Tulegatan 46, 3 tr

Visa alla bilder

Nyrenoverad och stilsäker 2:a med fri utsikt över Vanadislunden. Möjlighet till garage!

Välkomna till ett unikt boende mitt i Vanadislunden! Här finns denna stilsäkra och bekväma 2:a om 63 kvm i bästa skick. Hemmet erbjuder flödande västersol, ingen insyn och fina parkettgolv. Nyrenoverat kök med matplats och lyxigt badrum. Socialt sällskapsrum, rymligt sovrum och generös förvaring. Möjlighet till garage för endast ca 1400 kr/månad.

Adress
Tulegatan 46, 3 tr
Antal rum
2 rum om 63 kvm
Utgångspris / Bud
5 795 000 kr
Avgift
3 101 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Ansvarig mäklare
Magnus Holmberg
HAN27F413FB64B247EFA27ED8086EA9F3C8
Reg. fastighetsmäklare 070-727 70 38 Maila mig
Sällskapsrum med fri vy över Vanadislunden Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Sällskapsrum med fri vy över Vanadislunden
Utsikt över Vanadislunden Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Utsikt över Vanadislunden
Sällskapsrum Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Sällskapsrum
Sällskapsrum Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Sällskapsrum

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

Sällskapsrum Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Sällskapsrum
Detalj Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Detalj
Sällskapsrum Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Sällskapsrum
Kök Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Kök
Kök Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Kök
Detalj Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Detalj
Detalj Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Detalj
Matplats i kök Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Matplats i kök
Sovrum Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Sovrum
Utsikt Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Utsikt
Badrum Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Badrum
Detalj Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Detalj
Hall Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Hall
Planritning Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Planritning
Fasad Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Fasad
Fastighetens nyrenoverade entré Tulegatan 46, 3 tr
Förstora bild
Fastighetens nyrenoverade entré
Planritning
Förstora bild
Planritning

Här erbjuds ett vackert hem utan insyn med fri utsikt över Vanadislunden, flödande ljus från stora fönster i väster, fina sociala sällskapsytor, rymligt sovrum och bra förvaring. Lägg därtill ett nyrenoverat kök och ett mycket smakfullt badrum så har ni ett boende utöver det vanliga. Välskött, äkta förening med låga lån, endast ca 2 624 kr/kvm och goda intäkter från 77 garageplatser. Modern tillgänglighetsanpassad fastighet med stora hissar. Man äger marken. Möjlighet till garageplats med kort kö för endast ca 1400 kr/månad.

HALL
Ljus med bra förvaring.
Via en kraftig ytterdörr välkomnas man in i den rymliga hallen, redan här möts man av ljuset och den fria utsikten över parken. Ekparkett i plankutförande, vitmålade väggar och taklist. Generös förvaring i fyra dubbelgarderober och två enkelgarderober. Garderoberna har vita luckor och är fullt utrustade med lådor, hyllor och hängare. Bra med plats för ytterkläder.

BADRUM
Renoverat och smakfullt.
Smakfullt badrum där diskreta materialval i kombination med lyxiga detaljer skapar en skön "hotellkänsla" i sammanhållen sober stil. Badrummet har vitt kakel på väggarna och mörkgrå klinker med skön golvvärme. Generös duschplats med tallriksdusch och vikbar glasvägg. Handfat med kommod i vitt med tillhörande spegelskåp. Vägghängd WC från Duravit och hylla i carrara marmor. Handduksvärmare och infällda spotlights i tak.

SÄLLSKAPSRUM
Fritt läge med två stora fönster och utsikt över Vanadislunden.
Det luftiga, lättmöblerade sällskapsrummet har ett högt fint läge med två stora fönster som skänker extra ljus och rymd. Här kan man njuta av det fria läget och blicka ut över Vandislundens grönska. Ekparkett i plankutförande, vitmålade väggar och taklist.

KÖK
Stilrent med bra förvaring.
Det nyrenoverade köket ligger i anslutning till sällskapsrum. Här har det inte sparats på vare sig material, utrustning eller känsla. Vita ramluckor med svarta beslag matchas perfekt av den vackra arbetsbänken i komposit sten med ett vitt kakel i tegelstensmönster. Underlimmad ho och designblandare i svart design. Öppna hyllor och bra förvaring. Vitvaror i rostfri design. Spishäll med inbyggd fläkt, inbyggnadsugn och mikro. Kyl/frys och helintegrerad diskmaskin. Matplats för 3 personer och fönster med utsikt över parken. Ekparkett i plankutförande, vitmålade väggar och taklist.

SOVRUM
Generöst med vacker parkutsikt.
Master bedroom är ljust och rymligt samt erbjuder bra med plats för en dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. Ekparkett i plankutförande, vitmålade väggar och taklist. Ett stort fönster i väster med utsikt över parken gör det hela mera trivsamt.

Lägenheten är genomgående i mycket fint skick.
Adress
Tulegatan 46, 3 tr, 113 53 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 3060
Antal rum
2 + kök
Boarea
63 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Byggår
1973
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 3. Hiss finns.
Andel av årsavgift
1.0626%
Nettoskuldsättning
104 511 kr. Enligt årsredovisning 2022
Månadsavgift
3 101 kr/mån inkl. värme och vatten. Tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån för bredband och TV. Total avgift i dagsläget är 3301 kr/mån. Tillkommer även ett obligatoriskt tillägg om 600 kr/mån för El fast tillägg exkl moms.
Driftkostnad
3 000 kr/år
- Försäkring
3 000 kr
Lägenheten har nyttjanderätten till ett källarförråd.

Lägenheten är enligt faktisk uppmätning 63 kvm, enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten 62 kvm.
Namn
Brf Vanadislunden
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
769615-4322
Föreningens ekonomi
Enligt föreningens information kommer avgiften att höjas med 10 % från och med 1 mars 2024. (Kontrollerat med föreningens ordförande 2024-01-22).

Föreningen höjde avgiften med 5 % under 2023, pga höjt ränteläge.
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
85 st
Renoveringar
2023 Uppfräschning av entréer
2022 Installation av 44 laddstolpar i garaget
2022 Upprustning av motionsrum och bastu
2021/2022 Byggnation av 11 nya balkonger mot gård
2021/2022 Uppfräschning av våningsplan
2021/2022 Uppfräschning av vilplanen varvid samtliga lägenhetsdörrar (utom 1) byttes ut
2021 Uppdragning av hisschakt till taklägenheterna
2021 Fasad och kungsbalkonger på plan 6 i 46an
2020/2021 Takbygge med byggnation av åtta nya bostadsrättslägenheter (färdigställt 2021). I samband med takbygget renoverades på plan 6 i 46:an lägenhetsaltaner och ytterväggar inkl fönster.
2020 Renovering av tvättstugor
2019 Stambyte
2019 Renovering av elstigarna i huset
Ca 2015 Renovering av trapphus
Ca 2015 Renovering av hiss
2009 Genomfördes en så kallad tredimensionell fastighetsdelning så fastighetens lokaler med ingång från Tulegatan 42A samt Tulegatan 44 utgör numera en egen fastighet som ägs av en ekonomisk förening

Planerade underhåll/renoveringar:
Enligt föreningens information finns det planer på renovering av garagegolv och belysning, fönsterbyten på fasad mot Tulegatan, renovering av befintliga balkonger mot Tulegatan. Samtliga åtgärder planeras till år 2024-2025. Ingenting fastlagt med budget ännu, men påbörjad planering. (Kontrollerat med föreningen 2023-09-06)
Parkering
Föreningen innehar 77 garageplatser (med infart från Frejgatan 18-20). Kostnaden för att hyra garageplats är för närvarande ca 1400 kr/månad. För närvarande är det 2 personer i kölistan till garageplats. Föreningen har aldrig haft längre väntetid än några månader.
TV/bredband
Leverantör av TV är Telenor. Leverantör av bredband är Ownit AB. Obligatoriskt tillägg om 200 kr/månad tillkommer för TV basutbud och bredband. Föreningen kommer sannolikt att under 2024 införa ny lösning med valfri TV leverantör, då föreningen kliver av kabelnätet och låter var och en själva välja IP-TV utbud istället.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %. Föreningen godkänner inte att lägenheten nyttjas som övernattningslägenhet.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam takterrass som kan nyttjas av medlemmar under årets varma dagar. Två gemensamma tvättstugor är belägna på plan -1 i både 42:an och 46:an. Utrustade med 2 tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, torkskåp samt mangel. Föreningen har även motionsrum med bland annat ett bordtennisbord, bastu med separata omklädningsrum samt dusch beläget i uppgång 46 på plan -2. Cykelrum finns i garaget på plan -2. Barnvagnsförråd är beläget på entréplan, i mån av plats kan även skidor förvaras där.
Övrigt
Föreningen har ett avtal med elkraftsbolag som täcker samtliga lägenheter. Därmed blir nätavgiften låg per lägenhet. Elförbrukningen mäts 1 gång per år, varje lägenhet debiteras varje månad med en elavgift à-conto. Efter mätningstidpunkten debiteras eller krediteras skillnaden mellan kostnaden för verklig förbrukning och à-contobeloppen.
Allmänt om föreningen
Fastigheten uppfördes 1973 och föreningen förvärvade fastigheten 2009.
Föreningen Brf Vanadislunden är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med äganderätt.
Föreningen består av 85 bostadsrättslägenheter med en total bostadsyta om 6 479 kvm samt ett stort garage med 77 garageplatser.
Föreningens adresser är Tulegatan 42 och 46.
Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.

Besök gärna föreningens egna hemsida: www.vanadislunden.bostadsratterna.se
Synnerligen attraktivt läge endast några kvarter från såväl Odenplan, Stureplan som City. Här bor du både med stadens puls och rika utbud samt naturens lugn alldeles runt hörnet, bättre läge än så här är det svårt att hitta. I området ligger flertalet populära restauranger såsom Supper på Tegnergatan, Lávventura som är det vackraste tillskottet på Sveavägen, Arirang med dess magiska Koreanska kök, Urban Deli för ditt sitt folkliv och takbar, Allegrine med vällagad Italiensk mat samt Le Nom, Babette och Buco Nero som alla ligger sida vid sida invid Jarlaplan. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad- och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Vasaparken och Hagaparken är mycket populära även vintertid med sina skridskobanor. Mycket goda kommunikationer då Rådmansgatans t-baneuppgång ligger nere på Sveavägen samt flertalet busslinjer trafikerar området. Läget ger även snabb access ut på E4 och E18.

Slutpris