Luntmakargatan 63, 5tr

Visa alla bilder

Luftig bostad i toppskick med öppen spis, balkong och utsikt över takåsar

Med ett oslagbart läge och omedelbar närhet till all tänkbar service finns denna ljuvliga funkistvåa. Bostaden erbjuder en stor balkong i högt, fritt läge och härlig utsikt över takåsar samt en fungerande öppen spis. Lägenheten har en fantastisk planering med fönster i två väderstreck och tack vare den flexibla planlösningen är det möjligt att göra om bostaden till en trea. Vackra, tidstypiska detaljer såsom fiskbensparkett, originalgarderober och stora fönster finns bevarade. Fullutrustat kök, helkaklat badrum med tvättmaskin och fenomenala förvaringsmöjligheter sätter guldkant på vardagen. Varmt välkommen på visning av en bostad som måste upplevas!

Adress
Luntmakargatan 63, 5tr
Antal rum
2 rum om 62 kvm
Avgift
2 460 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Bahar Nabavi
HANDA66F3AC90664809B10ED6F019377117
Reg. Fastighetsmäklare 070-967 11 06 Maila mig
Med härlig balkong och fantastisk utsikt Luntmakargatan 63, 5tr
Förstora bild
Med härlig balkong och fantastisk utsikt
Med högt läge och mysig utsikt över omgivande takåsar Luntmakargatan 63, 5tr
Förstora bild
Med högt läge och mysig utsikt över omgivande takåsar
Välvårdat hus med hiss Luntmakargatan 63, 5tr
Förstora bild
Välvårdat hus med hiss
Föreningens fasad i typisk funkisarkitektur Luntmakargatan 63, 5tr
Förstora bild
Föreningens fasad i typisk funkisarkitektur

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

Planritning Luntmakargatan 63, 5tr
Förstora bild
Planritning
Alternativ planritning Luntmakargatan 63, 5tr
Förstora bild
Alternativ planritning
Planritning
Förstora bild
Planritning
Planritning
Förstora bild
Alternativ planritning
Välkomna till denna ljusa och tyst belägna bostad som erbjuder ett fantastiskt läge på en lugn och enkelriktad gata i hjärtat av Stockholm.

Lägenheten erbjuder lättmöblerade ytor med genomgående vackra golv och fint färgsatta väggar. Hela lägenheten håller ett mycket gott skick med snygga och noggrant utvalda material. Ett skandinaviskt kök med ytterst goda arbetsytor och moderna vitvaror gör matlagningen extra rolig. Bostaden bjuder in till umgänge tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum och den värmande öppna spisen bidrar till hög mysfaktor.

Stora fönsterpartier samt glasad dörr till den härliga balkongen i öster gör tillsammans med ett högt läge med utsikt över stadens takåsar hemmet ytterst luftigt och insynsskyddat. Ett sant drömhem för det kräsna paret som sätter högt värde på komfort och kompromisslöst läge.

I såväl hall som passagen till sovrummet finns goda förvaringsmöjligheter vilket gör det lätt att ha ett undanplockat hem.

Frukost på någon av de många bagerierna runtomkring, lunch på Arirang och middag på Farang. Vill man på riktigt njuta av allt det vackra och goda som Stockholm har att erbjuda är denna bostad i dessa kvarter det enda tänkbara.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och stor hall med stengolv i Kolmårdsmarmor, ljusa väggar och goda förvaringsmöjligheter. Här finns platsbyggda originalgarderober och hatthylla med plats för avhängning av ytterkläder och skor.

WC
Helkaklad och stambytt WC finns i anslutning till hallen. Klinkergolv, ljusa väggar och handfat finns.

VARDAGSRUM
Spatiöst och socialt vardagsrum med väggar målade i en midnattsblå kulör och fiskbensparkett. Här finns plats för soffgrupp och TV-möbel intill den värmande och fungerande öppen spis. Intill fönstret och utgång till bostadens balkong finns god plats för matbord och stolar. Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med en rundgående planlösning.

BALKONG
Härlig balkong i öster med generös plats för utemöbler. En fantastisk vy över Norrmalms takåsar. Här skiner solen från soluppgång till lunch.

KÖK
Gediget och väldisponerat kök med exceptionellt bra förvaringsutrymmen och fantastiska arbetsytor bakom vita luckor. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, varmluftsugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fiskbensparkett.

SOVRUM
Harmoniskt sovrum med fönster mot den stora och tysta innergården. Här finns god plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en grå kulör och på golvet ligger fiskbensparkett.

BADRUM
Helkaklat och stambytt badrum i med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Här finns en duschhörna med vikbara duschväggar i glas, handdukstork, praktisk tvättmaskin, tvättställ med kommod och badrumsspegel.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträde enligt överenskommelse.
Adress
Luntmakargatan 63, 5tr, 113 58 Stockholm
Typ
Bostadsrätt, lghnr 00034
Antal rum
2 + kök
Boarea
62 kvm (föreningens information)
Byggår
1938-39
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 5 av 6. Hiss finns.
Andel i förening
3.5794%
Andel av årsavgift
3.58%
Nettoskuldsättning
(Lån minus kassa x andelstal)
Månadsavgift
2 460 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband och kabel-TV (basutbud)
Driftkostnad
10 500 kr/år
- Hushållsel
6 500 kr
- Försäkring
4 000 kr
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4-5 kvm omgärdat av galler.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Till medlemmarnas förfogande finns en trevlig innergård med sittplatser, grill och cykelparkering med tak. I föreningen finns även ett barnvagnsrum i entrén.

Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.
Namn
Brf Luntmakargatan 63
Byggnadsår
1938-39
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769604-1214
Föreningens ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2023-03-25)
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
41 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
Renoveringar
2022 Injustering av värme /nya tvättmaskiner
2021 Installation av ny undercentral
2020 Installation av fiber
2019-2020 Renoverades fasad och balkonger
2017 Renoverades entré
2016 Totalrenovering av hyreslokal
2014-2015 Hissombyggnad
2014 Utfördes stambyte

Planerade underhåll:
Genomgång av fönster planeras under 2023
Stamspolning planeras in 2024
Parkering
Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till tv via Com Hem och bredband (fiber) via Ownit.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, minst 10 %.
Övrigt
Föreningens medlemmar har tillgång till gemensam innergård, tvättstuga och barnvagnsrum. Innergården är vackert grönskande och utrustad med möbelgrupp & cykelställ. Tvättstugan är belägen i källarplan och är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum.
Allmänt om föreningen
Brf Luntmakargatan 63 är en äkta bostadsrättsförening. i föreningen finns 41 lägenheter varav 40 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt samt 1 hyresrättslokal som årligen inbringar
ca 1 500 000 kr.

Föreningen förvärvade fastigheten år 1999 och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har lån om ca 16,75 Mkr vilket ger en skuldsättningsgrad om ca 9522 kr lån/kvm. Föreningen har en kassa om ca 990 000 kr. (Avstämt med styrelsen 2023-04-17)
Läget är fenomenalt! I livfulla bostadskvarter mellan City, Vasastan och Stureplan har man ett par minuters promenad till det mesta. Här bor du fantastiskt bekvämt med allt inom räckhåll, samt ett stort utbud av caféer och trevliga uteserveringar. Runt hörnet finns flertalet populära restauranger som Den gamle och havet, Arirang, Farang och Storstad. Välkända bagerier såsom Fabrique och Pom & Flora finns några kvarter bort. Mycket goda kommunikationer då Rådmansgatans T-banestation är 2 minuter bort och flertalet bussar trafikerar intilliggande gator.

NK, Moodgallerians och Sturegallerians shopping, Humlegården och Djurgårdens grönskande avkoppling samt Stureplans stora utbud av krogar finns runt knuten. Flertalet gym, banker och livsmedelsaffärer gör vardagen enkel.

Slutpris