Fridhemsgatan 44, 5 tr

Visa alla bilder

Perfekt disponerad familjevåning i högt ljust läge med stor inglasad balkong och garageplats

Tillfälle att förvärva ett fantastiskt boende på bästa adress med garanterad garageplats. Lägenheten är belägen i ett högt fint läge med flödande ljus från många fönster och erbjuder en vacker vy över himmel och takåsar. Här finns burspråk, stor inglasad balkong mot tyst innergård, fina ekgolv och fräscha ytskikt. Stilsäkert kök i öppen planlösning mot stort sällskapsrum. Tre bra sovrum och generös förvaring. Två badrum och egen tvättstuga. Detta är det perfekta boendet för er som inte vill kompromissa på något. Brf med mycket god ekonomi.

Adress
Fridhemsgatan 44, 5 tr
Antal rum
4 rum om 122 kvm
Avgift
2 167 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Magnus Holmberg
HAN27F413FB64B247EFA27ED8086EA9F3C8
Reg. fastighetsmäklare 070-727 70 38 Maila mig
 Fridhemsgatan 44, 5 tr
Förstora bild
 Fridhemsgatan 44, 5 tr
Förstora bild
 Fridhemsgatan 44, 5 tr
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig, avvikelser kan förekomma) Fridhemsgatan 44, 5 tr
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig, avvikelser kan förekomma)

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

Alternativ planritning (ej skalenlig) Fridhemsgatan 44, 5 tr
Förstora bild
Alternativ planritning (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig, avvikelser kan förekomma)
Planritning
Förstora bild
Alternativ planritning (ej skalenlig)

Med eftersökt läge på Fridhemsgatan i modern fastighet som stoltserar med eget garage finns denna enastående 4:a om 122 kvm som tidigare disponerades som 5 rum och kök. Bostaden som är belägen 5 tr upp erbjuder stor inglasad balkong, flödande ljus från många fönster, burspråk samt en vacker vy över himmel och takåsar. Stilsäkert kök i öppen planlösning mot generöst sällskapsrum. Tre rymliga sovrum, två kaklade badrum, egen tvättstuga och god förvaring. Allt är genomgående i fint skick. Välskött fastighet med god grannsämja och två grönskande innergårdar. Föreningen består av 26 bostadsrätter, 2 hyresrätter om 165 kvm (stort dolt kapital), 3 hyreslokaler och 26 garageplatser, laddstolpar för elbil finns. Garaget nås bekvämt med hiss från lägenheten. Föreningen har endast ca 1756 kr /kvm i lån på fastighetens totalyta och man äger marken. Välkommen till kvarteren ni aldrig vill lämna!

HALL
Ljus och inbjudande.
Här välkomnas man in i en ljus trevlig hall med ekparkett i plankutförande och grått klinkergolv vid entré, ljust målade väggar och möbleringsmöjlighet. En rejäl kapphängare ger gott om plats för ytterkläder.

DUSCHRUM
Fräscht och helkaklat.
Stilrent duschrum med vitt kakel och brunt klinkergolv. Duschplats med betongglas, skjutbara dörrar och stor tallriksdusch. Handfat på pelare, spegelskåp, handduksvärmare och WC. Infällda vattenledningar och infällda spotlights i tak.

SOVRUM
Flödande ljus från västersol.
Ljust och rymligt sovrum med ekparkett i plankutförande, målade väggar och stort fönster i väster med fönsterbänk i granit. Utsikt mot vackra sekelskiftesfasader, himmel och takåsar. En dubbelgarderob med skjutdörrar i ek ger bra förvaring. Garderoben är utrustad med hyllor.

SÄLLSKAPSRUM
Generöst med burspråk.
Magnifikt sällskapsrum med gott om plats för både soffgrupp och matbord. Här finns ekparkett i plankutförande, ljust målade väggar och ett vackert burspråk som skänker extra ljus och rymd. Granitbänkar i både burspråk och fönster.

KÖK
Stilsäkert i öppen planlösning mot sällskapsrum.
Platsbyggt smakfullt kök från Måns och Marcus Finsnickeri med vita släta luckor och grepplister i ek. Här erbjuds gott om förvaring och fina arbetsytor. Blågråa laminatbänkar med eklister matchas med ett ljusbrunt kakel hela vägen upp till tak. Infällda spotlights ovan arbetsbänkar. Premium vitvaror från Siemens med inbyggnadsugn, inbyggd mikro/ugn och låda som passar perfekt för ugnsplåtar. Extra bred induktionshäll och spiskåpa i rostfri design. Helintegrerad diskmaskin i rätt arbetshöjd och separata fullstora kyl/frys från Siemens. Vinkyl och kaffemaskin. En stor social köksö gör det hela än mera trivsamt. Infällda eluttag i både arbetsbänk och köksö. Ekparkett i plankutförande, ljust målade väggar och fönster med granitbänk.

TVÄTTSTUGA
Bekvämt och praktiskt.
Kombinerad tvättstuga och klädkammare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Arbetsbänk med trådbackar, städskåp, garderob och en dubbelgarderob. Ekparkett i plankutförande och ljust målade väggar. Spegeldörrar mot hall.

BADRUM
I anslutning till sovrum.
En enklare vardag gör all skillnad, som till exempel två generösa badrum när hela familjen skall bli klar samtidigt på morgonen. Helkaklat badrum med beigt och mörkgrått kakel på golv och vägg. Inbyggt badkar, handfat med kommod i körsbär med tillhörande spegelskåp. Handduksvärmare och WC. Infällda vattenledningar och spotlights i tak.

SOVRUM
Inglasad balkong mot gård.
Master bedroom är ljust och rymligt och erbjuder bra med plats för en dubbelsäng. Ekparkett i plankutförande och målade väggar. En hel garderobsvägg med skjutdörrar ger massor av förvaring. Garderoberna är fullt utrustade med hyllor, lådor och hängare. Stort fönster med granitbänk, utsikt över himmel och takåsar. Från sovrummet når man också lägenhetens stora och inglasade balkong med förmiddagssol. Balkongen är utrustad med infravärme, matta, hörnsoffa och liten matplats.

SOVRUM
Rofyllt mot gård.
Mysigt sovrum med ekparkett i plankutförande och målade väggar. Ett stort fönster med granitbänk skänker sovrummet fint ljus.

Lägenheten är genomgående i fint skick.
Adress
Fridhemsgatan 44, 5 tr, 112 40 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 01245-01-01-0014
Antal rum
4 + kök
Boarea
122 kvm (enligt föreningens information)
Byggår
1988
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 5 av 6. Hiss finns.
Andel i förening
4.86472%
Andel av årsavgift
4.86464%
Nettoskuldsättning
Månadsavgift
2 167 kr/mån inkl. värme, vatten, TV-basutbud och bredband. Det tillkommer en kostnad för garageplats om 1850 kr/månad. Brf tillåter uthyrning i andra hand av garageplats. Total avgift i dagsläget är 4017 kr/mån.
Uteplats
Stor inglasad balkong med förmiddagssol.
Driftkostnad
12 000 kr/år
- Hushållsel
7 000 kr
- Försäkring
5 000 kr
Lägenheten har nyttjanderätten till ett stort vindsförråd om ca 9 kvm.

Lägenheten är utrustad med eluttag från Gira där det är möjligt att byta färg på ramprofilen.
Namn
Brf S:t Göran och Draken
Byggnadsår
1988
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769602-4129
Föreningens ekonomi
Enligt föreningens information finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. (Kontrollerat med föreningen 2024-05-28)
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
28 st varav 2 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
3 st
Renoveringar
Fastigheten byggdes år 1988 och underhålls löpande.

Föreningen planerar fönstermålning under 2024. (Kontrollerat med föreningen 2024-05-28)
Parkering
Föreningen har ett garage som nås bekvämt med hiss från lägenheterna. I garaget finns 26 garageplatser en plats för varje lägenhet. Kostnad för garageplatsen är obligatorisk och tillkommer på avgiften, 1850 kr/mån. Ingen extra avgift för de garageplatser med laddstolpe, enbart faktisk kostnad för förbrukad elanvändning som faktureras årsvis i efterskott. Det är tillåtet att hyra ut garageplatsen i andra hand. I garaget finns även plats för däckförvaring och plats för takbox.
TV/bredband
Leverantör av TV är Tele2, TV basutbud + 8 favoriter (valbara) ingår i avgiften. Leverantör av bredband fiber är Bahnhof, bredband 1000Mb ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägande.
Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller till dess medlemmar; Två innergårdar med utemöbler, grill, paviljong och grönskade lekytor. Sopnedkast vid entré. Cykelförvaring i entréplan. Cykelrum, grovsoprum och snickeri i källaren. Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Övrigt
Bostaden ska användas som permanentbostad.
Allmänt om föreningen
Fastigheten uppfördes 1988 och föreningen förvärvade fastigheten 1999.
Föreningen Brf S:t Göran och Draken är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med äganderätt.
Föreningen består av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, två lägenheter upplåtna med hyresrätt samt tre lokaler upplåtna med hyresrätt.
Föreningens adresser är Fridhemsgatan 44 och 46.
Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

Besök gärna föreningens egna hemsida: www.brfstgorandraken.se
Här bor man i ett högt ljust läge mitt i Kungsholmens puls. Området sjuder av liv och erbjuder ett brett utbud av caféer och bagerier såsom Fabrique & Grandpa´s café. Nybryggt kaffe, bakverk och färskt bröd handlar man bekvämt på Thelins konditori som finns runt knuten på Sankt Eriksgatan. Populära restauranger finns det gott om och här kan nämnas bl.a. AG, Bergamott och Agnes. Runt knuten ligger Kronobergsparken och sommartid njuter man av jogging och promenadstråken längs Norrmälarstrand som kantas av trevliga uteserveringar och restauranger. Gillar man bad så har man Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet inom behagligt avstånd.
Trendiga Västermalmsgallerian med dess breda utbud av butiker ligger i direkt närhet. I området finns även alla nödvändiga serviceinrättningar såsom matbutiker med långa öppettider, kemtvätt, apotek och banker.

Kommunikationer:
Utmärkta kommunikationer genom T-banans gröna och blå linje vid Fridhemsplan. Flera busslinjer finns i området med bl.a. 1, 3, och 4. Med en kort promenad når man city med Cityterminalen och Arlanda Express.

Slutpris