Infanterigatan 5

Visa alla bilder

Sällan på marknaden! Perfekt fyra med dubbla balkonger i stabil förening!

Varmt välkomna till denna fyra om 99 väldisponerade kvadratmeter med genomgående planlösning och nyligen renoverade dubbla (inglasade) balkonger. Vidare karaktäriseras bostaden av grönskande utsikt, god förvaring i de många garderoberna & de två förråden som hör lägenheten till, det generösa ljusinsläppet från fönster i dubbla väderstreck samt vackra materialval. Stabil förening med goda intäkter från verksamheter som bland andra ICA och Mekonomen. Omgiven av flertalet lummiga rekreationsområden och närliggande badplatser. I Västra skogen bor du även med närhet till generöst serviceutbud i närliggande Solna Centrum. Kommunikationerna i Västra Skogen är utmärkta med T-bana (dubbla linjer) och buss som tar dig direkt in till city, liksom fina cykelvägar som tar dig till stan på 10 minuter och snabb tillgång till motorvägen. Västra Skogen är en av de mest eftertraktade bostadsområdena norr om Vasastan, med närhet till trevliga caféer, restauranger och mysiga promenadstråk, samt natur och 4H-gård. Dessutom har Solna en av de lägsta kommunala skatterna i Sverige. Missa inte chansen att uppleva denna fantastiska bostad på plats!

Adress
Infanterigatan 5
Antal rum
4 rum om 99 kvm
Utgångspris / Bud
4 995 000 kr
Avgift
5 013 kr/mån
Visningstider
Måndag 2/10 18:00 - 18:30 Öppen visning, välkomna!
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Pascal Georgsson
HAN61B5168496284574B54824D47841CAD2
Reg. fastighetsmäklare 070-946 04 09 Maila mig
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
 Infanterigatan 5
Förstora bild
Planritning
Förstora bild
Hall
Välkomnande och rymlig hall där ytan är väl nyttjad och erbjuder utomordentliga förvaringsmöjligheter i ett välbyggt ELFA garderobssystem bakom skjutdörrar. I inre hallen finns även fler ELFA garderober bakom skjutdörrar samt ett linneskåp.

Kök
Köket är en självklar samlingsplats för hela familjen och vänner. Väl planerat kök med rymliga arbetsytor. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp. Maskinell köksutrustning bestående av kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt samt mikrovågsugn. Här finns gott om utrymme för ett större matbord.

Vardagsrum
Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk. Härifrån kliver man ut till den rymliga balkongen i sydvästläge.

Dubbla inglasade balkonger (renoverade 2023)
Bred inglasad balkong i bästa sydvästläge med utgång från vardagsrum mot grönskande innergård. Här finns gott om plats för utemöbler. Här kan ni njuta av eftermiddagssolen och en magisk utsikt med en solnedgången som tränger igenom den härliga grönskan utanför. Den andra inglasade balkongen når ni från sovrummet. Även här finns det gott om plats för utemöbler.

Badrum
Lyxigt renoverat badrum med underliggande kakel och klinkers i mörkgrå ton. Underliggande golvvärme och infällda spotlights i taket. Badrummet är utrustat med inglasad takdusch, tvättmaskin och torktumlare. Övrig badrumsinredning bestående av kommod, WC, spegelskåp med infälld belysning. Badrummet har byggts ut och är större.

Gäst-WC
Extra gäst-WC med badrumsinredning bestående av WC, kommod, spegelskåp.

Sovrum 1
Stort sovrum med plats för större säng samt övrigt möblemang. God förvaring i garderob. Härifrån njuter man av lägenhetens ena balkong med morgonsol.

Sovrum 2 & Sovrum 3
Stora sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt övrigt möblemang. God förvaring i garderob.

Förvaring/Källarförråd/Vindsförråd
I lägenheten finns fantastiska förvaringsmöjligheter med Elfa system och flertals garderober. Dessutom erhåller lägenheten ett källarförråd samt ett vindsförråd.
Adress
Infanterigatan 5, 171 59 SOLNA
Typ
Bostadsrätt, lghnr 0562
Antal rum
4 + kök
Boarea
99 kvm (Förvaltarens information)
Byggår
1962-64
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 2 av 10. Hiss finns.
Andel i förening
0.17749%
Nettoskuldsättning
Andelstal av årsavgift saknas från förening. Uppgiften om indirekt skuldsättning kan därför inte redovisas
Månadsavgift
5 013 kr/mån Ink. Värme, vatten, TV basutbud via Tele2.
Uteplats
Dubbla balkonger
Driftkostnad
13 748 kr/år
- Hushållsel
7 824 kr
- Försäkring
5 924 kr

Angiven driftkostnad är beräknad enligt säljarens uppgifter. Kostnaderna kan vara både högre och lägre för ny ägare/boende.

Namn
HSB BRF Pampas i Solna
Byggnadsår
1962-64
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
715200-1181
Föreningens ekonomi
Med anledning av fasadrenovering. Planerar föreningen att höja avgiften med 7% under 2024 samt 4% under 2025. Trots avgiftshöjningen har föreningen väldigt bra ekonomiska förutsättningar.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
746 st varav 54 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
6 st
Renoveringar
1991 - Målning av samtliga trappuppgångar
1992 - Renovering av samtliga hissar
1993 - Renovering av samtliga fasader
1997 - Ytskiktsrenovering av tvättstugan
2003 - Målning av samtliga tak
2008-2009 - Nytt tak samt OVK-besiktning
2009-2012 - Byte av samtliga V/A-stammar
2010 - Renovering av gården vid Armégatan 8-30
2012 - Åtgärd av läckage i ett rör till fjärrvärmen
2013 - Installation av nya maskiner i tvättstugorna
2016 - Renovering av tätskikt till källaren framför A-husets gavel (Infanterigatan 6) samt förstärkning av trappsteg i utrymningstrappor av säkerhetsskäl
2018 - Byte av belysning i samtliga (höga) lyktstolopar samt fyra låga belysningspollare.
2018 - Installation av nya torkskåp i spontantvättstugorna och torktumlare i grovtvättstugorna.
2018 - Nytt lås- och passersystem med porttelefon och elektronisk bokning till tvättstugor.
2018 - Fiber
2022-2026 - Renovering av balkonger, fasader och fönster (Balkongerna är färdiga för lägenheten).
2022-2026 Parallellt med fasadrenoveringarna åtgärdas även dräneringen. (Färdigt för Infanterigatan 5).

Kommande/pågående renoveringar:
2023 - Lokalen (7004) på Infanterigatan 21 skall upphöra och byggas om till bostadsrätter. Föreningen har nu beviljats bygglov att ombilda lokalen till fyra mindre bostadsrätter. Projektet planeras pågå mellan 24 april 2023 – 29 september 2023 och genererar goda intäkter till föreningens medlemmar.
Parkering
Föreningen disponerar 545 p-platser (200 kr/mån), 85 garageplatser (394 - 1004 kr/mån), samt 11 MC-platser (200 kr/mån). Kölista gäller för samtliga platser. Vidare har föreningen även 3 st laddplatser för elbilar och hybrider som kan hyras till en kostnad om 350 kr/mån, (elförbrukning tillkommer). I övrigt råder boendeparkering i området, se www.solna.se för mer information.
TV/bredband
Tv-basutbud via Comhem ingår i avgiften. Fiber är draget till lägenheten och bredband tecknas samt bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Överlåtelseavgift
1837 kr (betalas av säljare)
Pantsättningsavgift
787 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Gemensamma utrymmen
Till föreningen hör trevliga grönområden med sittplatser, grillmöjligheter och planteringar. I fastigheten finns tre bokningsbara tvättstugor samt en bokningsbar grovtvättstuga. Kan bokas direkt med mobilen och nås med hissen. Dessutom en spontantvättstuga som inte behöver bokas. I föreningen finns en föreningslokal (stängd under 2022-2023 med anledning av pågående renovering) som bostadsrättshavare kan hyra för mindre tillställningar. Kostnad f.n. 500 kr/dygn och deposition om f.n. 500 kr. Utöver cykelställen utanför husens entréportar finns även cykelrum och barnvagnsrum. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://brfpampas.se/
Allmänt om föreningen
HSB Brf Pampas är en av Solnas största bostadsrättsföreningar med stabil ekonomi och välskötta fastigheter. Här bor ni i en trygg förening med engagerad, erfaren och kompetent förvaltning! Föreningen har en låg belåning på 4 482 kr/kvm, se Årsredovisning 2022.

Föreningen äger marken och 8 flerbostadshus. Förenignen har 746 bostadsrätter, 7 bostadsrättslokaler, 54 hyresrätter, 85 garageplatser och 545 parkeringsplatser. Föreningens har 54 hyresrätter genererar stora intäkter men är dessutom ett stort dolt kapital.

Till föreningen hör trevliga grönområden med sittplatser, grillmöjligheter och planteringar. I fastigheten finns tre bokningsbara tvättstugor samt en bokningsbar grovtvättstuga. Kan bokas direkt med mobilen och nås med hissen. Dessutom en spontantvättstuga som inte behöver bokas.

I föreningen finns en föreningslokal (stängd under 2022-2023 med anledning av pågående renovering) som bostadsrättshavare kan hyra för mindre tillställningar. Kostnad f.n. 500 kr/dygn och deposition om f.n. 500 kr.
Utöver cykelställen utanför husens entréportar finns även cykelrum och barnvagnsrum.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://brfpampas.se/
I Västra Skogen får du ett boende med ett eftertraktat läge. I närheten finner du vackra promenadstråk längs Ulvsundasjön. Här finns bl.a. utomhusbad, mysiga caféer, 4-H gård, ridskola och Pampas Marina. Fortsätter ni längs vattnet förbi Pampas Marina och Karlbergs slott, är ni med cykel inne i stan på endast 10 minuter. Runt hörnet finns flertalet välrenommerade restauranger & caféer för alla smaker, ta en 8-bitars på Nonni Sushi eller avnjut en av Pixels napolitanska pizzor eller pastarätter.

T-bana Västra skogen ligger inom kort promenadavstånd och erbjuder dubbla linjer (blå) vilket gör att du aldrig behöver vänta längre än 5 min. Busshållsplatsen ligger strax utanför dörren. Promenadavstånd till Solna Centrum och tvärbanan. Nära till Mall of Scandinavia för alla shoppingbehov.

200 meter ifrån INGO bensinmack för att tanka & tvätta bilen! Med bilen når du Essingeleden på två minuter. Gångavstånd till Hemköp, Ica kvantum, Coop, Ica nära & Lidl. I närområdet finns hela 9 förskolor därav två öppna förskolor och fem grundskolor inkl. Engelska skolan.
Kontakta förvaltningskontoret om du vill hyra en p-plats. Hyran för boende är f.n. 200 kr/mån. Föreningen har 86 separata varmgarage. Boendeparkering gäller i Solna för en avgift om 333:- per månad.

Slutpris