vi begränsar antalet personer i visningsbostaden samtidigt.

Har mäklare från Innerstadsspecialisten sjukdomssymptom, ersätts mäklaren av en kompetent kollega.

Har ni som spekulant sjukdomssymptom, ber vi er vänligen vänta med att komma på visning.

Tillhör man en riskgrupp eller är orolig för smitta ordnar vi självklart både digitala och personliga visningar.

 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
 Västgötagränd 19, vån 7
Förstora bild
Varmt välkomna till ett otroligt välplanerat hem med fokus på de sociala umgängesytorna i kombination med ett magiskt ljusinsläpp. Högst upp i huset på 7:e våningen med soligt insynsskyddat läge och utsikt mot Fatbursparken finner ni denna
stilsäkra 1:a med sovalkov. Bostaden har genomgående fina och ljusa ytskikt, prydligt badrum samt snyggt och fullt utrustat kök med matplats. Luftigt allrum med flera fönster i fil och plats för soffgrupp. Gott om förvaringsmöjligheter klädkammare och bra avhängningsyta i hallen.
Ett utmärkt boende med ett suveränt läge - hela söders utbud av såväl butiker, kommunikationer och parker precis utanför porten.

Bostadens 31,5 kvm disponeras enligt följande:

HALL
Inbjudande hall som öppnar upp sig till sociala ytor och ett magiskt ljusflöde. Avhängningsplats, garderob samt stor klädkammare som rymmer det mesta. Hemmet har genomgående nymålade ytskikt i sober färgsättning med elegant golv i massiv ek. Säkerhetsdörr.

KÖK
Nyrenoverat kök (2021) med öppen planlösning mot allrummet vilket ger en social och inbjudande känsla. Full maskinell utrustning med spis med häll, diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Gott om förvaring i över- och underskåp med gröna luckor, arbetsbänk i trä/rostfritt och trevlig matplats för frukost eller varför inte ett glas vin medan middagen tillagas.

ALLRUM
Luftigt sällskapsrum med hela 4 fönster i fil med fritt läge mot lummiga Fatbursparken och bl.a. Södra Latins vackra byggnad. Här finns gott om plats för soffgrupp, matplats och övrig möblering. Rummet får ett fantastiskt ljus och de öppna ytorna skänker känsla av rymd. Bostaden ges karaktär med de massiva ekplankorna som bryter av det ljust målade väggarna. Perfekt avvägd alkov med plats för dubbelsäng.

BADRUM
Prydligt, helkaklat badrum med sandfärgat klinkergolv och vitkaklade väggar. Även utrustat med spegelskåp, wc, handfat och duschhörna med vikbara glasdörrar.
Adress
Västgötagränd 19, vån 7, 118 28 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 29
Antal rum
1 + kök
Boarea
31.5 kvm (Enligt Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
7 av 7. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 0.1596%
Månadsavgift
2 206 kr/mån Inkl värme, VA basutbud TV.
Driftkostnad
4 500 kr/år
- Hushållsel
3 000 kr
- Försäkring
1 500 kr
FÖRRÅD:
Lägenheten disponerar ett vindsförråd i fullhöjd omgärdat av galler.

AVGIFT:
Tillägg om 75 kr/månad för bredband.
Namn
Brf Bågen 223
Byggnadsår
1990
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
716417-6989
Föreningens ekonomi
Föreningen har god ekonomi och ser enligt prognos inte ut att behöva höja några avgifter framledes. Utförlig beskrivning finns i årsredovisningen.
Föreningen äger marken?
Fastigheten upplåts med tomträtt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
283 st
Antal lokaler
25 st
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2019- omläggning plattor, åtgärder i ventilationssystem, OVK
2018 - Omläggning av markplattor runt Bågenhuset
2017 - Åtgärder i ventilationssystemet OVK i Tempelhusen. Installation av närvarostyrd belysning och ledlampor i allmänna utrymmen.
2016 - Åtgärder i ventilationssystemet OVK i Bågenhuset.
2015 - Impregnering av balkongerna.
2014 - Rengöring av fasaderna på Bågenhuset.
2012 spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum.2011- Ombyggnad och modernisering av hissarna. OVK.
2008 - Säkerhetsprojektet, nytt entrésystem med taggar.S polades samtliga V/A-stammar.
2007 - Ny kylmaskin för lokalerna installerade. Bytte värme- och ventilationssystem.
2006 - Moderniserades värme- och ventilationssystemet.


Kommande renoveringar: Styrelsen har en 20-årig underhållsplan för det framtida underhållet som årligen uppdateras. De större underhållen de närmaste åren avser fortsatt förbättring av värme och ventilation och fasadrenovering. Föreningen ser löpande över tvättstugornas utrustning och byter ut maskiner efter behov.
Just nu pågår utredning om att ev. installera solceller. För mer information om kommande underhåll, se föreningens hemsida.
Parkering
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.
Det finns garageplatser som tillhör samfälligheter i närheten, bl.a. Brf Bågen. Garaget sköts av HSB och kallas av dem H1/H2-garaget. Vem som helst kan köa till plats i garaget.
TV/bredband
Grundutbudet för kabel-TV ingår i avgiften via Comhem. För bredband finns ett eget lokalt nätverk. Månadsavgiften är endast 75 kr.
Överlåtelseavgift
1666 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
714 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Andel i föreningen
0.1596%
Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum, välutrustade tvättstugor i varje trappuppgång samt barnvagnsrum i varje trappuppgång.

Gemensamma anläggningar o. dyl. som kan hyras för en mindre summa är; två gästlägenheter, festlokal, bastu/relaxrum och snickarrum.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades den 12 mars 1982 och registrerades den 29 mars 1982. Bostadsrättsföreningen Bågen nr 223 är en äkta förening som äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna Fatburen Nedre 1 och Fatbursbågen 1. I föreningen finns 283 bostadsrättslägenheter (totalt 22 609 m2) och 25 lokaler (totalt 4 457 m2) som upplåtes med hyresrätt, vilka ger väldigt goda intäkter. Välskött fastighet byggd 1991 och ritad av internationellt kände arkitekten Ricardo Bofill.

Brf Bågen nr 223 är belägen med ett suveränt bra och centralt läge invid Medborgarplatsen och Söderhallarna på Södermalm, Stockholm. Ett stenkast från Södra Station och nära till all tänkbar service och kommunikationer. Här finns fina möjligheter till uteaktiviteter. Promenera och jogga gör man med fördel längs Södermalmsallén. Utöver Söderhallarna finns 5 matvarubutiker inom 200 m.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av basbelopp, f n 1.667 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 1% av basbelopp, f n 714 kr per pant.

För mer info, se föreningens hemsida: http://www.fatburen.org/wpbagen/
Här bor du nära både Mariatorgets puls och breda utbud av restauranger, caféer och butiker samt Medborgarplatsen med sitt myller av torghandel, saluhall och biograf. Några restauranger värda att nämna är trendiga Bistro Süd och Morfar Ginko runt hörnet på Swedenborgsgatan, där även Johan & Nyströms konceptbutik finns. Frukostbrödet hämtas på Petrus eller Åsöbageriet, helgblommorna på Ginko eller stånden på Medis och varför inte en glass på stans bästa glasställe Stikki Nikki. På populära Usine, precis runt porten, tar man gärna en After Work eller goda tapas på deras bakficka Poche 36. Söders bästa indiska restaurang Shanti ligger även i kvarteret. För ro och natur så finner man Stockholms kanske allra finaste promenadstråk, Monteliusvägen, med hänförande utsikt över Mälaren, Stadshuset och Gamla Stan. För den promenad- eller joggingsugna så finns fina stråk runt såväl Långholmen som längs Söder Mälarstrand, Tantolunden och Årstaviken. Ta en kaffe och avnjut utsikten från Ivar Los Park. En kort promenad bort ligger Götgatsbacken med sitt breda sortiment av butiker och från anslutande Skeppsbron går båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården. Goda kommunikationer med Mariatorgets T-bana med röd linje och Medborgarplatsens T-bana med grön linje samt Södra stations pendeltåg, strax utanför porten. Flera busslinjer går i kvarteren och tar dig stan över. Ett område du sällan kommer ha tråkigt i och aldrig vilja lämna.
Utmärkta kommunikationer med både tunnelbana, pendeltåg och bussar. Endast tre minuters promenad till Södra Station där även Arlanda Express tar dig direkt till Arlanda.
Det finns garageplatser som tillhör samfälligheter i närheten, bl.a. Brf Bågen. Garaget sköts av HSB och kallas av dem H1/H2-garaget. Vem som helst kan köa till plats i garaget.
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.