Funderar du på att sälja
din bostad på Södermalm?

Fri värdering

Kontakta oss för en – kostnadsfri värdering

Vi vill att du ska känna förtroende och ha rätt förväntningar inför en stundande säljprocess. Därför börjar vi alltid med en kostnadsfri värdering. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller besök oss på Nytorgsgatan 23B alternativt 08-666 00 04.

Vi söker kollegor

Börja jobba hos oss

Vi söker ständigt erfarna fastighetsmäklare och nya talanger till våra kontor. Människor som älskar Stockholms innerstad, som brinner för yrket, tycker om när det är högt i tak och gillar att ta egna initiativ.

Vi som jobbar på Innerstadsspecialisten är kunddrivna, kunniga, trevliga och tycker om att samarbeta med stor omtanke för varandra. Mottot ”vi får saker gjorda” genomsyrar vår vardag och gör oss effek- tiva. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och stötta varandra i våra affärer, blir vi bättre fastighetsmäklare och medarbetare varje dag.

Innerstadsspecialisten är idag ett starkt varumärke som kunderna har stort förtroende för. Vi sitter i representativa välanpassade lokaler för vår verksamhet, utan fasta arbetstider men med stor frihet under eget ansvar. Trots det gillar vi att ses på kontoret – för att vi trivs så bra ihop och inser att det personliga mötet mellan kollegor bygger en stark kultur som bidrar till gynnsamma affärer. Vi erbjuder en flexibel mäklartjänst och vare sig du vill vara anställd eller konsult hos oss har vi ett av branschens mest generösa upplägg. Vi jobbar helt utan områdesbegränsningar mellan våra kontor.

Älskar du mäklaryrket lika mycket som vi och sporras av att ha starka förebilder, inspirerande kollegor som du känner dig stolt över och som du kan bolla stora som små frågor med? Då hoppas vi att du kontaktar oss.

Varmt välkomna att arbeta på Stockholms mest specialiserade mäklarkontor.

Visa mer

VILL DU JOBBA HOS OSS? KONTAKTA MIG!

Charlotta Larsson
Tel 070-883 84 01
charlotta@innerstadsspecialisten.se
MÖT OSS PÅ NYTORGSGATAN 23B

Din mäklare på Södermalm

Södermalm är en av Stockholms fjorton öar omgiven av Mälaren, Riddarfjärden, Hammarby sjö och Årstavikens glittrande vatten. Det är också den stadsdel med mest antal invånare, hela 120 000 invånare, faktiskt lika många som bor i Lund. Södermalm består av två stadsdelar, Hornstull samt Katarina-Sofia, men ofta räknas även Gamla Stan hit.

Södermalmsborna stannar gärna på sin ö. Det är lätt att förstå varför. Här finns mysiga kvarter att strosa i med butiker och kvartersrestauranger som du inte hittar någon annanstans. Många parker fungerar som stadsparker med lekplatser för barnen, och bänkar där kontorsarbetare intar sin lunch eller kaffe medan de tittar på folklivet. Här finns också ett naturnära promenadstråk längs Årstaviken med utsikt över vatten och grönska, och sommartid finns strandbad både vid Tantolunden och på Långholmen.

Tack vare att bil- buss och spårtrafik leds under jord är Södermalm till stora delar en stadsdel för flanörer och cyklister. Hela Götgatan och Hornsgatan som båda utgår båda från Slussen är idag trevliga restaurang- och shoppinggator. Skanstull och Hornstull ligger i var sin ände av dessa gator och har båda lite större centrum med de välkända butikskedjorna. Däremellan ligger klassiska bostadskvarter med kvarterskrogar och lokal service. Innerstadsspecialisten som din mäklare på Södermalm hittar du i ett sådant kvarter på Nygatan i korsningen Kocksgatan.

Södermalms parker och torg

Tantolunden är Södermalms största och kanske populäraste grönområde med stora gräsmattor ner mot Årstaviken. Här finns låga klippor och en sandstrand som är omtyckt bland barnfamiljer. Till stadsdelen hör även Långholmen som kan sägas vara Södermalms närmaste naturområde, med Långholmsbadet och gräsmatta och klippor för sol och bad. På de välkända Söders höjder finns Skinnarviksparken och promenadstråket längs Monteliusvägen med fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Kungsholmens stilfulla silhuett. Andra parker är grönområdena kring några av Södermalms vackra och ofta högt belägna kyrkor, som Vitabergsparken runt Sofia kyrka och de trädbevuxna kyrkogårdarna runt Katarina kyrka och Högalidskyrkan. Som din mäklare på Södermalm vill vi även tipsa om Fåfängan med ett litet café och fantastisk utsikt över Djurgården, Skeppsholmen och Gamla Stan.

Pendeltågsstation och två tunnelbanelinjer

Södermalm har bra och snabba kommunikationer med övriga Stockholm. Två tunnelbanelinjer och en pendeltågsstation finns inom stadsdelen. Här går också många busslinjer och i anslutning till Slussens tunnelbanestation går bussar och Saltsjöbanan ut mot Nacka. Södermalm har förutom Gamla Stan hela fem tunnelbanestationer: Slussen, Skanstull, Mariatorget, Zinkensdamm och Hornstull. Biltrafiken leds genom Södertunneln, längs Stadsgården mot Nacka eller längs Söder Mälarstrand mot Västerbron samt Liljeholmen och vidare ut mot E20. Det betyder att resten av stadsdelen är fri från genomfartstrafik. Tack vare sina många invånare är gatumiljön full av folkliv i stort sett dygnet runt, men ändå utan stress.

Skolor på Södermalm

Södermalm har ett stort antal skolor och gymnasium som fördelar sig jämnt över stadsdelen. Detsamma gäller förskolorna, där de allra flesta ligger i lugna kvarter med närhet till en park eller grönområde. Södra Latin, Södermalmsskolan och Sofia Skola är några av stadsdelens största grundskolor. Här finns också flera privatskolor att välja på med olika inriktning, samt gymnasieskolor.

Med 25 års erfarenhet som mäklare på Södermalm har vi lärt känna Söders alla kvarter väl. Vi hittar köpare för din bostadsrätt, och är du intresserad av en bostad på Södermalm hjälper vi dig att hitta ditt nya kvarter.

Visa mer

Våra medarbetare

Kourosh Farhang Reg. fastighetsmäklare
Charlotta Larsson Reg. fastighetsmäklare
Emily Medqvist Reg. fastighetsmäklare
Carina Käll Knaust Reg. fastighetsmäklare
Carolin Svensson Reg. fastighetsmäklare
Nicole Uddén Reg. fastighetsmäklare
Gustav Ericsson Reg. fastighetsmäklare
Frank Wideman Reg. fastighetsmäklare
Andreas Nylén Reg. fastighetsmäklare
Farzad Nourozian Reg. Fastighetsmäklare
Minna Johansson Koordinator / Reg. Fastighetsmäklare
Besök våra kvarter

Kvarter med närhet till vattnet

Både Södermalm och Gamla Stan är stadsdelar med historia. De bebyggdes redan på 1200- och 1300-talet, och de äldsta stadskvarteren närmast Slussen har bevarade kulturbyggnader från 1600-talet. Större delen av Södermalm fick dock sin stadsplan först mot 1800-talets slut, och ju längre bort du kommer från Slussen, desto yngre kvarter. De senaste områdena att bebyggas var Stockholms Södra station när järnvägsspåren övertäcktes, samt kvarteren mot Hammarby Sjö där det tidigare var bussgarage och hamnverksamhet. Här finns nu ett stort antal moderna lägenheter med utsikt mot Hammarby Sjöstad på andra sidan kanalen.

Lägenheter i alla storlekar

Södermalm har en stor blandning av lägenheter för alla smaker och skeden i livet, både i äldre och mer moderna fastigheter. De mest eftertraktade adresserna ligger längs Mariaberget med utsikt över Stadshuset och Gamla stan, runt Mariatorget och mysiga Nytorget. På Södermalm har många bostadsrättsföreningar låtit bygga vindsvåningar med takfönster och terrasser med utsikt över takåsarna. Tack vare Söders närhet till vatten finns här också många lägenheter med sjöutsikt, inte sällan i lugna kvarter utan genomfartstrafik.

Många av Södermalms kvarter uppfördes på 1930- och 40-talen för Södermalms många arbetare, med välplanerade men ofta lite mindre bostäder. Lägenheter som idag är hett eftertraktade bland Söders många singlar och unga par. Som din mäklare på Södermalm vill vi särskilt tipsa om Reimersholme, inte långt från populära Hornstull. Det är ett lugnt område med mycket grönska som bebyggdes med punkthus på 1940-talet, där många av lägenheterna har utsikt över vattnet mot Gröndal och Långholmen.

Fastighetsmäklare med koll på Södermalm

Låter Södermalm som en stadsdel för dig? Innerstadsspecialisten är din mäklare på Södermalm sedan 25 år och vi har koll inte bara på Södermalms gator, service och skolor utan också stadsdelens bostadsrätter.

Visa mer

Mäklarkontor mitt på Södermalm

Vårt kontor på Södermalm ligger centralt på Nytorgsgatan i korsningen Kocksgatan. Titta in på vårt kontor och ta en kaffe eller en kopp te med oss, vi har alltid någon mäklare på plats på våra kontor. Välkommen till din fastighetsmäklare på Södermalm!