Tulegatan 22, 3tr

Visa alla bilder

Ljus 1,5:a (möjlig 2:a) med suveränt läge! Garage i huset!

Varmt välkomna till denna ljusa 1,5:a som enkelt kan byggas om till öppen och social 2:a. Suveränt läge i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan. Lägenheten är belägen högt upp i välskött 30-tals fastighet med flertalet vackra detaljer från byggåret såsom stort ateljéfönster, generös takhöjd, listverk och fiskbensparkett. Det höga läget och de stora fönsterpartierna gör att lägenheten fullkomligt badar i ljus. Här bor du med bästa tänkbara läge nära Odenplan, granne med Vanadislunden och med hela Stockholms breda utbud och puls direkt utanför porten, du kommer inte sakna något i din närhet. Här bor man på väldisponerad yta med ljust och luftigt allrum, stor sovalkov med plats för dubbelsäng, rymligt kök med separat matplats, möblerbar hall samt stambytt badrum med förberett för tvättmaskin. Lägenheten har visst renoveringsbehov, framför allt ytskikt. Du kan enkelt skapa dig en drömtvåa genom att förslagsvis dela av köket och skapa ett riktigt sovrum med fönster; se alternativ planritning. Mycket välskött förening med renoverad fastighet, låg belåning samt goda intäkter från lokaler (äkta förening). I fastigheten finns ett varmgarage med 15 platser, en plats kostar 1 500kr/månad och i dagsläget är det 2st i kö. Föreningen har även flertalet fina gemensamma utrymmen såsom tvättstuga (belägen på vinden), cykelrum och barnvagnsrum samt en grönskande innergård med utemöbler och grillmöjligheter sommartid. Föreningen sålde nyligen en lägenhet som inbringade 3 200 000kr, intäkterna ska delvis användas till amortering av föreningens lån.

Adress
Tulegatan 22, 3tr
Antal rum
1.5 rum om 47 kvm
Avgift
2 096 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Carina Käll Knaust
HANE08FBD63B6E74640AD1627BAC8144DCF
Reg. fastighetsmäklare 070-8997908 Maila mig
 Tulegatan 22, 3tr
Förstora bild
 Tulegatan 22, 3tr
Förstora bild
 Tulegatan 22, 3tr
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig) Tulegatan 22, 3tr
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

Alternativ planritning (ej skalenlig) Tulegatan 22, 3tr
Förstora bild
Alternativ planritning (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Alternativ planritning (ej skalenlig)
Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Välkomnande och möblerbar hall med ingång till rymlig klädkammare. På golvet ligger det fiskbensparkett.

KÖK
Ljust och trevligt kök med stor härlig matplats som rymmer flertalet middagsgäster. Stort spröjsat fönster ger ett fint ljusinsläpp. Ljusgråa luckor och arbetsbänk i rostfritt stål. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll samt ugn. Det finns möjlighet att dela av köket och samtidigt göra en öppen planlösning mot sällskapsrummet; se alternativ planlösning. Målad fiskbensparkett.

VARDAGSRUM
Socialt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från vackert ateljéfönster med spröjs. Här finns plats för större soffgrupp, arbetsbord, mediabänk för TV samt annat valfritt möblemang. På golvet ligger det vacker fiskbensparkett.

SOVALKOV
I anslutning till vardagsrummet ligger den rymliga och mysiga sovalkoven med plats för dubbelsäng. Kan skärmas av med draperi, skjutdörrar eller industriglas. Även här ligger det vacker fiskbensparkett.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljus kulör med klinkergolv. Här finns badkar, wc, handdukstork och handfat. Hög funktionalitet och bra placering intill hall. Förberett för tvättmaskin.

ÖVRIGT
Ombyggnader i lägenheten får endast utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens planlösning ska alltid styrelsens godkännande inhämtas. Förslag på alternativ planskiss måste köpare själv förvissa sig om att den är genomförbar innan köpet.
Adress
Tulegatan 22, 3tr, 113 53 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 00824
Antal rum
1.5 + kök
Boarea
47 kvm (faktisk uppmätning)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 3 av 5. Hiss finns.
Andel i förening
2.21402%
Andel av årsavgift
2.18409%
Nettoskuldsättning
Månadsavgift
2 096 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband
Driftkostnad
5 100 kr/år
- Hushållsel
3 600 kr
- Försäkring
1 500 kr
FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

ÖVRIGT
Lägenheten står som 46kvm enligt föreningens lägenhetsregister men har mätts upp till 47kvm. Mätbevis finns.
Namn
Brf Tulegatan 22
Byggnadsår
1931
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769603-6842
Föreningen äger marken?
Marken innehas med tomträtt, föreningen har idag tomträttsavtal till 2045 som omförhandlas var 10:e år, 2024 nästa gång.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
42 st varav 3 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
4 st
Renoveringar
Renoveringar - utförda:
2022 - Utbyte och injustering av samtliga termostater på radiatorer
2021 - Renovering av en av lokalerna
2021 - Installation av laddstolpar i garage
2021 - Ny värmecentral samt radonmätning
2020 - Renovering hiss
2020 - Utbyte av garageport
2019 - Energideklaration
2019 - Renovering av soprum
2017 - ovk BESIKTNING
2017 - Stamspolning
2016 - Byte till Säkerhetsdörrar
2015 - Renovering av Fönster
2014 - Nya maskiner i Tvättstuga
2013 - Indragning av Fiber
2012 - Renovering av Tak, OVK
1993 - Byte av stammar (kök och badrum)
1993 - Byte av elstigare

Kommande underhåll:
Löpande underhåll kommande år enligt vår underhållsplan.
Parkering
Föreningen innehar 15 garageplatser, alla med möjlighet till laddning för el-bil. Kostnaden för en garageplats är 1500kr /månad, idag råder kö till garageplatserna(2st). Omsättningen av garageplatser varierar kraftigt, därför ger styrelsen inga löften eller prognoser på hur lång tid det kan ta. (kontrollerat 2023-04-06).
TV/bredband
Telenor är leverantör för Kabel-TV och bredband. Basutbudet av kabel-TV och Bredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen godkänner inte delat ägande. Lägenheten ska användas som permanentbostad, alltså ägaren ska bo och och vara skriven på adressen.
Gemensamma utrymmen
I fastigheten finns en tvättstuga på vinden med två maskiner, centrifug, mangel, tumlare och två torkrum. Det finns även ett barnvagnsrum samt cykel förvaring på gården. På innergården finns en renoverad altan med sittplatser och grill på sommaren som föreningens medlemmar får nyttja. Sopsortering finns i huset för nästan alla typer av sopor.
Allmänt om föreningen
Brf Tulegatan 22 förvärvade fastigheten på adressen Tulegatan 22 år 1998. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med tomträtt, föreningen har idag tomträttsavtal till 2045 som omförhandlas var 10:e år, 2024 nästa gång. Föreningen består av 42 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och tre lägenheter upplåtna med hyresrätt där en av dem kommer ombildas till bostadsrätt genom denna försäljning och ge goda intäkter till föreningen. Föreningen har även fyra lokaler upplåtna med hyresrätt som ger intäkter om ca 924 000 kr/år.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av NABO.
Synnerligen attraktivt läge endast några kvarter från såväl Odenplan, Stureplan som City. Här bor du både med stadens puls och rika utbud samt naturens lugn alldeles runt hörnet, bättre läge än så här är det svårt att hitta.
I området ligger flertalet populära restauranger såsom Bar Nombre, Prospero, Brasserie Balzac och för köttälskaren restaurang Svartengrens. För den som föredrar en hemmakväll finns både köttbutiken Lennart & Bror samt Stockholm Ost & Chark ett stenkast bort. Flera bagerier ligger i området såsom Fabrique, Lindqvist, Brot och en av Valhallabageriets filialer på Odengatan.

Grannen Vanadislunden erbjuder magnifika utsikter över Stockholms takåsar, utomhusbad under sommaren i nyrenoverade Vanadisbadet, samt även flera lekplatser för de med små barn. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad- och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Sommardagar kan man med fördel spendera vid populära Brunnsvikens badplats och klippor eller varför inte besöka Bergianska trädgården som också ligger på promenadavstånd.

Mycket goda kommunikationer då Tekniska högskolans T-banestation ligger en kort promenad bort och Rådmansgatans T-bana nås på ca 5-10 minuter även flertalet busslinjer trafikerar området. Läget ger även snabb access ut på E4 och E18 samt tillgång till närliggande Roslagsbanan.

Slutpris