Hamngatan 17 A

Visa alla bilder

Med sjöutsikt och eftermiddagssol i ett av världens högsta trähus.

Med ett fantastiskt sjönära läge invid Bällstaviken med vackra promenadsstråk längs med Sundbyberg och Solna Strand ligger denna ytoptimala 3:a uppförd av Wingårdhs arkitekter. Panoramafönster och stor inglasad balkong på hela 13 kvadrat. Genomgående exklusiva materialval med vacker askparkett och Vedum kök. Öppen planlösning med stort ljusinsläpp, allt i skandinavisk design – ett boende för den som söker något utöver det vanliga Välkommen till en bostad där en social atmosfär flödar fritt, tack vare den öppna planlösningen som förenar köket och det ljusfyllda vardagsrummet, där naturligt ljus strömmar in. Här bor du i en idyllisk miljö med Bällstaån som din granne, samtidigt som du har bekväm närhet till Signalfabriken, Bromma Blocks och Mall of Scandinavia, med ett överflöd av shoppingmöjligheter, service, restauranger och mysiga kaféer. Utomordentliga kommunikationer med några minuters promenad till Sundbyberg centrum. Därifrån är man cirka 10 minuter in till City med tunnelbana, pendeltåg eller vidare söderut längs tvärbanan. Livet här erbjuder det bästa av både naturskönhet och stadspuls. Trähusen på Hamngatan utgör några av Sundbybergs mest omtalade byggnader, med ett oerhört attraktivt läge vid vattnet. Välkommen till en bostad som måste upplevas på plats!

Adress
Hamngatan 17 A
Antal rum
3 rum om 64 kvm
Utgångspris / Bud
5 095 000 kr
Avgift
4 364 kr/mån
Visningstider
Måndag 27/5 Visningsanmälan krävs.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Pascal Georgsson
HAN61B5168496284574B54824D47841CAD2
Reg. fastighetsmäklare 070-946 04 09 Maila mig
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
Planlösning Hamngatan 17 A
Förstora bild
Planlösning
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
 Hamngatan 17 A
Förstora bild
Planritning
Förstora bild
Planlösning
I ett av världens högsta trähus vid Bällstaviken i centrala Sundbyberg finns denna välplanerade och ljusa trea med härlig eftermiddagssol på den väl tilltagna balkongen. Från fasad till köksbänk är materialen i hållbart trä vilket resulterat i att huset vunnit Stockholms handelskammares miljöpris.

Ovanligt stora fönsterpartier med stora ljusinsläpp, öppna sällskapsytor, harmoniska rumssamband och en strålande sjöutsikt mot Bälstaån är några av många fördelar i hemmet. Det luftiga badrummet med golvvärme och tvättmöjligheter erbjuder tillsammans med det fullt utrustade köket mycket goda arbetsytor. Stor hiss som går ända ned till garaget och garageplats från endast ca 1000kr/månaden.

Sundbyberg kan beskrivas som "Småstaden nära storstaden" och erbjuder precis allt det som en storstad kan erbjuda fast i en pittoresk och småskalig version.

Lägenheten disponeras som följande:

Balkong: Från den ovanligt stora balkongen har man en fantastisk utsikt över Bällstaviken och strandpromenaderna längst denna. Härifrån kan man njuta av den härliga eftermiddagssolen medan man blickar ut över småbåtarna eller skridskoåkarna på vattnet. Tack vare balkongens generösa storlek finns goda ytor för ett större matsalsbord, grill samt fåtöljer.

Vardagsrum: Den härliga långsidan med fönster från golv till tak ger ett svårslaget första intryck! Här kan man öppna upp de helglasade dubbeldörrarna vilket skapar en otrolig rymdkänsla och skänker en härlig utsikt över Bällstaviken. God plats för soffmöblemang.

Kök: Fullutrustat kök från Vedum inrett i diskret och smakfull stil. De fina arbetsbänkarna och stänkskyddet i hårdvaxoljad ask lyses fint upp av de infällda spotlightsen. Stort fokus har lagts på detaljerna för att bidra till ett mycket stilrent intryck, bland annat kvalitativa vitvaror från Electrolux i rostfritt stål, köksluckorna och lådorna har pushfunktion och nedsänkt diskbänk i rostfritt. I anslutning till köket finns yta för matbord.

Badrum: Badrum med klinkergolv i grå ton med komfortgolvvärme och kaklade väggar. Badrummet har färgsatts i neutrala färger så att du själv kan färgsätta med handdukar och annat. Inreds med vägghängd WC och handfat med ovanhängande spegelskåp, duschhörna bakom glasvägg med regndusch. Vidare inreds badrummet med tvättpelare (båda från Electrolux).

Sovrum 1: Stort rofyllt sovrum med en mjuk och varm träkänsla. Fritt från element då hela bostaden värms upp av den vattenburna golvvärmen. Breda askinfattade fönsternischerna blir perfekta för att möblera med dina favoritsaker. Gott om förvaring i tre garderober.

Sovrum 2: Praktiskt och effektivt rum som nås från hallen. Entrén till rummet är optimalt placerat och bjuder på en härlig öppning ut mot balkongen och utsikten mot ån. Rummet fungerar galant som arbetsrum, barnrum alt gästrum.

Entré: Genom säkerhetsdörren möts du av en exklusiv askparkett. Här finns gott om plats för avhängning direkt till vänster och vidare in förvaring via de höga garderoberna.

Källarförråd
Varje lägenhet erhåller ett rymligt källarförråd på markplan.
Adress
Hamngatan 17 A, 172 66 SUNDBYBERG
Typ
Bostadsrätt, lghnr 096
Antal rum
3 + kök
Boarea
64 kvm (enligt föreningens information)
Byggår
2014
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 1 av 6. Hiss finns.
Andel i förening
2.19492%
Andel av årsavgift
2.57802%
Nettoskuldsättning
472 115 kr. Enligt årsredovisning 2022
Månadsavgift
4 364 kr/mån inkl kallvatten, värme och kabel-TV basutbud
Driftkostnad
3 323 kr/år
- Hushållsel
270 kr
- Vatten/avlopp
53 kr
- Försäkring
3 000 kr

Driftkostnader är schablonbaserade och utgår från egen förbrukning.

Namn
Brf Vattenpärlan
Byggnadsår
2014
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769622-8548
Föreningens ekonomi
Föreningen har goda ekonomiska förutsättningar med en belåning om 7205 kronor per kvadratmeter. Andelen intäkter från uthyrning av lokalerna uppgår till cirka 22% och bidrar till föreningens goda ekonomi. Juridisk person kan accepteras av föreningen i privatändamål.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
Antal lokaler
2 st
Renoveringar
Föreningen följen en underhållsplan som sträcker sig mellan 2021-2071.

Utförda renoveringar:

OVK - 2023
Radonmätning - 2023
Kommunikationslösning till internet för IMD - 2023
Dammbindningar av alla betonggolven - 2023
Målning golv/vägg sluss - 2023
Byte till LED belysning i förråd - 2022
Byte av brandvarnare i lägenheterna - 2022
Plåtskodda skjutdörrsmarmar - 2021
Installation av ytterligare 5 laddstolpar - 2021
Rengöring och oljning av trappor - 2021
Byte till LED belysning i trapphus - 2021
OVK - 2019
Målning fönster och skjutdörrar - 2019
Oljning trappor - 2018
Målning källarentre och källargolv - 2017-2018
OVK - 2016
Underhåll tak - 2016
Sioo-behandling balkonger och terrasser - 2016
Oljning trapport - 2016

Planerat underhåll:

Underhåll tak, sätta fast spån som låssnat och eventuellt behandla mot påväxt - 2024
Behandling golv på övre balkonger och terrasser - 2024
Målning av utsatta fönster - 2024
Spolning av avloppssystem - 2024
Parkering
Föreningen tillhandahåller garageplatser till en kostnad om 1 000 kr/mån (utan laddplats) och 1 250 kr/mån + förbrukningskostnad (med laddplats). Separat kösystem.
Boendeparkering: Tecknas via Sundbybergs kommun till en kostnad om 750 kr/mån.
TV/bredband
Fastigheten är ansluten till Sundbybergs Stadsnät avseende internet, tv och telefoni. Varje medlem tecknar sedan avtal separat med Sundbybergs Stadsnäts olika tjänsteleverantörer för tv och telefoni. För mer information, se www.sundbybergsstadsnat.se. Ett basutbud av tv-kanaler ingår i årsavgiften via Kalejdo (SVT1, SVT2, SVT24, SVTB, SVTHD, Kunskapskanalen och TV4). Multimediauttag finns i vardagsrum, kök och sovrum.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
Varmgarage, cykelrum, barnvagnsrum, återvinningsrum för förpackningar, källarförråd samt sophantering via sopsug.
Allmänt om föreningen
BRF Vattenpärlan är en äkta bostadsrättsförening med goda ekonomiska förutsättningar. Föreningen förvärvade fastigheten Elverket 3 år 2012. På fastigheten står ett flerbostadshus som färdigställdes 2013 och omfattar adresserna Hamngatan 17
A och 17 B. Byggnaden är ritad av Wingårdh Arkitektkontor och ingick i byggprojektet Strandparken.
Hela konstruktionen, från fasad ända in till lägenheternas köksbänkar är i trä. När det var det byggdes var det prisbelönta huset även världens högsta trähus.
Det är dessutom det ända huset längst Bällstaån som utgick från den ursprungliga designen. Utöver att det skapar en otroligt vacker byggnad, bidrar byggnationen till ett förbättrat klimat.

Byggnaden består av 31 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Lokalerna hyrs för närvarande ut till Sundbybergs Scoutkår och Folkhem Produktion.

Värme, ventilation, el & Vatten:
Huset värms upp med fjärrvärme där huvuddelen av energin utgörs av förnyelsebara energikällor. Värmen distribueras som vattenburen golvvärme och återförd värme via ventilationen. Kostnaden för uppvärmning ingår i årsavgiften. Byggnadens gemensamma behov av elektricitet ingår i årsavgiften, liksom kallvatten till hushållen. Hushållsel och varmvatten mäts och debiteras individuellt kvartalsvis i efterskott. Inget separat elbonnemang behövs för medlemmen.
På Hamngatan bor du med Bällstaån som närmaste granne vilket betyder att du klivet ut från porten till de mysiga motionsstråk längs vattnet som leder förbi Pampas Marina, Karlberg, Kungsholmen och hela vägen in till Stockholm City. Här finns även ett flertal båtklubbar. Närhet till flertal förskolor, grundskolor och gymnasium gör Sundbyberg till en utmärkt plats att leva och bo i. Det är lätt att känna sig som hemma när man omgivs av ett flertal anrika rekreationsområden, såsom vackra Marabouparken med dess blandade arkitekturer, Tuvanparken, Lötsjön samt Gröna Ängar. Från den strandbelägna bostaden är det gångavstånd till både Bromma Blocks och till Centrala Sundbyberg med dess utomordentliga kommunikationer. På Sundbybergs Station finner du tunnelbana, pendeltåg, regionaltåg, tvärbana, samt bussförbindelser direkt till Odenplan samt Bromma Flygplats.

Sundbyberg, även känt som småstaden nära storstaden, tillhör en av Sveriges snabbast växande kommuner och erbjuder ett generöst utbud av all typ av service; affärer, restauranger, caféer, pubar/nattklubbar, banker, systembolag och ett flertal träningscenter.

I närområdet planeras flertalet större projekt stå klara för invigning under Q4 2023 såsom Humlegårdens senaste satsning i stadsdelen "Greenhouse Solna strand" och även Fabeges projekt "Staden under tak" som skall erbjuda ett stort utbud av gemensam service såsom konferensanläggning, matmarknad, restaurang, wellnesscenter, hunddagis, kafé, garage och bilpool. Projekten förväntas bidra ytterligare till den kvalitativa livsmiljö som råder i området samt till ökad efterfrågan på närliggande adresser.

Slutpris