Holländargatan 24, 3tr

Visa alla bilder

1800-talsdröm; genomgående 4:a med tre kakelugnar och balkong

På supercentral men ändå lugn adress finner ni denna fantastiska familjebostad anno 1857. Ett hem i vacker fastighet, med massor av sekelskiftescharm; tre fungerande kakelugnar, högt i tak, djupa fönsternischer, genomgående planlösning och vackra trägolv. Planlösningen är perfekt för familjen, tre bra sovrum, stort vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp, kök med matplats för upp till 6, balkong och effektivt badrum med tvättmaskin. Välskött förening.

Adress
Holländargatan 24, 3tr
Antal rum
4 rum om 106 kvm
Utgångspris / Bud
13 500 000 kr
Avgift
5 381 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Marcus Strömberg
HAN2614161E52724C4684293BC83755ECAE
Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 0709-353621 marcus@innerstadsspecialisten.se
Planritning
Förstora bild
Planritning
Förstora bild
Alternativ Planlösning

På populära Holländargatan, precis mellan Odenplans fantastiska mix av restauranger och citys fullständiga utbud av service och kommunikationer, omgiven av lugna parker och mysiga kvarterskrogar finner ni detta underbara och unika hem.

På högt läge, tre trappor upp, med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck, högt i tak, balkong mot lugn innergård skapas en ”lugn oas” känsla i hemmet. Här kombineras representativ och modern planlösning med 1800-talsdetaljer, högt i tak, fantastiskt ljusinsläpp från många fönster och tre fungerande kakelugnar. Halvöppen planlösning mellan det stora köket och vardagsrummet skapar ett socialt hem för både familjekvällar och stora middagar.

Lägenheten disponeras enligt följande:
Genomgående vackra furutiljor i hela hemmet, sobra färger och fina ytskikt.

HALL
Välkomnande hall med vackert ljust originalgolv, bra utrymme för avhängning direkt innanför dörren och gott om förvaring i garderob.

VARDAGSRUM
Från hallen når man både kök och vardagsrum vilket skapar en lagom avskild men ändå social planlösning. Vardagsrummet är väl tilltaget och har härligt ljusinsläpp från tre stora fönster mot Holländargatan. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv möbel och matbord för 8-10. Kakelugn invid matplatsen spär på den mysiga sekelskifteskänslan. Furutiljor på golv och målade väggar.

KÖKET
Rakt över från vardagsrummet når man det mysiga och effektiva köket – här finns bra arbetsytor, och gott om förvaring och framförallt utrymme för ett matbord där 6 personer lätt kan få plats till bords. Köket ligger härligt mot den lugna innergården och får fint ljusinsläpp från fönster och glasad balkongdörr. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, samt induktionshäll och fläkt.

BALKONG
Balkongen ligger högt över innergården och får förmiddagssol fram till lunch. Perfekt placerad utanför köket blir detta den naturliga frukostplatsen så fort solen är framme.

BADRUM
Ett yteffektivt badrum i trevlig kombination av modern och sober stil med gråbeige klinker på väggarna och golvet. Utrustat med handfat, wc, dusch bakom duschväggar, handdukstork och golvvärme. Tvättmaskin.

SOVRUM 1 – Master bedroom
Sovrummet är stort och luftigt, har gott om plats för dubbelsäng, förvaring i garderober och hemmakontor eller sittgrupp invid den fungerande kakelugnen. Lugnt läge mot enkelriktade Holländargatan och fint ljusinsläpp från det stora fönstret. Vackra ljusa trägolv och målade väggar.

SOVRUM 2
Även hemmet andra sovrum lämpar sig utmärkt som Master bedroom. Här finns gott om plats för dubbelsäng, stor garderobsvägg, läsfåtölj eller skrivbord invid fönstret mot lugna Holländargatan. Fungerande kakelugn.

SOVRUM 3
Hemmets tredje sovrum passar perfekt som barnrum, hemmakontor gästrum eller varför inte walk-in-closet. Här finns plats för två större garderober och en 120säng.
Adress
Holländargatan 24, 3tr, 113 59 Stockholm
Typ
Bostadsrätt, lghnr 0013
Antal rum
4 + kök
Boarea
106 kvm (enligt föreningens information)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 3 av 5. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 3.11675%
Månadsavgift
5 381 kr/mån inkl. värme och vatten. Tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 181,25 kr/mån för bredband fiber. Total avgift i dagsläget är 5381 kr/mån + 181 kr/mån = 5562 kr/mån.

Elkostnad; ca 5000-6000 kr/år. Försäkringskostnad; ca 2400 kr/år.

Lägenheten har nyttjanderätten till ett källarförråd.
Namn
Brf Lindansaren 8-10
Byggnadsår
1857
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
716447-6223
Föreningens ekonomi
Enligt föreningens information finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med föreningen 2022-05-24).
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
39 st
Renoveringar
2021 Ny dörrautomatik i gatuentréer 24, 26A och 26B
2021 Tätning av takfönster Holländargatan 24
2020 Utbyte takfläkt Holländargatan 24
2019 Utbyte och reparation av samtliga takfläktar Holländargatan 26A och 26B
2019 Målning av trapphus Holländargatan 26A
2018 Hissmodernisering Holländargatan 26A
2017 Hissmodernisering Holländargatan 26B
2017 Målning av trapphus Holländargatan 26B
2016 Brandskyddsarbete, installation nya rökluckor
1987-1991 Elstambyte.
1987-1991 Stambyte.

Pågående & framtida underhåll/renoveringar;
Bättringsmålning av fönster (pågående).
Gårdsrenovering planeras 2023-2024.
Parkering
Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsmöjligheter.

Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via https://parkering.stockholm/boendeparkering/
TV/bredband
Leverantör av TV är IpOnly och ComHem, ingår ej i avgiften. Leverantör bredband fiber är Bahnhof AB, avgiften för bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avgiften.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen accepterar delat ägande.
Andel i föreningen
3.11675%
Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller till dess medlemmar; gemensam gård, två tvättstugor, soprum och cykelrum.
Allmänt om föreningen
Fastigheten uppfördes 1857 och föreningen Brf Lindansaren 8-10 förvärvade huset 2001.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med äganderätt.
Föreningen består av 39 lägenheter alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningens adresser är Holländargatan 24, 26A och 26B.
Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna.
Läget är suveränt! Bostaden är belägen på en tyst och lugn enkelriktad gata invid Drottninggatan, ett stenkast från Norra Bantorget och grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Här bor du i Vasastan/Norrmalms attraktivaste kvarter med närhet till stadens puls och rika utbud, fyllt av liv och rörelse, men också till natur och grönska runt hörnet. Promenadavstånd till såväl Odenplan, Stureplan och City. I kvarteret finns trendiga caféer och flertalet välrenommerade restauranger såsom Grill, Köttbaren och Rolfs Kök. Avnjut läckra drinkar och trevligt häng på Tak och Haymarkets terrass. Området erbjuder även all tänkbar service som flertalet livsmedelsbutiker, shoppingvaruhus, små butiker och delikatessbutiker som t ex Melanders Fisk. Behöver du ett avbrott från pulsen eller bara andas frisk luft finns gröna oaser som Tegnérlunden och Vasaparken ett stenkast bort. En kort promenad över Barnhusbron erbjuder Kungsholmen sköna promenad- och motionsspår längst vattnet. På cykel når du även parker som Humlegården och Hagaparken. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanestationer vid Centralen, Odenplan, Rådmansgatan och Citybanan. I direkt närhet finns även flertalet bussar, flygbussar och Arlanda express. Bättre än så här blir det inte!

Slutpris