Ringvägen 127A, 3tr

Visa alla bilder

Högt och ljust läge, låg avgift, insynsskyddat, supercentralt läge - perfekta mini 2:an!

I en av Södermalms bästa föreningar finner ni här en toppfin mini 2:a som har allt som singeln eller paret kan behöva. Här bor du, högt och ostört, med allt det bästa SOFO har precis utanför porten, med bara minuten till allt från tunnelbana, restauranger, matbutiker, nöjen och kaféer. Hemmet är optimalt planerat med gott om förvaring i flera garderober, välutrustat kök, vardagsrum med plats för både soffa och större matbord samt ett rofylllt sovrum. Ett drömhem i en toppenförening med låga avgifter, stora lokalintäkter och låg belåning!

Adress
Ringvägen 127A, 3tr
Antal rum
2 rum om 35 kvm
Avgift
1 314 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Marcus Strömberg
HAN2614161E52724C4684293BC83755ECAE
Reg. fastighetsmäklare 0709-353621 Maila mig
Planritning
Förstora bild
Planritning

Här finner ni den perfekta söderläggan, läget kan inte bli mer centralt med krypavstånd till allt från matbutiker, restauranger, barer, t-bana till Trädgårdens fester. Hemmet, som ligger högt upp i huset har härligt ljus och utsikt mot tak och himmel. Här finns också allt man behöver; välutrustat kök, vardagsrum med plats för större matbord, soffa och tv-möbel, samt sovrum med plats för dubbelsäng och ett fräscht badrum med möjlighet att installera tvättmaskin i intilliggande garderob.

Läget kan inte bli bättre. Här bor ni med tunnelbanans gröna linje precis utanför, flera bra matbutiker finns runt hörnet och på bara några steg till når ni både Åhlens och Ringens Centrum med både stor ICA, flera restauranger och systembolag. Nytorget ligger bara 10 minuter från porten - här kan man välja och vraka mellan flera av Stockholms mest populära restauranger och barer - Nytorget 6, Urban deli, La Vecchia Signora, Brew Dog, Katarina Ölkaffe och Vino, för att nämna några få. För soliga sommardagar ligger Thaibåten precis nere vid vattnet (ca 2-3min bort) och för de som vill uppleva riktig söderanda så finns omåttligt populära Trädgården och Under bron också på krypavstånd.


HALL
Välkomnande hall med säkerhetsdörr. Stor exklusiv platsbyggd garderob bjuder på gott om förvaring för både en och två personer.

BADRUM
Fräscht, rymligt och stambytt badrum. Här finns WC, handfat, spegel, handdukstork samt dusch. Tvättmaskin går troligtvis att installera i intilliggande garderob.

KÖK
Fantastiskt nyrenoverat och stilrent kök med exklusiva vitvaror från Siemens. Köket är utrustat med diskmaskin, diskho, induktionshäll och kyl/frys samt kombiugn. Sobra färger och slitstark bänkskiva i komposit.

SÄLLSKAPSRUM
Väldisponerat sällskapsrum med härlig rymd och stort fönsterparti ut mot breda ringvägen. Gott om plats för såväl soffgrupp, tv-möbel och matplats för upp till 6 invid fönstret. Det höga läget kombinerat med ljudisolerade fönster gör att hemmet upplevs som tyst och lugnt. Extra förvaring i stor orginalgarderob.

SOVRUM
Väldisponerat sovrum med plats för upp till 160 säng.

TILLTRÄDE
Enligt överenskommelse.

ÖVRIGT
Lägenheten är 32kvm enligt föreningens lägenhetsregister, men uppmätt till 35kvm enligt faktisk uppmätning.
Adress
Ringvägen 127A, 3tr, 116 61 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 15
Antal rum
2 + kök
Boarea
35 kvm (faktisk uppmätning)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 3 av 6. Hiss finns.
Andel i förening
1.2997%
Nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har inte gått att beräkna eftersom andelstal för årsavgifter saknas.
Månadsavgift
1 314 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband. Tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 79 kr/mån för TV. Total avgift i dagsläget är 1393 kr/mån.

Lägenhetens driftkostnad består av hushållsel, ca 4 200 kr/år, samt hemförsäkring, ca 2 112 kr/år.

Lägenheten har nyttjanderätten till ett förråd.

Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen 32 kvm.
Namn
Brf Kolonnen 4
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769602-4780
Föreningens ekonomi
Föreningen har bra ekonomi med stora lokalintäkter, mycket bra dolda tillgångar i hyresrätter om 99kvm och ett hus i tekniskt bra skick.
Belåningen är under 2000kr/kvm.

Enligt föreningens information diskuteras en avgiftshöjning pga den ökade inflationen och ökande kostnader den innebär, beslut är inte fattat ännu. (Kontrollerat med föreningen 2022-10-24)
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
59 st varav 2 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
5 st
Renoveringar
2022 Trädgårdsarkitekt byggt upp nya planteringar
2022 Renovering av avloppsrör i tvättstuga
2021 Hiss har renoverats
2021 OVK samt rengöring ventilationskanaler
2020 Stamventiler utbytta
2019 Undercentral samt byte fjärrvärmeanslutning
2019 Inpasseringssystem
2014 Ventilationsrenovering
2008 Fönsterrenovering
2008 Ny port
2007 Gårdsrenovering
2005 Takrenovering
2005 Tvättstugerenovering
2000 Stambyte

Planerade underhåll/renoveringar:
Framåt planerar föreningen åtgärder gällande OVK, inventering av varmvattendragningar i fastigheten. Upprustning av soprum.

Föreningen meddelar att de har balkonger på gång som skall byggas mot innergården, men att de ännu inte har något beslut gällande balkonger mot Ringvägen.

Fläkt:
Enligt föreningens information är det enbart tillåtet med kolfilterfläkt.
Parkering
Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsmöjligheter.

Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via
https://parkering.stockholm/boendeparkering/
TV/bredband
Leverantör av TV är ComHem, ett obligatoriskt tillägg om 79 kr/mån tillkommer på avgift. Leverantör av bredband är Ownit, bredband 700-1000 Mbit/s ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen accepterar delat ägande, minsta ägarandel är 10%.
Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller till dess medlemmar; Tvättstuga i entréplan som är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. Soprum med sopsortering. Innergård.
Allmänt om föreningen
Brf Kolonnen 4.

Fastigheten uppfördes 1929 och föreningen förvärvade huset 1998.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med äganderätt.
Föreningen består av 57 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, två lägenheter upplåtna med hyresrätt (hyresrättsyta 99 kvm) samt fem lokaler med hyresrätt.
I lokalerna råder verksamhet så som; möbelbutik, restaurang/caféer och kontor.
Föreningens adresser är Ringvägen 127, A och B.
Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum.

Besök gärna föreningens egna hemsida: www.kolonnen4.se
Området är mycket trivsamt och nära det bästa Söder har att erbjuda. Många närbelägna fina parker såsom Helgalunden, Åsöparken, Rosenlundsparken/Skånegläntan och Blekingetäppan ger kvarteren en gemytlig småstadscharm. Ringen köpcentrum ligger precis runt hörnet och där finns populära foodcourten "Teatern" samt ett heltäckande serviceutbud med välsorterade matbutiker, apotek, systembolag etc. Lockas ni av restaurangbesök och uteliv är läget helt rätt. Frukostbrödet hämtas på Åsöbageriet eller varför inte avnjuta en god frukost eller fika på plats, populära Usine ligger nära och på några minuter är man mitt i SoFos utbud av caféer, restauranger och butiker. Både traditionella inrättningar som restaurang Pelikan och populära krogar som Urban Deli, Nytorget 6 och Bar Agrikultur vid Nytorget och Liberdade med sina spännande smaker på Skånegatan ligger inom 5 minuters promenadavstånd. På sommaren drar sig den badsugne ner till Hammarby sjö eller Årstaviken för ett svalkande dopp och soldyrkaren packar picknic-korgen och lägger sig på gräset i Vitabergsparken. Tunnelbanans gröna linje (Skanstull) och innerstadsbussar hittar ni runt hörnet och på ca 10 minuter finner ni även pendeltåg vid Södra station. Ni kommer aldrig vilja lämna ert Söder.

Slutpris