Birger Jarlsgatan 115A, 5tr

Visa alla bilder

Sekelskiftesdröm med bästa solläge

Välkommen till ett underbart hem, högt och ostört med utsikt mot himmel och takåsar. Här bor ni med alla sekelskifteskvalitéer som högt i tak, vackra stuckaturer, takrosetter, djupa fönsternischer och stora fönster med härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Lägg till detta en sydvästbalkong med sol från förmiddag till kväll, lugnt sovrum mot innergården och ett renoverat badrum med tvättmaskin – så har ni funnit en riktig drömbostad! Välskött förening!

Adress
Birger Jarlsgatan 115A, 5tr
Antal rum
2 rum om 53 kvm
Utgångspris / bud
6 950 000 kr
Avgift
2 812 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Marcus Strömberg
HAN2614161E52724C4684293BC83755ECAE
Reg. fastighetsmäklare 0709-353621 Maila mig
 Birger Jarlsgatan 115A, 5tr
Förstora bild
 Birger Jarlsgatan 115A, 5tr
Förstora bild
 Birger Jarlsgatan 115A, 5tr
Förstora bild
 Birger Jarlsgatan 115A, 5tr
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Birger Jarlsgatan 115A, 5tr
Förstora bild
 Birger Jarlsgatan 115A, 5tr
Förstora bild
Planritning
Förstora bild

På högt läge i lugnt sekelskifteshus med rymlig hiss, bor ni här ostört och insynsfritt med både kök, balkong och sovrum mot innergården. På den stora balkongen kan man njuta av solen både under förmiddagsfikat och med ett glas vin på kvällen, med en fantastisk utsikt över stadens takåsar. Hemmet ligger med närhet till både stadspuls och natur - runt knuten har man stans främsta restauranggata Roslagsgatan, på 15 minuters promenad når man Stureplan och bara 3 minuter från porten har man Hagaparkens grönska och med bad och parkhäng. Hemmet är en riktig sekelskiftesdröm med högt i tak, stuckaturer och framförallt en stor balkong i eftertraktat sydvästläge.
Lägenheten har klassisk sekelskiftesplanlösning med ett rejält och fullutrustat kök där det finns plats för matbord för frukost och vardagsmiddagar, väl tilltaget vardagsrum där både soffa och större matbord för plats, rofyllt sovrum mot gården med inbyggd garderobsvägg och plats för dubbelsäng samt en hall med gott om avhängning och ett renoverat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Drömbostaden för singel eller paret!

Hemmet disponeras enligt följande

HALL
Stor hall med vackert originalgolv. Gott om förvaring i originalgarderoben och bra avhängning invid säkerhetsdörren.

BADRUM
Effektivt och stilrent badrum i renoverat i sober stil. Ljust kakel på vägg och golv. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, spegel, wc, handdukstork samt en kombinerat tvättmaskin och torktumlare.

VARDAGSRUM
Ett fantastiskt ljust rum med vacker fiskbensparkett och stora fönster med utsikt mot himmel och takåsar. Här finns utrymme för stort matbord invid fönstret samt även soffa, tv-bänk och förvaring. Vacker fiskbensparkett.

KÖK
Välplanerat och effektivt kök med gott om förvaring och bra arbetsytor i granit. Välutrustat med nya vitvaror; kyl/frys, micro, ugn och spis. Vackert målade luckor och klassiska furutiljor på golvet. I köket finns även plats för en mindre matplats och man når den magiska balkongen via stora fönsterdörrar.

BALKONG
En underbar balkong på högt soligt sydvästläge, här har ni sol från förmiddagen till kvällen och utsikt över takåsar, takbleck och skorstenar.

SOVRUM
Rofyllt sovrum mot den lugna innergården. Gott om plats för stor dubbelsäng, sängbord och förvaring. All klädesförvaring man kan behöva i finns i den rymliga platsbyggd garderobsväggen. Det stora fönstret mot innergården ger härligt ljus och man kan lugnt sova med fönstret öppet på sommaren. Fantastisk utsikt över stan och trädkronorna i Vanadislunden.
Adress
Birger Jarlsgatan 115A, 5tr, 113 56 Stockholm
Typ
Bostadsrätt, lghnr 8915
Antal rum
2 + kök
Boarea
53 kvm (enligt föreningens information)
Byggår
1913
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 5 av 6. Hiss finns.
Andel i förening
1.21965%
Andel av årsavgift
1.22996%
Nettoskuldsättning
Månadsavgift
2 812 kr/mån Inkl. värme och vatten. Tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 296 kr/mån för el och 128 kr/mån för TV & bredband. Total avgift i dagsläget är 3236 kr/mån

Lägenhetens driftkostnad består av hemförsäkring ca 5 720 kr/år samt gas ca 4 176 kr/år.

Lägenheten har nyttjanderätten till ett källarförråd.
Namn
Brf Ingemarshov
Byggnadsår
1913
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769602-6041
Föreningens ekonomi
Enligt föreningen finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. (Kontrollerat med föreningen 2024-04-17)
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
88 st varav 3 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
6 st
Renoveringar
2024 Godkänd OVK
2021 Tvättstuga renoverad, nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
2020 Stambyte köksstam Birger Jarlsgatan genomförd
2020 Cykelskjul byggt på innergård
2019 Komplett byte av tak, byggnation av hissar, byggnation av vindsvåningar. Påbörjat stambyte köksstam Birger Jarlsgatan (detta projekt slutförs under 2020). Åtgärder för godkännande av OVK.
2017 Sotning
2016 OVK
2015 Renovering av gårdsbjälklag och källare
2014 Byte av samtliga stammar i källaren
2014 Stor ombyggnation av hyreslokalen på hörnan
2012 OVK
2011 Relining och spolning av stammar, sotning av rökkanaler, renovering stuprör, ytterportsrenovering
2007 Putslagning av Fasad, Balkongrenovering, Fönstermålning, Trappmålning, Elstammar, Dörrmålning, Dörrbyte, Belysningsarmaturer, Rensning Stuprör och Underhåll av Markterrasser
2006 Fönsterrenovering, Fönstertätning, Nya maskiner i tvättstuga, Renovering ytskikt i tvättstuga, Undercentral fjärrvärme, Renovering soprum, gårdsrenovering,
1963 Stambyte, byte av radiatorer och värmestammar.

Planerade underhåll/renoveringar;
Enligt föreningen finns det inga beslut om planerade renoveringar eller större planerade underhåll. (Kontrollerat med föreningen 2024-04-17)
Parkering
Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsmöjligheter.

Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via www.parkering.stockholm/boendeparkering
TV/bredband
Föreningen har fiber indraget i fastigheten. Basutbud för TV ingår i avgiften och levereras via Sappa via fibernät. Bredband 1000 Mbit/s ingår i avgiften och levereras via Bredband2.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Delat ägande godkänns normalt av föreningen.
Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller till dess medlemmar; gemensam innergård med cykelskjul, tvättstuga och cykelrum.
Allmänt om föreningen
Fastigheten uppfördes 1913 och föreningen förvärvade fastigheten 2004.
Föreningen Brf Ingemarshov är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med äganderätt.
Föreningen består av 85 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, tre lägenheter upplåtna med hyresrätt (32 kvm, 35 kvm samt 36 kvm) samt sex lokaler upplåtna med hyresrätt.
I lokalerna råder verksamhet så som; mattbutik, ett te-hus, en pizzeria samt massageverksamhet.
Föreningens adresser är Ingemarsgatan 3A och B och Birger Jarlsgatan 115A och B.
Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.

Besök gärna föreningens egna hemsida: www.ingemarshov.se
Läget är fenomenalt! Ett levande område som erbjuder ett brett utbud av välrenommerade restauranger, mysiga caféer och trendiga butiker. För att nämna några populära restauranger så ligger Bistro Mirabelle, Bar Nombre och Brasserie Balzac i kvarteret. Mysiga och trendiga fik såsom Mahalo och Pom & Flora ligger runt hörnet. Goda burgare och kryddstarka korvar avnjuter du på Lennart och Bror som ligger på Birger Jarlsgatan. Stockholms bästa och godaste pizzor finner du på omåttligt populära Meno Male.

Det är även ett perfekt läge för den som lever ett socialt och aktivt liv då SATS, World Class och flertalet joggingspår i Hagaparken och Lill-Jansskogen finns inom 5 minuters avstånd.

För den som vill få en paus från stadslivet är läget suveränt; Hagaparken och Lil-Jansskogen ligger precis runt hörnet! På sommaren finns badstrand och bryggor, mysiga skogspromenader och tennisbanor. På vintern blir Brunnsviken en underbar plats för skridskor och Boulebaren med sin stora öppna spis ett perfekt ställe för "after skridskor".

Välsorterade ICA Matmarknad finns rakt över gatan på Birger Jarlsgatan. Mycket goda kommunikationer då såväl T-banans röda som gröna linje ligger bara en kort promenad bort och flertalet bussar som tar er över hela staden stannar på både Valhallavägen och Odengatan. Tack vare att Odenplan och Stureplan nås inom bekvämt promenadavstånd samtidigt som område är lugnt och mysigt är detta läge ett av innerstans bästa.

Slutpris