Hagagatan 10A

Visa alla bilder

Sekelskiftestrea med solig balkong och öppen planlösning på bästa adress intill Odenplan

Mellan två tysta gårdar i hjärtat av Vasastan finns detta fantastiska hem som stoltserar med sitt höga läge och med sina öppna sällskapsytor med utgång till en solig balkong i sydvästligt läge. Lägenheten har genomgående vackra trägolv, tyst belägna sovrum och bästa tänkbara planlösning. Bostaden erbjuder generösa fönsterpartier i två väderstreck, bevarad sekelskiftescharm och en hög standard med såväl hiss som tvättmaskin vilket ger bästa tänkbara boendekvalitet. Lägenheten har ett mycket gott skick med ett nyrenoverat kök i förstklassigt utförande. En mycket harmonisk planlösning i kombination med ett oslagbart läge på en av Vasastans allra mest eftertraktade adresser gör lägenheten till ett sant drömboende. Varmt välkommen in till en bostad som måste upplevas! Vänligen gör en intresseanmälan på objektets sida så håller jag dig fortsatt uppdaterad i processen.

Adress
Hagagatan 10A
Antal rum
3 rum om 70 kvm
Avgift
3 539 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Beatrice Anderberg
HAN0FEEACA018F943F78A7EC012061EC0DF
Reg. Fastighetsmäklare 0709 66 60 39 Maila mig
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
 Hagagatan 10A
Förstora bild
Planritning Hagagatan 10A
Förstora bild
Planritning
Planritning
Förstora bild
Planritning
Med ett ypperligt läge i Vasastan, endast några minuters promenad från Odenplan finns denna underbara 3:a som är såväl praktisk som charmig. Bostaden är tyst belägen mellan två innergårdar med utsikt mot färggranna byggnader och grönskande gårdar. Lägenheten kombinerar på ett mycket naturligt sätt moderna färg- och materialval med välbevarade originaldetaljer från sekelskiftet.

Allt är genomgående fint renoverat för att på bästa sätt passa den moderna livsstilen. Köket ligger i anslutning till vardagsrummet och erbjuder både ovanligt goda arbetsytor och en matplats för 6-8 middagsgäster. Från sällskapsytorna når man dessutom lägenhetens soliga balkong i sydvästligt läge. Sovrummen vetter mot föreningens bakre gård och är tyst och lugnt belägna. Generös takhöjd, vackra trägolv och en genomgående hög standard.

I kvarteren hittar vi precis allt som gör Vasastan till Stockholms populäraste stadsdel. Med Odenplan runt hörnet har man ett nästintill outsinligt urval av restauranger, caféer och barer.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med säkerhetsdörr som öppnar upp mot samtliga rum i lägenheten. Här ligger ljusa trägolv, målade väggar och plats för hallmöbel. I anslutning till hallen finns gott om avhängningsmöjligheter och plats för förvaring.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat och härligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp. Enastående känsla i det fina sällskapsrummet tack vare generös takhöjd, fina trägolv och vackra stuckaturer. Utgång via glasade pardörrar till den soliga balkongen i sydvästligt läge. Här finns plats för soffgrupp, matplats för större sällskap, TV-möbel och fåtöljer. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket vilket ger mycket härliga sällskapsytor.

BALKONG
Stor balkong i högt och soligt läge mot lugn innergård. Här finns gott om plats för loungegrupp och blomarrangemang. Markis är nyligen uppsatt och gör balkongen till extrarum under sommarhalvåret.

KÖK
Stilfullt och snyggt kök med skön bistrokänsla med köksö där vännerna kan samlas.. Köket ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet med trägolv, ljusa väggar. Bakom mörka köksluckor finns fenomenala förvaringsmöjligheter. Det moderna köket är utrustat med moderna vitvaror i form av integrerad diskmaskin, elspis med ugn, kyl/frys samt vinkyl.

SOVRUM 1
Rymligt och tyst master bedroom med ljusa trägolv, målade väggar och stort fönster mot den lugna bakre gården. Väl tilltagna ytor med gott om förvaring i platsbyggda garderober. Gott om plats för den stora dubbelsängen samt nattduksbord och förvaringsmöbel/skrivbord. Fint fönster med bredspeglade nischer och härligt ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Mysigt sovrum med trägolv, ljusa väggar och fönster mot den bakre gården vilket ger ett lugnt och rofyllt läge. Plats för enkelsäng, skrivbord samt mindre möblemang.

BADRUM
Fräscht och helkaklat badrum med ljust klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. Här finns tvättställ med kommod, dusch, WC, tvättmaskin och badrumsskåp.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Adress
Hagagatan 10A, 113 48 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 18
Antal rum
3 + kök
Boarea
70 kvm
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 3 av 3. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 5.3313%
Månadsavgift
3 539 kr/mån I angiven avgift ingår värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband.
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Till medlemmarnas förfogande finns en lummig innergård med utemöbler och växter. I fastighetens källare finns ett cykel och barnvagnsrum. Hissen i gårdshuset går hela vägen ned till källaren med en smidig gång ut till gatan.

Den gemensamma tvättstugan nås via källaren och maskinparken består av två tvättmaskiner torktumlare och torkskåp.
Namn
Brf Nejlikan 5
Byggnadsår
1905
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
716419-8165
Föreningens ekonomi
Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. (avstämt med styrelsen 2022-05-16)
Föreningen äger marken?
Ja, marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
18 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
3 st
Renoveringar
1985 Stambyte VA-stammar i kök och badrum
1985 Nya elstigare
2000 Entré och trapphus renoverades
2002 Renovering av trapphus
2002 Ny maskinpark tvättstugan
2003 Balkongerna byggdes
2006-2007 renoverades värmesystemet, med ny värmeväxlare och cirkulationspump
2009 Renovering av hyressrätt
2011-2012 Fönsterrenovering
2012-2013 renoverades dagvatten- och avloppsrör i källarplan
2012 Gathusets tak renoverades (Taken renoverades några år före år 2000 innan dess).
2014 Underhåll av avloppsstammar
2016 installerades ny hiss i gathuset
2018 renoverades gården, med ny stenläggning (Gårdsbjälklag)
2019 Ny hiss i gathus
2019 Stamspolning

Planerade renoveringar:
2022 Fasadrenovering av gatuhusets sockel mot trottoaren (den grå delen) och gårdshusets källardel mot Sveavägen samt mindre reparationer.
2022 Renovering av fönster i båda trapphusen och butikens fönster mot gatan.
2022 Renovering av samtliga entréportar.
2022 Åtgärda anmärkningar på OVK
2022 Ny Energideklaration kommer utföras
Parkering
Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
TV/bredband
Kabel-TV levereras via Tele2 och bredband via Banhof och Tele2.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägande
Andel i föreningen
5.3313%
Allmänt om föreningen
Brf Nejlikan 5 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 18 lägenheter varav 17 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt vilket utgör en dold tillgång för föreningen. I föreningen finns även 3 hyresrättslokaler som årligen inbringar 615 772 kr (ÅR 2020).

Föreningen förvärvade fastigheten år 2000 och äger marken.

Föreningen har en stabil ekonomi med långfristiga skulder om 10 120 000 kr vilket ger en skuldsättningsgrad om cirka 7275 kr / kvm boyta. Föreningen har en kassa om 1 800 000. (Kontrollerat med styrelsen 2022-05-16)

OBS! Energideklarationen har utgått.

Besök gärna föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/nejlikan5/
Läget är enastående. Här bor ni endast några portar ifrån Vasastans hjärta, Odenplan, som är välkänt för dess levande och pulserande kvarter som erbjuder innerstadens trendigaste restauranger, fik och butiker. För att nämna några välkända runt knuten så har ni Greasy Spoons instagramvänliga bruncher, Tranas underbara middagar och Cliff Barnes skålande glas. Med några få minuters promenad når ni grönskande områden i Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken med dess underbara natur, motionsspår, tennisbanor och badmöjligheter. Kommunikationerna är perfekta med Odenplans knutpunkt för bussar, tunnelbana och pendeltåg.

Slutpris