Sankt Eriksgatan 61A, vind

Visa alla bilder

Charmig vindsvåning om 82 kvm golvyta, terrass i västläge och öppen spis

I hjärtat av Kungsholmen finner ni denna spektakulära vind, disponerad över 82 kvm golvyta. Tyst belägen mellan två gårdar, mycket charm och väldisponerade kvadratmetrar. Ett underbart hem med en gedigen takhöjd, synliga takbjälkar, öppen spis och ljus, genomgående planlösning med hela fem fönster i två väderstreck. Solig terrass i västläge med himlen som närmsta granne och utsikt över takåsar och grannfastigheter. Öppen och social planlösning med härliga umgängesytor mellan kök och vardagsrum, helt perfekt för mingel och middagsbjudningar, såväl som mysiga hemmakvällar. Stort sovrum med plats för större säng och förvaring samt badrum med bubbelbadkar, separat dusch och tvättmaskin. Kontorshörna med bra arbetsyta invid köket och i anslutning till detta utrymme finns även ett inbyggt förråd. Ypperliga förvaringsmöjligheter i två källarförråd. Bo ostört, insynsfritt och lugnt högst upp i en välskött förening med goda lokalintäkter, låg belåning om 652 kr/kvm och som äger marken. Här bor ni centralt med all tänkbar service runt hörnet och direkt närhet till natur samt goda kommunikationer. En helt unik chans som ni inte får missa!

Adress
Sankt Eriksgatan 61A, vind
Antal rum
2 rum om 68 kvm + 14 kvm biarea
Utgångspris / bud
8 200 000 kr
Avgift
2 416 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Poneh Motai
HAN9383DD69F1824A4D880D2E3D2F663A09
Reg. fastighetsmäklare 0704-333355 Maila mig
Extra kontakt
Tove Stål Reg. fastighetsmäklare 070-0922550 Maila mig
Utsikt över himlen, takåsar och fastigheter Sankt Eriksgatan 61A, vind
Förstora bild
Utsikt över himlen, takåsar och fastigheter
Underbar terrass i västläge Sankt Eriksgatan 61A, vind
Förstora bild
Underbar terrass i västläge
Vackra promenadstråk vid Kungsholm Strand Sankt Eriksgatan 61A, vind
Förstora bild
Vackra promenadstråk vid Kungsholm Strand
Många mysiga fik i området Sankt Eriksgatan 61A, vind
Förstora bild
Många mysiga fik i området

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

Populära restaurang AG runt knuten Sankt Eriksgatan 61A, vind
Förstora bild
Populära restaurang AG runt knuten
Planritning (ej skalenlig) Sankt Eriksgatan 61A, vind
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)
HALL
Välkomnande hall med säkerhetsdörr och plats för avhängning av ytterkläder och skor. Sandstensfärgat klinkergolv, ljusa väggar och charmig tegelvägg.

KONTORSHÖRNA
Idag disponeras detta utrymme som kontor. Här finns en platsbyggd hylla vid fönstret som med fördel kan används som skrivbord. Det går även bra att disponera utrymmet som matplats eller dylikt om så önskas. I anslutning till kontoret finns ett inbyggd förråd som rymmer det mesta. Sandfärgat klinkergolv och ljusa väggar.

KÖK
I direkt anslutning till entrén öppnar ett trevligt kök upp sig. Här erbjuds goda förvaringsutrymmen i skåp och hyllor samt gott om arbetsplats. Blått kakel ovanför mörk arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys (Miele), diskmaskin (Miele), inbyggd micro (Miele), gasspis, inbyggnadsugn (en av fyra zoner fungerar inte) och fläkt. I köket finns även avfallskvarn. Bardisk med plats för ca 3-4 barstolar, perfekt för mingel och umgänge. Ljusa väggar, sandfärgat klinkergolv och synliga takbjälkar.

VARDAGSRUM
Högt i tak, synliga takbjälkar och solig terrass tillsammans med den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar en ljus och social rymd. Plats för stort matbord för umgänge och glada middagar i goda vänners lag, soffgrupp och mediamöblemang. Utgång till terrass i västläge. Sist men inte minst finner ni en ljuvlig öppen spis. Ljusa väggar och ljust trägolv.

TERRASS
Fantastisk terrass med plats för sittgrupp, bord och planteringar. Här kan ni njuta av sol från lunch till kväll (sommartid) med himlen som närmsta granne och fantastisk utsikt över takåsar och fastigheter.

SOVRUM
Stort sovrum med plats för större säng och nattduksbord. God förvaring i en garderob. Ljusa väggar, ljust trägolv och synliga takbjälkar.

BADRUM
Drömmarnas badrum med både bubbelbadkar och separat dusch. Härligt ljusinsläpp från stort fönster. Handfat med kommod och spegel ovanför samt praktisk arbetsbänk. WC, tvättmaskin, handdukstork och golvvärme. Inbyggd äldre högtalare. Sandfärgat kakel och klinker i terrakottafärg.

ÖVRIGT
Våningen har genomgående golvvärme samt spotlights vid varje fönster förutom i sovrum. Centraldammsugare är installerat i våningen. Äldre larm finns dock används den inte idag.
Adress
Sankt Eriksgatan 61A, vind, 112 34 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 00088
Antal rum
2 + kök
Boarea
68 kvm + 14 kvm biarea (Faktisk uppmätning)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 5 av 5. Hiss finns. Hissen går upp till våning 4, därefter behöver man gå en trappa upp.
Andel i förening
1.932847%
Nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har inte gått att beräkna eftersom andelstal för årsavgifter saknas.
Månadsavgift
2 416 kr/mån inkl vatten, värme och Kabel-TV basutbud. Obligatorisk bredbandstillägg via Bahnhof tillkommer med 50 kr/mån. Total avgift i dagsläget: 2.466 kr
Driftkostnad
12 150 kr/år
- Hushållsel
4 650 kr
- Övrigt
7 500 kr

Övrigt avser gas. Försäkring tillkommer. Ny ägare skall alltid räkna med högre eller lägre kostnad beroende på leverantörer och levnadsvanor.

Lägenheten har tillgång till två källarförråd.

Lägenheten är 68 kvm enligt lägenhetsförteckningen.
Lägenheten är pantsatt.
Namn
Brf Kettingen Nr 2
Byggnadsår
1905
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
702001-2485
Föreningens ekonomi
Föreningen har ca 3 000 000 kr i kassan och låg belåning om 652 kr/kvm.
Månadsavgiften höjs 10% från och med 2023-07-01 (kontrollerat med styrelsen den 4/4-2023).
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
57 st
Antal lokaler
7 st
Renoveringar
2022 stamspolning
2020 OVK
2020 ny bredbandsleverantör Bahnhof
2021 ny ventilation/fläktar vindslägenheter
2019-2020 renovering av gårdsbjälklag
2018 målning av yttertak (tre av fyra sidor)
2017 renovering av dörrar i trapphusentréer och renovering av ytor i tvättstugan
2014 renovering av trapphusen
2013-2015 ommålning av fönster
2013 installation av ny tvättmaskin och torktumlare
2009-2010 upprustning av bakre gården
2003-05, 2008-09 och 2013 byggnation av balkonger
1999 rörstambyte (WC, bad, dusch) och elstambyte
1999 omläggning av tak gårdshus och renovering av hissmaskineriet
1999 byggnation av vindsvåningar
1994 omläggning av tak gatuhus
1993 rörstambyte (kök)
1992, 1995 Omputsning av fasader

Planerat underhåll
Föreningen planerar putslagning och bättringsmålning av fönster. Arbetet kommer påbörjas i slutet på april och förhoppningsvis är det klart till i slutet på september. Det kommer sannolikt att finansieras genom föreningens stora kassa.

Föreningen meddelar även att vindslägenheterna kommer inte att omfattas av fönstermålningen, de är ok och kommer att göras om några år, när de är i behov av ommålning (kontrollerat med styrelsen den 4/4 och 5/4-2023).
Parkering
I området råder boendeparkering. För mer information besök www.stockholm.se
TV/bredband
Kabel-TV levereras av Tele2 och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Bahnhof (samfällighet FridhemsLan). Obligatorisk tillägg för internet/IP-telefoni (1 Gbit) om 50 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, minsta ägarandel är 10 %
Gemensamma utrymmen
Grönskande innergård med sittgrupper, bord och grill. På gården finns även en damm och cykelställ. Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren Sankt Eriksgatan 59, gårdshus. Det finns även hobbyrum, barnvagnsrum och soprum.
Allmänt om föreningen
BRF Kettingen nr 2 registrerades 2012-11-09. Före dess var de en bostadsförening (BF Kettingen nr 2 upa). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och omfattar adresserna Sankt Eriksgatan 59 och 61.

I föreningen finns 57 lägenheter med bostadsrätt, 5 affärslokaler och 2 uthyrda källarlokaler med hyresrätt samt en 5G-mast på taket.

Föreningen äger marken.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.
Här bor man i ett högt, ljust och insynsskyddat läge mitt i Kungsholmens puls. Området sjuder av liv och erbjuder ett brett utbud av caféer och bagerier såsom Fabrique & Vetekatten. Nybryggt kaffe, bakverk och färskt bröd handlar man bekvämt på Thelins konditori som finns runt knuten på Sankt Eriksgatan. Populära restauranger finns det gott om och här kan nämnas bl.a. AG, Bergamott och Agnes. Runt knuten ligger Kronobergsparken och sommartid njuter man av jogging och promenadstråken längs kanalen vid Kungsholmsstrand och Norrmälarstrand som kantas av trevliga uteserveringar och restauranger. Gillar man bad så har man Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet inom behagligt avstånd.
Trendiga Västermalmsgallerian med dess breda utbud av butiker ligger i direkt närhet. I området finns även alla nödvändiga serviceinrättningar såsom matbutiker med långa öppettider, kemtvätt, apotek och banker.

Kommunikationer:
Utmärkta kommunikationer genom T-banans gröna och blå linje vid Fridhemsplan. Flera busslinjer finns i området med bl.a. 1, 3, och 4. Med en kort promenad når man city med Cityterminalen och Arlanda Express.

Slutpris