Norrbackagatan 44, 3tr

Visa alla bilder

Sekelskiftsdröm på eget våningsplan; 3a i tre väderstreck mot lugn innergård

Varmt välkomna till denna drömbostad för familjen eller paret. Ett unikt hem på ljust och tyst läge i Birkastans bästa kvarter. Här bor ni på eget våningsplan, med fönster i tre väderstreck, solig balkong och framförallt knäpptyst läge med alla fönster mot en av Vasastans finaste innergårdar. Hemmet bjuder på vackra sekelskiftesdetaljer som djupa fönsternischer och takrosetter, fantastiskt ljusinsläpp, tidigare bygglov för ytterligare balkong samt möjlighet till kakelugnar. Med lilla paris hela restaurang och café utbud precis utanför porten är det här hemmet ni vill bo länge i.

Adress
Norrbackagatan 44, 3tr
Antal rum
3 rum om 64 kvm
eller bud
9 000 000 kr
Avgift
2 931 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Henning Tang
HANE44030D3F1F340A3A506B76216DA605B
Reg. fastighetsmäklare 0733125909 Maila mig
Extra kontakt
Marcus Strömberg Reg. fastighetsmäklare 0709-353621 Maila mig
 Norrbackagatan 44, 3tr
Förstora bild
 Norrbackagatan 44, 3tr
Förstora bild
 Norrbackagatan 44, 3tr
Förstora bild
 Norrbackagatan 44, 3tr
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

Planritning Norrbackagatan 44, 3tr
Förstora bild
Planritning
Alternativ planlösning Norrbackagatan 44, 3tr
Förstora bild
Alternativ planlösning
Planritning
Förstora bild
Planritning
Planritning
Förstora bild
Alternativ planlösning

I mitten av Birkastan och Rörstrandsområdets magiska kvarter, fyllda av mysiga kvarterskrogar, caféer, bagerier och trevliga butiker – finner ni detta underbara och unika hem.

På eget våningsplan, med fönster i tre väderstreck, solig balkong och utsikt mot grönskande träd från alla håll så uppnås en svårslagen ”lugn oas” känsla. Hemmet kombinerar charmigt effektiv planlösning med sekelskiftesdetaljer, högt i tak och fantastiskt ljusinsläpp. Från den soliga balkongen, som ligger högst upp, har ni vacker vy över de grönskande innergårdarna, blickar man mot grannfasader, tak och takbleck får man den riktiga ”lilla Paris” känslan som området är känt för.

Välskött förening med bra lokalintäkter, föreningens och grannföreningarnas gårdar är sammanslagna – innergården är känd som en av områdets största och mest grönskande. Här finns flera mysiga platser för aperitif, middagar och grillning, barnlek med sandlåda och gungbräda, eller lugn bokläsning under träden.

Lägenheten disponeras enligt följande:


Genomgående vackra nylagda fiskbensparkettgolv i kök, hall och vardagsrum, sobert färgsatt med ljusa färger.


HALL
Välkomnande hall med vacker fiskbensparkett, gott om utrymme avhängning direkt innanför dörren och gott om förvaring i stor garderob.


BADRUM
Ett yteffektivt badrum i trevlig kombination av modern och klassisk stil. Kakel på väggarna och klinker på golvet. Här ryms mini tvättstuga med tvättmaskin och gott om förvaring i skåp, dusch samt handfat.


WC
Separat WC i hallen – perfekt när man inte vill ha in gästerna i badrumsstöket. Utrustat med wc och handfat.


LILLA SOVRUMMET
Från hallen når man det mindre sovrummet – här finns plats för barnsäng och skrivbord/lekhörna – eller dubbelsäng för de som vill. Bra förvaring i garderob. Från fönstret har man utsikt mot toppen av ett större grönskande träd och de vackra sekelskiftesfasaderna. Ljusa väggar och heltäckningsmatta (under matta, furutiljor, mattan är ej klistrad).


KÖK
Köket är idag väldigt yteffektivt och rymmer bra med förvaring och arbetsyta samt matplats för fyra personer, för de som vill ha större matplats kan man lätt ta bort väggar mot inner hallen för att skapa ett drömkök med matplats för 10-12 personer. (Se alternativ planritning). Köket är utrustat med ugn, diskmaskin, spishäll, riktigt köksfläkt kopplad till skorsten och förvaring bakom vita skåpsluckor. Fint ljusinsläpp från det stora fönstret och mysig utsikt mot innergård.


VARDAGSRUM
Vardagsrummet är en utmärkt plats för avkoppling, vackert fönster i sydväst och glasade balkongdörrar i sydöst ger fantastiskt ljus – öppnar man fönstren kan man njuta av tystheten från innergården och fågelkvitter från de många träden och buskarna. Gott om utrymme för soffgrupp och tv-möbler. Rökkanal finns i vardagsrummet och det är enligt föreningen möjligt att installera kakelugn om man provtrycker/reparerar rökgången.


BALKONG
Balkongen ligger högst upp i huset och får gott om sol från förmiddag fram till tidiga eftermiddagen. Vy mot den långa kuperade innergården med vacker grönska. Tidigare har bygglov funnits för ytterligare balkong intill denna.


STORA SOVRUMMET
Det större sovrummet har även större fönster med utsikt mot innergården. Här ryms dubbelsäng, sängbord, arbetshörna. Stor inbyggd originalgarderob finns idag – gott om utrymme finns för att platsbygga en stor garderobsvägg. För de som vill ha ljus från två väderstreck även i sovrummet så har det tidigare funnits bygglov för ytterligare en balkong med glasade dörrar här.
Adress
Norrbackagatan 44, 3tr, 113 34 Stockholm
Typ
Bostadsrätt, lghnr 19
Antal rum
3 + kök
Boarea
64 kvm (enligt faktisk uppmätning)
Byggår
1910
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 2.5. Hiss finns ej.
Andel i förening
5.56%
Andel av årsavgift
5.56%
Nettoskuldsättning
Månadsavgift
2 931 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud TV. Tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 60 kr/mån för balkongunderhåll. Total avgift i dagsläget är 2.991 kr/månad.
Lägenheten disponerar 3 st vindsförråd.

Lägenheten är uppmätt till 64 kvm enligt faktisk uppmätning.
Enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten 54,0 kvm.
Namn
Brf Balder 13
Byggnadsår
1910
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
702000-1090
Föreningens ekonomi
Enligt föreningens information finns inga planerade/beslutade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med föreningen 2023-08-28)
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
21 st
Antal lokaler
3 st
Renoveringar
2019 Nya plattor på innergården
2019 Stamspolning av samtliga stammar
2019 Målades tak om
2019 Åtgärdade en fuktskada
2018 Balkonger installerades. Liten del av avloppsstammen i gårdshuset byttes.
2017 Ny tvättmaskin
2016 Byte av avloppstam källarplan gathus
2014 Renovering av trapphus
2010 Ny fjärrvärmeanläggning
2010 Fönster har målats om
2008 Taket målades om
2007 Tvättstugan renoverades
2003 Gården renoverades
1989 Fasaden mot gatan renoverades
1989 El-stigarna är bytta
1982 VA-stammarna är bytta

Planerade underhåll/renoveringar:
Enligt föreningens information finns i dagsläget inga planerade renoveringar. (Kontrollerat med föreningen 2023-08-28)
Parkering
Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsmöjligheter.

Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via https://parkering.stockholm/boendeparkering/
TV/bredband
Leverantör av TV är Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Fastigheten är ansluten till Open Universe där varje hushåll bestämmer själva leverantör, bredband ingår ej i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen accepterar delat ägande, minsta ägarandel är 50%.
Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller till dess medlemmar; tvättstuga, gemensam gård och cykelförråd. Samfälligheten Smältan har en enklare festlokal med pentry.
Allmänt om föreningen
Fastigheten uppfördes 1910 och föreningen förvärvade fastigheten 1919.
Föreningen Brf Balder 13 är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med äganderätt.
Föreningen består av 21 lägenheter alla upplåtna med bostadsrätt samt tre lokaler upplåtna med hyresrätt. I dessa lokaler är en golvfirma verksam.
Föreningens adress är Norrbackagatan 44.
Ekonomisk förvaltning sköts av Savetime Ekonomikonsult AB.
Här bor du med det bästa läget i populära Birkastan, Lilla Paris, med dess härliga charm och rika utbud av butiker och nöjen. Rörstrandsgatan, med sin "SoHo" feeling, är välkänd då gatan erbjuder ett av Stockholms mest spännande café - och restaurangutbud, några restauranger värda att nämna är Shanti, som fått utmärkelsen Europas bästa bengaliska restaurang, stans bästa bageri Lillebror, bästa italienaren Capri Due och Raw med sin gudomliga sushi. Mellqvist café, Non Solo Bar och Café Levinsky's erbjuder trevligt sommarspan på sin uteservering och till Birkastans Pizzeria är det många som vallfärdar på söndagarna. Ni har också en ICA-butik ett kvarter bort.

I närheten finns även många grönområden som erbjuder härliga promenader, såsom Vasaparken, Karlbergs kanal- och slottspark med motionsspår, Västermalms strand och Pampas för badmöjligheter samt den lilla gröna kullen Fåfängan och Augustendals 4h gård med lek och djurmöten för de mindre.
På cykel når du lätt Hagaparken med härliga gräsmattor, tennisbanor, caféer och restauranger samt kanotklubb invid Brunnsviken. Det finns ett par matbutiker i området och några kvarter bort ligger nya Torsplan med affärer och systembolag. Mycket goda kommunikationer med buss direkt utanför dörren, tunnelbana och flygbuss från S:t Eriksplan samt pendeltåg från Odenplan.

Slutpris