Södermannagatan 37

Visa alla bilder

Ljus, välplanerad trea i toppskick högt upp i huset på attraktivt läge med garage i fastigheten!

Unikt tillfälle att förvärva en optimalt planerad trea som erbjuder något utöver det vanliga. Här bor du högt upp i huset i en bostad som präglas och flödar av ljus. Lägenheten karaktäriseras av dess eftertraktade attribut så som walk-in closet, platsbyggd inredning så som kök, garderober, smart inbyggd kontorslösning, allt i genomgående tema med noggrant utvalda material i bland annat plywood som bryts av mot slipat betonggolv samt industriella glasväggar vilket skapar häftig kontrast och inger en exklusiv känsla. De specialbeställda glasväggarna tillåter även ljuset att nå hela vägen in i lägenhetens sociala ytor från de maffiga fönsterpartierna (som inom kort kommer ersättas av ännu större fönster). Den synnerligen välplanerade bostaden disponerar en öppen, social planlösning mellan kök och sällskapsrum vilket skapar härliga umgängesytor, perfekt för större tillställningar såväl som sköna hemmakvällar. Med Nytorget som närmaste granne bor du här i Södermalms mest trendiga kvarter med sitt oändliga utbud, kontinentala känsla samt prisbelönta restauranger alldeles utanför porten. Stark förening med stora lokal- och garageintäkter och en månadsavgift som inkluderar hushållsel. Varmt välkomna på förhandsvisning!

Adress
Södermannagatan 37
Antal rum
3 rum om 61 kvm
Avgift
4 525 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Malin Engström
HANAAA91C5A8070480CAA3DF19DD131ED7E
Reg. fastighetsmäklare 076-189 76 70 Maila mig
Extra kontakt
Henric Mattsson Reg. fastighetsmäklare 0736885226 Maila mig
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
Planritning Södermannagatan 37
Förstora bild
Planritning
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
Populära Nytorget 6 Södermannagatan 37
Förstora bild
Populära Nytorget 6
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
 Södermannagatan 37
Förstora bild
Planritning
Förstora bild
Planritning
ENTRÉ
Välkomnande entré som för dig direkt in till hjärtat av lägenheten där ljus möter öppen planlösning och som i kombination med integrerade garderober ger rymlig och städad känsla. Avhängning till vänster.

KÖK
Stilsäkert kök med luckor i ljusgrå toner samt moderna vitvaror bestående av integrerad diskmaskin samt kyl och frys, svart dubbeldiskho samt induktionshäll med inbyggd fläkt. Vidare erbjuder det kompletta köket goda arbetsytor och generös förvaring i djupa förvaringslådor under den specialbyggda, maffiga köksön i bearbetad plywood som inbjuder till mingel och middagar med vännerna runt de sociala ytorna. Hyllan ovan bänkskivan erbjuder förvaring av favoritvinerna med möjlighet att komplettera med glashängare undertill.

VARDAGSRUM/MATSAL
Rymligt vardagsrum som präglas av dess generösa ljusinsläpp tack vare lägenhetens höga läge i huset samt stora fönsterpartier. Gott om plats för både soffgrupp och större matbordsmöblemang. De ljusmålade väggarna bryts av med fondvägg i kakel samt polerat betonggolv vilket inger charmig bistrokänsla.

SOVRUM 1 - MASTER BEDROOM
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sidobord samt övrigt möblemang. Den ribbade fondväggen i lugn, blå kulör i kombination med de stora fönsterpartierna samt den separata klädkammaren bidrar till sovrummets betydande hotellkänsla. Platsbyggd industriglasvägg som tillåter ljuset att leta sig ut i lägenhetens sociala ytor, samtidigt som möjlighet finns att skapa privat känsla med hjälp av gardiner.

SOVRUM 2
Ljust sovrum med plats för säng, sidobord eller övrigt möblemang. Platsbyggd garderob som ger god förvaring samt avhängningsmöjligheter på sidan. Flödande ljus från stort fönster ut samt från fönstret i industriglas ut mot vardagarsrummet.

KONTORSDEL
Inbyggd förvaring som idag används som kontor där man enkelt kan öppna upp dörrarna samt dra fram ett skrivbord med inbyggd förvaring ovan.

BADRUM
Rymligt badrum med gott om förvaring i de platsbyggda skåpen samt med tvättmaskin med bänk ovan för plats att vika tvätt. Utrustat med stor dusch med möjlighet att sätta in badkar, WC-stol, tvättställ, handdukstork samt spegelskåp med belysning.
Adress
Södermannagatan 37, 116 40 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt
Antal rum
3 + kök
Boarea
61 kvm
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 5 av 6. Hiss finns.
Andel i förening
1.95001%
Nettoskuldsättning
Andelstal av årsavgift saknas från förening. Uppgiften om indirekt skuldsättning kan därför inte redovisas
Månadsavgift
4 525 kr/mån Månadsavgiften inkluderar hushållsel, VA och kabel-TV (basutbud). Obligatoriskt tillägg för värme 725 kr och för bredband 83 kr/månad.
Namn
Brf Räfsan Nr 13
Byggnadsår
1973
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
702002-8622
Föreningen äger marken?
Ja, föreningen äger marken.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
54 st
Antal lokaler
3 st
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2022 - Installation av laddstationer i garaget
2022 - Garagerenovering golv
2021 - Stambyte genomfört i 12 st lägenheter samt i lokalen på Gotlandsgatan 72
2021 - Ny porttelefon har installerats
2021 - Belysning och el har installerats på gården
2020 - Underhåll tvättstuga
2020 - Garage, rivning väggar
2018 - OVK
2015 - Stamspolning
2015 - Omläggning av tak
2015 - OVK
2011 - Hissrenovering
2004 - Renovering av tvättstugan

Planerat underhåll:
Föreningen kommer genomföra en fönster- och fasadrenovering med start i mars, detta förväntas vara klart till sommaren. Fönsterrenoveringen kommer innebära att lägenheterna får större fönster som går hela vägen upp till tak. Föreningen kommer även under året genomföra stambyte på resterande 42 lägenheter i föreningen.
Parkering
I fastigheten finns 30 garageplatser för bilar och 5 MC-platser, som enbart hyrs ut till föreningens medlemmar. Det finns i dagsläget 10 platser med laddbox för elbil men infrastrukturen samt dragning är klar för alla 30 platser. Hyra för bilplats är 1 100 kr/månad. För MC är hyran 600 kr/månad. Kostnad för laddplats är 1 200 kr/mån plus elförbrukning. Nytt låssystem för garaget installerades i mars 2019. För närvarande är det ca två personer i kö till garageplats för bil.
TV/bredband
För bredband, TV och telefoni finns ett flertal alternativ för dig som boende att välja bland. Fastigheten är ansluten till ett fibernät och i varje lägenhet finns ett nätverksuttag. Genom föreningens gruppavtal med Ownit ingår 1000 Mbit/s bredbandsabonnemang. Som tillval finns IP-telefoni samt ett brett utbud av TV-kanaler för dig som önskar det. Paket med TV-kanaler kan även beställas genom Viasat. Dessutom finns anslutning till Com Hem som erbjuder TV, bredband och telefoni via kabelnätet (koax). Utan att teckna något abonnemang har du som boende tillgång till ett analogt såväl som digitalt grundutbud av TV-kanaler (SVT, TV4, TV6, FOX, Axess TV) via Com Hem.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, föreningen godkänner delat ägande.
Gemensamma utrymmen
Gemensam gård utrustad med grillar, flertalet gemensamma sittgrupper, pergola, boulebana, pingisbord, leksaker för barnen och solbäddar. Tvättstugan är belägen på entréplan och utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Cykelförråd finns på gatuplan med ingång både från gården och från Gotlandsgatan. Det finns även cykel-/barnvagnsrum på varje våningsplan. Föreningen har en gemensam bastu i entréplan för medlemmarna att nyttja.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Räfsan nr 13 bildades 1971 och finns på adresserna Södermannagatan 37-39 och Gotlandsgatan 72 på Södermalm i Stockholm. Föreningens byggnad uppfördes 1973 och här finns 54 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen upplåter även 3 st lokaler med hyresrätt om en totalyta om 414 kvm samt 30 st garageplatser och 5 MC-platser. Lokalerna och garaget ger intäkter om ca 1,1 milj kr/år. Föreningen är mycket välskött och äger marken.

Besök gärna föreningens hemsida https://www.brfrafsan13.se/
Läget är fenomenalt med SoFo:s och Nytorgets puls alldeles utanför porten. Sommartid är Skånegatan gågata då restauranger och caféer flyttar ut på gatan och ger kvarteren än mer kontinental känsla. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger med spännande smaker. Liberdade på hörnan Skånegatan/Östgötagatan erbjuder ett fantastiskt japansk-brasilianska fusionkök. På Skånegatan finner du såväl La Olita pop up med sin grymma Mexikanska streetfood som linneduks-restaurangen Symbios och prisade Agri Kultur. Äkta Napolitanska pizzor serveras på Pazzi på Östgötagatan och klassikern Urban Deli med sin saluhall och tillhörande restaurang och bar ligger tryggt kvar vid Nytorget. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Varför inte inta frukost på Café Pascal på Skånegatan innan du inhandlar nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata på lördagarna. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergspaken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer, pendeln och flertalet bussar.

Slutpris