Tre Kronors väg 22

Visa alla bilder

Unikt radhus med renoveringschans, terrass i söderläge och trädgård på Kvarnholmen. Möjlig trea!

På uppdrag av Brf Funkisraderna har vi härmed nöjet att förmedla detta idylliska, arkitektritade objekt. Renoveringschans och möjlig trea i Sveriges första, omtalade funkisradhus på Kvarnholmen anno 1929-1930. Här erbjuds ett charmigt boende med 69 väldisponerade kvadratmeter, källare med egen ingång, tidlös charm och generösa sällskapsytor. Stor terrass i söderläge med tak och egen lummig trädgård med odlingsmöjligheter som vetter mot Svindersvik. Bostaden är i behov av en delvis renovering vilket ger de nya ägarna möjlighet att skapa boendet efter egen smak och tycke. Radhusen är kulturminnesmärkta samt arkitektritade av Olle Thunström. Här får ni det bästa av två världar, att bo mellan storstadslivet och skärgården. Mycket goda kommunikationer med ca 7 minuters bilfärd till Slussen, ca 25 minuters båtfärd till Nybrokajen och ca 5 minuters båtfärd till Djurgården/Blockhusudden. Ca 15 minuters bussfärd med linje 402 som sträcker sig regelbundet mellan Slussen och Nacka Forum. Även båtar till Skärgården går från Nacka Strand. Ett unikt boende som måste upplevas på plats, vi ses på visning!

Adress
Tre Kronors väg 22
Antal rum
2 rum om 69 kvm + 15 kvm biarea
Avgift
4 466 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Poneh Motai
HAN9383DD69F1824A4D880D2E3D2F663A09
Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 0704-333355 poneh@innerstadsspecialisten.se
Brf Funkisraderna Tre Kronors väg 22
Förstora bild
Brf Funkisraderna
 Tre Kronors väg 22
Förstora bild

Vi bjuder på
framgångskonceptet
– Picture Perfect!

Tecknar ni ett förmedlingsuppdrag med oss mellan 24 juni till 31 juli 2022 ingår framgångskonceptet Picture Perfect vid försäljning.

 Tre Kronors väg 22
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig) Tre Kronors väg 22
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)
Källare (ej skalenlig) Tre Kronors väg 22
Förstora bild
Källare (ej skalenlig)
Alternativ planritning 1 (ej skalenlig) Tre Kronors väg 22
Förstora bild
Alternativ planritning 1 (ej skalenlig)
Alternativ planritning 2 (ej skalenlig) Tre Kronors väg 22
Förstora bild
Alternativ planritning 2 (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Källare (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Alternativ planritning 1 (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Alternativ planritning 2 (ej skalenlig)

Det finns möjligen golvtiljor i bostaden då andra boenden plockat fram gamla golv. Dock lämnas ingen garanti om det finns kvar och hur skicket är på dem. Det är upp till en köpare att undersöka vidare.

För den som önskar omdisponera radhuset till en trea placeras förslagsvis köket ut i vardagsrummet och sovrum läggs i det gamla köket samt alternativt en extra wc intill det nya sovrummet, se alternativa planlösningar. Detta förslag har inte stämts av med vare sig föreningen eller Nacka kommun, utan det är upp till den aktuella köparen att göra det vid intresse. K-märkningen gäller enbart exteriört och berör inte inredningen.

HALL
Välkomnande hall med ett litet fönster och plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ljusgråa väggar, mörkt klinkergolv och plastmatta.

KÖK
Kök med äldre skåp och diskbänk med tillhörande stänkskydd i mörkt kakel. Kyl, frys, diskho, spis, ugn och fläkt. Plats för matbord. Dragdörrar mellan kök och hall. Ljusa väggar och plastmatta. Stora fönster skänker köket fint ljus.

BADRUM
Kaklat badrum i vita och ljusgråa toner. Handfat, spegelskåp, wc, handdukstork, badkar och tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Spatiöst vardagsrum med stora fönster. Lättmöblerbart rum med plats för såväl soffgrupp som mediamöblemang och matbord om så önskas. Utgång till den stora terrassen i söderläge. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Ljust sovrum med plats för stor säng och nattduksbord. God förvaring i garderober. Ett stort fönster mot trädgården. Ljusa väggar och plastmatta.

TERRASS/TRÄDGÅRD
Från vardagsrummet nås en stor terrass i söderläge med tak och plats för sittgrupp och planteringar. Trappa ner till lummig trädgård med odlingsmöjligheter, fruktträd och växter. Här finns också en ingång till källare.

KÄLLARE
Källare om ca 15 kvm med ingång från trädgården. Vissa har inrett källaren.
Adress
Tre Kronors väg 22, 131 31 NACKA
Typ
Radhus, lghnr 6
Antal rum
2 + kök
Boarea
69 kvm + 15 kvm biarea (föreningens information)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Andelstal 3.0243%
Månadsavgift
4 466 kr/mån inkl vatten och värme
Driftkostnad
6 000 kr/år
- Hushållsel
6 000 kr

Uppskattade driftkostnader då uppgifter ej har gått att inhämta från tidigare hyresgäst. Försäkring tillkommer.

Boarean är 69 kvm enligt föreningens ekonomiska plan.
Källaren är ca 15 kvm biarea, uppskattad yta av föreningen.
Namn
Brf Funkisraderna
Byggnadsår
1929-30
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769632-1913
Föreningens ekonomi
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
30 st varav 3 st hyresrätt(er)
Renoveringar
2022 Fönster- och fasadrenovering.
2022 Besiktning av taket. Bedömd återstående livslängd ca 10 år.
2018 reparation av källartrappor.

Gällande stammarna:
Avloppsstammar går i kulvert under husen och är därav relativt enkla att åtgärda. Oklar renovering men troligen 80-tal. Badrum renoverat senare men oklar tidpunkt.

Planerat underhåll:
Det finns inga planerade renoveringar i dagsläget.
Parkering
Bostadsrättsföreningen äger 24 garageplatser i
Spisbrödsgaraget, plan -2. In- och utfart sker på
Kvarnholmsvägen 84-85.

Månadshyran ligger på 1 400 kr (2022) och administreras av Parkman i Sverige AB. Garageplatsen gäller för bil, mc, moped eller annat fordon. Garaget håller öppet alla dagar mellan 05.30-23.00. Besökare kan också parkera i garaget. Besöksparkering kostar 15 kr/timme och max 75 kr/dygn.

Föreningen disponerar en gästparkering som kostnadsfritt kan bokas för gäster (2 dagar i taget) på föreningens hemsida.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband levereras av Tele2.
Överlåtelseavgift
1691 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
725 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Utdrag ur stadgarna: § 3 Medlemskap Medlemskap i föreningen kan endast beviljas fysisk person, som erhåller bostadsrätt genom upplåtelse av föreningen eller som övertar bostadsrätt i föreningens hus. Bostadsrättshavaren ska vara skriven på bostadsrättens adress. Bostadsrätt upplåtes skriftligen i enlighet med 4 kap 5 § bostadsrättslagen. Styrelsen avgör till vem bostadsrätten skall upplåtas. Dessutom tillåter föreningen max tre delägare i en bostadsrätt. Minsta andel 10%. Bostaden skall användas som permanentbostad.
Andel i föreningen
3.0243%
Allmänt om föreningen
Brf Funkisraderna är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar fastigheten Sicklaön 38:3 på adresserna Tre Kronors väg 14-30, Havrevägen 2-16, Vetevägen 2-14
och Rågvägen 2-12. Här finns 30 bostadslägenheter varav 27 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och varav 3 lägenheter upplåtna med hyresrätt. En av hyresrätterna ombildas nu till bostadsrätt i samband med denna försäljning, vilket kommer förstärka föreningens ekonomi. De två kvarliggande hyresrätter är en dold tillgång för föreningen.

Föreningen förvärvade huset 2017 och äger marken.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Besök gärna föreningens hemsida:
www.funkisraderna.se.
Läget är fenomenalt! Kvarnholmen är ett expansivt område i ständig utveckling, beläget vid Stockholms inlopp med anrika Djurgården på andra sidan Saltsjön. Kvarnholmen har på senare år blommat upp till ett omtalat område vilket stoltserar med industriell, modern och samtida arkitektur mitt i idyllisk skärgårdsmiljö. Här bor ni omringad av vatten och natur med härliga promenadstråk längs med vattnet.

På Kvarnholmen händer det mycket just nu, ett trevligt närcentrum har öppnat upp där all nödvändig, tänkbar service finns tillgänglig. Detta närcentrum ligger ett stenkast från porten. Här finns en välsorterad Coop butik, ett mysigt bageri, restaurang, skräddare och kemtvätt, nyckelservice, apotek, postombud, gym, pizzeria, tandläkare samt vårdcentral. Längre ned på gatan finner ni en sushibar och ett gym. För vidare information kan ni surfa in på Kvarnholmens hemsida och bekanta er med området: http://www.kvarnholmen.com/

För dem som önskar lekplats för de små är Kvarnholmen ett utmärkt område. Här finns populära " Lilla Kvarnholmen", väl värt ett besök. En charmig, idyllisk lekplats där barnen kan leka i en unik och kreativ miljö. Här finns också boulebana, grillplats, soldäck och gott om sittplatser. I lekparken finns miniatyrer av den gamla industrimiljön och mycket att upptäcka och leka med. Den har designats av Tor Svae och bygger på idéer från boende på Kvarnholmen. Parken ligger i sluttningen ner mot Södra Kajen och Svindersviken, med strålande utsikt och södersol. Ni hittar den vid Siktvägen, bredvid radhusen.
På Kvarnholmen hittar ni också Sveriges godaste glass. SNÖ som huserar på Mjölnarvägen 26 vid Kvarnholmens kaj vann i april 2016 Sveriges första officiella glass-SM. Glassmästaren Kenneth Erlandson serverar förutom landets godaste glass också matiga mackor, focaccia och kaffe. Väl värt ett besök!

För den träningssugna finns sporthall, fotbollsplaner, utegym med fint utsikt över vattnet, och även en yoga studio.

Via strandpromenad runt Svindersviken når man Svindersviksbrygghus samt ca 3 båtklubbar finns runt Svindersviken.

Såväl Södermalm som Nacka Forum och Sickla köpkvarter finns inom behagligt promenadavstånd.

Sommarbaren Don Bar, Kajen på Nacka Strand med minigolf och flera restauranger som Deli Molinari och Don Felice inom promenadavstånd.

Vid Kajen nere vid Finnboda ligger den välkända hamnkrogen restaurang Dockland med sitt oslagbara läge och utsikt över Saltsjön och Djurgården. Det finns även en trevlig padelbana i Finnboda.

Området bjuder på två populära förskolor samt en nyöppnad skola. Ebba Braheskolan har både grundskola och gymnasium.

Kommunikationerna till och från Kvarnholmen är goda. Området trafikeras av buss 402 vilken tar er till Slussen på ca 15 minuter eller till Nacka Strand och Nacka Forum på 5 minuter. Med pendelbåten kan ni enkelt och trivsamt pendla till Nybroplan på ca 25 minuter. På 5 minuter når man Blockhusudden och Frihamnen på 25 minuter. På pendelbåten gäller vanligt SL kort, här får cyklar tas med. Pendelbåten trafikerar tio bryggor mellan Nybroplan- Nacka- Lidingö-Frihamnen. Med bil når ni Södra länken och Danvikstull på ett par minuter.

Slutpris