Gotlandsgatan 76A, 4tr

Visa alla bilder

Perfekt planerad 3:a med solig sydbalkong - bästa SOFO läge - möjlig garageplats

I ett av Södermalms bästa kvarter finner ni denna underbara trea med fönster i två väderstreck, solig syd-balkong mot lugn innergård och härlig grönskande utsikt. Ett underbart sentjugotalshem med fina originaldetaljer, stora fönster som ger ett underbart ljusflöde genom hela lägenheten och vacker vitlaserad fiskbensparkett. Vardagsrummet är hemmets sociala hjärta med stort kök och köksö i öppen planlösning mot matplats och soffgrupp – perfekt planlösning för såväl hemmakocken som barnfamiljen där alla kan umgås samtidigt som middagen förbereds. Sovrummen ligger båda mot den lugna innergården; Föräldrarnas sovrum är stort nog för både dubbelsäng, hemmakontor och gott om förvaring - med den soliga balkongen mot innergården har det all vardagslyx man behöver. Barnrummet är även detta väl tilltaget och fungerar lika bra för lilla barnet som tonåringen. Badrummet är topprenoverat i klassisk stil. Väldigt välskött äkta förening som äger marken, snudd på skuldfri med goda lokalintäkter och garage med kort kö, däckförvaring, stora källarförråd, återvinningsrum och framförallt en lummig innergård. Ett drömhem du kommer vilja bo många år i, välkommen!

Adress
Gotlandsgatan 76A, 4tr
Antal rum
3 rum om 86.5 kvm
/bud
11 750 000 kr
Avgift
2 774 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Marcus Strömberg
HAN2614161E52724C4684293BC83755ECAE
Reg. fastighetsmäklare 0709-353621 Maila mig
Planritning
Förstora bild
Planritning

Läget kan inte bli bättre, med kort promenadavstånd till allt från Nytorgets mysiga krogar, Vitabergparkens skuggande grönska, parklek i Blecktornsparken och nära till matbutiker bor man här så bekvämt det går. Det underbara läget, i kombination med ett välplanerat och ljust hem, perfekt planlösning, solig balkong, vackra sentjugotalsdetaljer och framförallt en superstark bostadsrättsförening - blir det här ett hem man tryggt och trivsamt bor många år i. Endast en i kö till garageplats i dagsläget och en plats frigörs när säljaren flyttar.

Lägenheten disponeras enligt följande.

HALL
Välkomnande hall med bra utrymme för avhängning och förvaring. Gott om plats att parkera barnvagn i hallen för den som vill. Mellan hall och vardagsrum finns en stor originalgarderob som sväljer all vardagsförvaring. Vitlaserad fiskbensparkett.

BADRUM
Topprenoverat badrum i klassisk stil och med alla bekvämligheter. Grön marmor på golvet och vit kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med handfat, kommod, badkar, tvättmaskin, handdukstork och wc.

VARDAGSRUM
Stort och socialt vardagsrum med gott om plats för rejäl soffgrupp, förvaring och tv - samtidigt som utrymme även finns för matplats för upp till 12 personer invid fönstret. Den öppna planlösningen mot köket där köksön skiljer "rummen" åt är perfekt för barnfamiljen. Här har man full koll på barnen samtidigt som man lagar mat eller bakar - eller likaså full koll på gästerna till helgminglet och köksön blir det perfekta sociala knytpunkten.

KÖK
Stort och välutrustat kök med gott om förvaring bakom vita luckor och bra arbetsytor på slitstark korianskiva. Köket är utrustat med vitvaror från Siemens och NEF. Köksön är perfekt preppyta inför storkoket och lika bra mingelknytpunkt om man har många gäster. Köket är utrustat med ugn, spishäll, fläkt, kyl/frys, diskmaskin samt förberett för mikrovågsugn i skåp.

STÖRRE SOVRUMMET
Det större sovrummet är en lugn oas mot innergården, den väl tilltagna ytan, takhöjden och de stora glasade balkongdörrarna gör att rummet andas ljus och lugn. Här finns gott om plats för stor dubbelsäng, sängbord, skrivbord och en hel garderobsvägg för den som vill. Bra extraförvaring i stor orginalgarderob. Ljuslaserad finskbensparkett.

BALKONG
Balkongen ligger i bästa sydläge mot den stora innergården. Sol från förmiddag till eftermiddag och vår till höst blir det ett extra rum.

BARNRUMMET
Det andra sovrummet är fortfarande "stort" och rymmer även detta en dubbelsäng, passar perfekt för allt från småbarn till tonåringar som behöver säng och skrivbord. Härligt ljusinsläpp från stort fönster och lugnt läge mot innergården. Ljuslaserad finskbensparkett.
Adress
Gotlandsgatan 76A, 4tr, 116 38 Stockholm
Typ
Bostadsrätt, lghnr 21470007
Antal rum
3 + kök
Boarea
86.5 kvm (enligt föreningens information)
Byggår
1930
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 4 av 6. Hiss finns.
Andel i förening
2.821%
Nettoskuldsättning
Föreningen tillhandahåller inte andel av årsavgift som krävs för uträkning av det nyckeltalet
Månadsavgift
2 774 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningen har individuell mätning och debitering av elförbrukning, kostnaden debiteras ett kvartal i efterskott.

Lägenhetens driftkostnad består av cirka 5000 kr/år i el samt 2950 kr/år i hemförsäkring.

Lägenheten har nyttjanderätten till ett källarförråd.
Namn
HSB Brf Räfsan 147 i Stockholm
Byggnadsår
1930
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
716417-4075
Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget, föreningen ser löpande över sin ekonomi (kontrollerat med föreningen 2023-08-07).

Föreningen sänkte avgiften med 5 % år 2021.

Föreningen har gemensamt avtal gällande el, individuell mätning och debitering sker av elförbrukning. Kostnaden debiteras ett kvartal i efterskott.
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
42 st
Antal lokaler
5 st
Renoveringar
2022 Mindre spolning av stammar
2021 Laddplatser i garaget, underhåll av ventilationssystem i garage
2020 OVK (godkänd), byte av fettavskiljare
2018 Uppdatering av föreningens innergård
2017 Stambyte i källarförrådsområdet, renovering av gårdsfasader och installation av vattenbehandlingsutrustning. Ommålning entréer, installation av säkerhetsdörrar samt löpande underhåll av befintliga avloppsstammar.
2016 Byte av expansionskärl
2015 Målning yttertak och OVK
2007 Byggdes ett fd fritidshem samt några förrådslokaler om till fem nya lägenheter. Samma år byggdes även balkonger mot gården.
2005 Byggdes vinden om till två vindslägenheter
1982-1983 Större underhåll med stambyte, el-stambyte samt ventilation

Planerat underhåll:
Inga större renoveringar är planerade inom de närmsta åren.
Föreningen planerar inget stambyte i dagsläget, de gör planerade underhåll av befintliga stammar och åtgärdar eventuella brister löpande. En mindre stamspolning gjordes i maj under 2022 vilken visade att stammarna var i gott skick. Nästa större stamspolning är planerad till 2027.
Parkering
Föreningen tillhandahåller 34 garageplatser. Kostnad för att hyra garageplats är 1 100 kr/mån (samma pris som boendeparkering på gatan). År 2021 installerades laddare för elfordon i garaget.

Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via
https://parkering.stockholm/boendeparkering/
TV/bredband
Leverantör av kabel-TV är Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Leverantör av bredband är Telenor, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
2006 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
860 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen accepterar delat ägande, med 10% som minsta ägarandel.
Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller till dess medlemmar; gemensam innergård med pergola, sittgrupper, grill samt cykelställ. Tvättstuga samt en trevlig föreningslokal med kök, pingisbord och gym.
Allmänt om föreningen
Fastigheten uppfördes 1930 och föreningen förvärvade fastigheten 1980.
Föreningen HSB Brf Räfsan nr 147 i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med äganderätt.
Föreningen består av 42 lägenheter alla upplåtna med bostadsrätt samt fem lokaler upplåtna med hyresrätt. I lokalerna råder verksamhet så som; Shanti - Indisk restaurang, Happy Ends – Frisörsalong, Candyland – Galleri, Modern Retro och Bofinken.
Föreningens adresser är Gotlandsgatan 76 A och B, Katarina Bangatan 58.
Ekonomisk förvaltning sköts av Nordstaden AB.

Besök gärna föreningens egna hemsida: www.brfrafsan.se
Läget är fenomenalt mellan Nytorget och Skanstull. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger med spännande smaker, några värda att nämnas är Urban Deli som även omfattar saluhall och butik, Nytorget 6 som har öppet från frukost till sena middagen, dessa två ligger port i port vid krogtäta Nytorget. I huset finns en av Stockholms bästa indiska restauranger, Shanti. På Ringvägen hittas Falloumi med nyfriterad falafel och Shaka Shaka med fräscha bowls, Spanjoren El Clásico längre bort på Skånegatan och uppe på Kocksgatan finner du Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, som serverar kulinariskt där smaker från Peru blandas med det japanska köket. I Ringen centrum finns populära foodcourten "Teatern" som erbjuder något för varje smak. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. På lördagarna kan du gå och handla nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergsparken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna ditt Södermalm finns närliggande bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer som flertalet bussar.

Slutpris