Pipersgatan 27

Visa alla bilder
 Pipersgatan 27  Pipersgatan 27  Pipersgatan 27

Social tvåa i lyxigt utförande med uteplats om ca 17kvm!

På eftertraktad adress finns nu denna unika lägenhet med öppen planlösning, industriell elegans och en fantastisk privat uteplats om ca 17 kvm. Lägenheten kännetecknas av en smakfull kombination av välbevarad originalcharm och väl utvalda materialval, generös takhöjd (dryga 3 meter) många och stora fönsterpartier och pampig utgång via dubbla glasdörrar till lägenhetens privata uteplats där en egen oas skapats. Bostaden har ett förstklassigt utförande och andas lyx och elegans. Det här är en bostad för dig som söker den perfekta öppna planlösningen som bjuder in till större sociala tillställningar. Badrum en suite med skön hotellkänsla, här erbjuds både dusch och badkar samt tvättmaskin och torktumlare, rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och här finns även fenomenal förvaring. Praktisk hall med ytterligare förvaring i en garderob med skjurdörrar samt ingång till lägenhetens gäst-wc. Bostaden ligger i Stråhattsfabriken och är ritad av prisbelönta arkitekten Andreas Martin-Löf. En bostad för dig som ställer höga krav på komfort och kompromisslöst läge. Varmt välkommen på visning! Gör gärna en intresseanmälan så håller jag dig fortsatt uppdaterad i processen!

Adress
Pipersgatan 27
Antal rum
2 rum om 73 kvm
Avgift
4 033 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Beatrice Anderberg Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 0709 66 60 39 beatrice@innerstadsspecialisten.se
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild

För allas hälsa och välmående

I rådande coronatider måste vi värna och visa hänsyn till varandra.

Vi håller öppna visningar som vanligt, men tar inte i hand och håller lite avstånd.

Vi begränsar antalet personer i visningsbostaden samtidigt.

Har mäklare från Innerstadsspecialisten sjukdomssymptom, ersätts mäklaren av en kompetent kollega.

Har ni som spekulant sjukdomssymptom, ber vi er vänligen vänta med att komma på visning.

Tillhör man en riskgrupp eller är orolig för smitta ordnar vi självklart både digitala och personliga visningar.

 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
 Pipersgatan 27
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig) Pipersgatan 27
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)
Planritning
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)
Bostaden kännetecknas av högt i tak, ljust målade väggar, snickerier i mörk matt färg och rejäla enstavsgolv i antikbehandlad ek. Köket är specialritat och tillverkade av ett småländskt snickeri med bänkskivor i carraramarmor. Stora svarta industrifönster och svarta strömbrytare från Eljo Renova.

Lägenheten disponeras enligt följande;

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i garderob med skjutdörrar med platsbyggd hatt- och skohylla. Ingång till gäst-wc. Säkerhetsdörr.

GÄST WC
Lyxig gästtoalett, vägghängd WC, kakel och klinker från Bricmate och golvet har komfortvärme.

KÖK
Inspirerande kök med öppen planlösning till vardagsrum. Köket avgränsas med en stor köksö. Stora fönsterpartier ut mot uteplatsen vilket skänker ett fint ljusflöde och skapar en härlig rymd. Köket är platsbyggt med mörka snickerier från ett litet snickeri i Småland med en kombination av skåpförvaring och öppna hyllplan. Köksbänk och stänkskydd av Carrara-marmor. Maskinparken består av integrerad kyl, frys och diskmaskin samt inbyggd ugn och micro och integrerad spiskåpa. Samtliga vitvaror från SMEG.

SÄLLSKAPSRUM
Lägenheten är som byggd för umgänge och stora middagsbjudningar med genomtänkta sociala ytor. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrummet rymmer en matsalsdel och en avdelning för soffgrupp/tv-möbel. Från sällskapsrummet finns en pardörr i glas med utgång till uteplatsen, en egen oas mitt i stan. För dig som önskar ett extra rum, se alternativ planritning.

UTEPLATSEN/TERRASSEN
Uteplatsen/terrassen är lägenhetens hjärta. Här finns plats för en generös matplats, loungedel, trädgårdsodling, grillplats m.m. El finns utdraget.

SOVRUM
Master bedroom har plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns en större garderob med skjutdörrar och Elfa hyllstystem. Stort fönsterparti ut mot den privata uteplatsen. Ingång till bostadens lyxiga badrum med hotellkänsla.

BADRUM
Med Ingång från Master bedroom ligger det exklusiva badrummet i sobra färger. Badrummet består av helkaklade väggar och golv från Bricmate. En glasvägg skapar en avskild bad- och duschhörna. Golvet har komfortvärme och ovanför handfatet sitter en infälld hylla i väggen och ovan sitter ett stort platsbyggt spegelskåp. Vägghängd wc, handfat och handdukstork. Här finns även tvättmaskin och torktumlare i svart från Cylinda för extra god komfort.

FÖRRÅD
Ett källarförråd hör till lägenheten.
Adress
Pipersgatan 27, 112 28 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt
Antal rum
2 + kök
Boarea
73 kvm
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
0 av 3. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 1.915%
Månadsavgift
4 033 kr/mån I angiven avgift ingår värme, vatten, bredband och TV.
Namn
Brf Stråhattsfabriken
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769623-0197
Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomi är god. Styrelsens ambition är att månadsavgifterna ska vara stabila och långsiktigt täcka föreningens löpande kostnader och framtida underhåll enligt underhållsplanen samt amorteringar av föreningens lån. För närvarande ligger amorteringstakten på 1,5 Mkr/år. Föreningens lån löper i huvudsak med fast ränta med olika förfallotidpunkter fram till år 2027 (se årsredovisningen), vilket ger stabilitet och förutsägbarhet beträffande räntekostnaderna. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2019-11-04).
Föreningen äger marken?
Ja, marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
39 st
Antal lokaler
1 st
Renoveringar
Fastigheten totalrenoverades 2011-2012 så något större underhåll har ej utförts efter det. Föreningen följer en underhållsplan.
Parkering
Föreningen upplåter 22 bilplatser och 3 MC-platser i garage. Alla bilplatser har laddstolpar för el-bil. I dagsläget är alla platser upptagna. För att ställa sig i kö kontakta styrelsen på mail styrelsen@strahattsfabriken.se
Priserna varierar mellan 500 kr (MC) och 2 500 -3 000 kr (bilplats) beroende på plats.
Kötiden är ca 6 månader.

Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via
http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/
TV/bredband
Alla lägenheter har fiberanslutning med Telia som kollektivt upphandlad leverantör. I månadsavgiften ingår bredband 100/100 Mbit/s, ett basutbud av TV-kanaler samt telefoni. Medlemmar har möjlighet att abonnera på ytterligare TV-kanaler genom att kontakta Telia.
Överlåtelseavgift
1163 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Delat ägande godkännes.
Andel i föreningen
1.915%
Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Soprum finns på innergården på Pipersgatan samt i garaget. I soprummet finns (förutom kärl för hushållssopor) källsortering av glas, tidningar, metall och komposterbart avfall. I soprummet i garaget finns även återvinning av plast och pappersförpackningar.

Föreningen har två cykel- och barnvagnsförråd, ett med ingång från Pipersgatan och ett i garaget. Cykelställ finns även på innergården på Pipersgatan.
Allmänt om föreningen
Brf Stråhattsfabriken är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Pagen 14 på adresserna Pipersgatan 27 och Scheelegatan 24 i Stockholm. Föreningens fastighet består av 3 hus uppförda 1886-1898. Oscar Properties totalrenoverade Stråhattsfabriken 2011-2012 och omvandlade lokalerna från kontor till 39 bostadsrättslägenheter. I samband med renoveringen bildades bostadsrättsföreningen Stråhattsfabriken i syfte att förvärva fastigheten. Föreningen upplåter en hyreslokal som hyrs ut till Coop i gatuplan. Alla tre huskropparna har åtkomst till garaget via varsin källartrapp. I garaget finns 22 bilplatser och 3 MC platser.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB.

För mer information se föreningens hemsida: www.strahattsfabriken.se
Här bor du i hjärtat av Kungsholmen med dess pulserande kvarter och fantastiska restauranger, fik, gym och butiker direkt utanför porten. För att nämna några välkända runt knuten så har ni restaurang Agnes, ett kvarter bort ligger anrika Mäster Anders och Styrelsen. Med få minuters promenad finns innerstadens vackraste strandpromenader längs Norr Mälarstrand och Kungsholms strand samt grönskande Rålambhovsparken med badmöjligheter. Direkt närhet till ett brett serviceutbud på handelsplatsen i hörnet av Scheelegatan/Fleminggatan - en stor Ica Kvantum, SATS, systembolag och apotek. Kommunikationerna är utmärka med tillgång till tunnelbanor, bussar, flygbussar och gångavstånd till centralstationen.